He sanovat, että kuvassa maalataan tuhat sanaa, ja TURAS uskomme, että tässä vanhassa sananlaskussa on totuutta. Valokuvaus on tietysti iso osa lehteä. Meille matka- ja seikkailuvalokuvaus on tarinan kertomista.

Varo mielenkiintoisia siluetteja pimeän jälkeen

Valokuvatekniikat eivät ole koskaan olleet parempia, kevyempiä tai vankempia. Saatavilla on hyvin laaja valikoima laitteita nöyrästä älypuhelinkamerasta erittäin kalliisiin digitaalisiin järjestelmäkameroihin ja videokameroihin. Kuitenkin myös toinen vanha sanonta on totta, että "kyse ei ole niinkään työkaluista kuin siitä, miten käytät niitä". Ja tämän mielessä ajattelimme, että jaamme lyhyesti muutamia vinkkejä siitä, kuinka saat kaiken irti ulkomatkakuvauksestasi, joitain tehtäviä ja joitain tekemättä, jotka voivat auttaa parantamaan kuviasi.

Pitkät valotukset lisäävät yksityiskohtia pimeän jälkeen

Kaikki hyvät kuvat kertovat tarinan ja kuvasekvenssit enemmän, mutta valokuviesi tulisi myös olla hyvin sommitettuja, hyvin valotettuja ja mielenkiintoisia. Sommittelu on ensisijaisen tärkeää, yksi yksinkertainen sääntö sommittelun parantamiseksi yleensä on jakaa kuva yhdeksään yhtä suureen ruutuun ruudukossa ja sijoittaa valokuvan tärkeät elementit näiden viivojen tai niiden risteyskohtojen mukaan.

Keinotekoinen valaistus voi lisätä ilmapiiriä

Kolmijalka on erittäin hyödyllinen työkalu valokuvien ottamiseen, ja se voi tarjota laajan valikoiman valokuvaus- ja videokuvausvaihtoehtoja, timelapse-valokuvausta ja pitkiä valotuksia. Pitkät valotukset voivat näyttää hyvältä yöllä ja lisätä kuviin todellista tunnelmaa.

Ruoka näyttää hyvältä läheltä

Neutraali tiheyssuodatin on loistava vaihtoehto: nämä suodattimet, jotka ruuvataan kameran linssiin, vähentävät kameran anturiin menevän valon määrää ja antavat sinun käyttää laajempia aukkoja ja pidempiä suljinnopeuksia kuin normaalisti olisi mahdollista päivänvalossa .

Terävyysalue auttaa keskittymään kohteeseen

Nämä suodattimet voivat lisätä kuvaan useita valotusjaksoja. Tämän avulla voit käyttää laajempia aukkoja, mikä pienentää terävyysalueesi ja antaa kuvasi tarkennetuille kuville mukavan epäselvän taustan, mikä myös saa katsojan keskittymään todella kohteeseen.

Koostumus on avainasemassa

Näillä kameran suodattimilla voit myös lyhentää suljinnopeutta, joka voi näyttää hyvältä esimerkiksi kun kuvaat liikkuvaa vettä, koska se hämärtää veden liikettä ja luo erittäin dramaattisen kuvan. Kapeat aukot sopivat erinomaisesti maisemavalokuvaukseen, koska ne varmistavat, että kaikki kuvat etualalta horisonttiin pysyvät tarkennettavissa. F / 8 ja F / 11 ovat upeita aukkoasetuksia maisemille.

Taivas voi näyttää hyvältä heti auringonlaskun jälkeen

Valokuvien ottaminen ainutlaatuisista tai erilaisista näkökulmista voi myös tehdä niistä silmiinpistävämpiä, esimerkiksi hyvin matalasta tai korkeasta näkökulmasta, suoraan otetut valokuvat ovat yleensä vähemmän mielenkiintoisia.

Lisää aihe tarkennukseen maisemaan aiheella

Voit etsiä heijastuksia maiseman tai taivaan vedestä, silmämme kiinnittyvät heijastuksiin. Siluetit voivat myös olla erittäin mielenkiintoisia ja houkuttelevia, ja ne voivat olla myös melko taiteellisia kuvia. Otamme paljon valokuvia leirin ruoanlaittokerroistamme aikakauslehteä varten ja ruoanvalmistus nuotion yli voi näyttää hyvältä ja toivottavasti myös herkulliselta, etenkin lähikuvissa.

Varo kaappaamasta omaa varