Kun alamme siirtyä talvikuukausiin täällä pohjoisella pallonpuoliskolla, monien maiden kuljettajat vaihtavat renkaat tällä hetkellä ajoneuvoihinsa talvirenkaiksi. Ja kun on kyse talviajoista Euroopassa, liikenneturvallisuus riippuu usein renkaiden turvallisuudesta. Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan yli 60% Keski-Euroopan kuljettajista sanoi, että erikoistuneet talvirenkaat ovat tärkeimmät auton turvavarusteet talvella. Saman tutkimuksen mukaan 70 prosentille vastaajista näiden renkaiden arvostetuin laatu on pito ja ajettavuus talviolosuhteissa. Toiseksi arvostetuin ominaisuus on turvallisuus äärimmäisissä tilanteissa, kuten lumisella tiellä, 47% vastaajista on samaa mieltä.

Märät eurooppalaiset talvet näkyvät myös kyselyvastauksissa: Kolmanneksi arvostetuin talvirengasominaisuus on pito lumisilla teillä, jota seuraa tiiviisti pito märillä teillä. Ja yksi pelätyimmistä olosuhteista eurooppalaisille kuljettajille on mutkikkaat tiet. Sulavan lumen, tien pinnan vesityynyn ja mahdollisen jään yhdistelmä on vaarallista myös kokeneelle kuljettajalle.

Nokian Renkaat tunnetaan kansainvälisesti talvirenkaidensa erinomaisesta laadusta, jotka toimivat erittäin hyvin kaikissa edellä mainituissa tieolosuhteissa. On kansainvälisesti tunnettu tosiasia, että tämä suomalainen yritys keksi ensimmäisenä talvirenkaan keskuudessa monia muita merkittäviä innovaatioita. On myös mielenkiintoista huomata, että Nokian Renkailla on enemmän talvirengaspatentteja kuin millään muulla valmistajalla maailmassa. Lisäksi Nokian Renkaat oli ensimmäinen rengasvalmistaja, jolla oli oma pysyvä talvirengastestauslaitos, ja sillä on kaikista tällaisista tiloista suurin, joka sijaitsee 700 hehtaarin huipputason testauskeskuksessa Ivalossa, Lapissa.

Joukkue TURAS on ilo ilmoittaa, että olemme yhdessä Nokian Renkaiden kanssa keskeisenä brändikumppanina TURAS Retkeily- ja 4WD Touring -lehti. Olemme aina ihailleet, kuinka Nokian Renkaat on ottanut kestävän valmistuksen erittäin vakavasti tuottamalla paitsi maapallon parhaita renkaita myös ympäristöystävällisimpiä tuotteita. Tämä on yritys, joka valmistaa renkaita ihmisille, jotka arvostavat sekä turvallisuutta että kestävää kehitystä.

HISTORIA

Yhtiö seuraa historiansa vuonna 1898 perustettuun hakesellutehtaaseen. Suomen Gummitehdas Oy (Suomen Kumitehdas Oy) aloitti autonrenkaiden tuotannon vuonna 1932, ja noin tuolloin Nokian Renkaat kehitti "Kelirengas" -nimisen (mikä tarkoittaa suoraan "säärenkaita"). '), joka oli käytännössä ensimmäinen karkean kulutuspinnan tarjoava rengas, joka pystyi kiipeämään Suomen lumisimpia ratoja ja teitä pitkin. Tämä ensimmäinen talvirengas esiteltiin vuonna 1934, ja se oli pelinvaihtaja pohjoismaisille asukkaille, jotka kokevat ankarat Skandinavian talvet. Kelirengat kehitettiin alun perin kuorma-autoille, joiden avulla ne voivat matkustaa paksussa lumessa. Renkaan vallankumouksellinen poikittainen kulutuspinta kaivettiin lumeen kuin radan, mikä helpotti lumiseen nousuun nousua paljon helpommin. Kaksi vuotta myöhemmin yritys valmisti ensimmäisen Hakkapeliitta-talvirenkaan, joka avasi oven kasvulle ja kansainvälisille markkinoille. Nokian Renkaat Hakkapeliitta on sittemmin ollut johtava talvirengasbrändi yli 80 vuoden ajan.

Vaikka ensimmäinen talvirengas, 'Kelirengas', oli aikanaan ainutlaatuinen tuote, kulutuspintakuvionsa mukaan se on vain nykyaikaisin talvirengas. Kelirengas käytti samanlaista, erittäin jäykkää kumiseosta kuin kesärenkaat, mikä tarkoittaa, että pito riippui vain urista. Nykyään kumiyhdisteet, jotka on räätälöity erityisesti kulutuspintaan, muodostavat merkittävän osan pitosta. Ja vaikka nykyaikaisen nastattoman talvirenkaan valmistuksessa käytetään yli sataa raaka-ainetta, Kelirengas käytti niistä vain kolmasosaa.

Nykyään nastattomissa talvirenkaissa käytetään sekä luonnon- että synteettistä kumia. Luonnonkumi toimii vakaasti laajalla lämpötila-alueella, jolloin kulutuspintaseos pysyy joustavana ja säilyttää hyvän pidon. C: n osuusarbmustassa renkaassa on korvattu piidioksidilla, mikä parantaa merkittävästi renkaan polttoainetehokkuutta ja märkäpitoa. Nokian Renkaat kehittää edelleen talvirenkaidensa suunnittelua ja rakennetta koskevaa tutkimusta ja on edelleen markkinajohtaja ja merkittävin innovaattori tällä alalla.

Nokian Renkaiden tuotteita myydään nyt yli 4 maassa henkilöautoille, maastoautoille, maatalousajoneuvoille, pakettiautoille ja XNUMXWD-ajoneuvoille. Yhtiö keskittyy kulutusautojen ja ajoneuvojen renkaiden vaihtoon sekä ensiluokkaisiin talvirenkaiden markkinoihin he eivät toimittaa autonvalmistajien renkaita uusien autojen tuotantoon.

4WD Touring ja Overlanding

Muutama merkittävä Nokian Renkaiden tuote, joka soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi 4WD Touringissa ja maastossa, ja joiden pitäisi kiinnostaa lukijamme, ovat Nokian Rotiiva All-Terrain- ja Nokian Rockproof -renkaat.

Rotiiva AT (maasto) on kesärengas, joka toimii erinomaisesti asfaltilla, mutta sitä voidaan käyttää myös kevyessä maastoajossa, ja se on kestävä ja kulutusta kestävä myös raskaammissa ajoneuvoissa. renkaassa käytetty sivuseinäyhdistelmä on poikkeuksellisen kestävä ja puhkaisua kestävä ja sisältää erittäin vahvoja aramidikuituja. Samaa materiaalia hyödyntävät ilmailu- ja puolustusteollisuus. Aramidikuitu vahvistaa sivuseinäkumia kestämään ulkoisia iskuja ja painamista pyörän laippaa vasten. Lisäksi keskirivin tukijalat jäykistävät rengasta tieliikenteessä, jolloin rengas toimii sujuvammin ja sujuvammin. Meillä on tällä hetkellä nämä renkaat TURAS ajoneuvoja ja nautimme ratsastuksesta. Tarkastelemme näitä renkaita tarkemmin tulevissa kysymyksissä.

Nokian Renkaat Rockproof on suhteellisen uusi tuote Nokian Renkailta, tämä kestävän näköinen rengas tarjoaa äärimmäisen kestävyyden ammattikäyttöön ja maastoharrastajille. Uusi viiltosuojattu Nokian Rockproof Hybrid -pintaseos ja aggressiivinen kulutuspinta antavat renkaalle erinomaisen kestävyyden myös karkeissa maasto-olosuhteissa. Nokian Rockproof on suunniteltu kevyille kuorma-autoille, maastoautoille ja maastoajoon. Se on kehitetty yhteistyössä Nokian Raskaiden Renkaiden kanssa ja ammattilaisten testaama kaivoksissa ja louhoksissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tarkastelemme tarkemmin myös huomiota herättäviä Rockproofs-lehtiä tulevissa lehden numeroissa.

Nokian Renkaat Rotiiva AT - maastorengas

Nokian Renkaiden kivenpitävä rengas

Kuten edellä mainitsimme, olemme iloisia voidessamme toivottaa niin edistyksellisen, kestävän ja tärkeän yrityksen kuin Nokian Renkaat aikakauslehtiimme merkkikumppaniksi. Odotamme innokkaammamme tutustua Nokian Renkaat -yritykseen ja sen rengasvalikoimaan entistä paremmin tulevina kuukausina, ja odotamme innolla jakaa seikkailumme näiden mahtavien renkaiden kanssa.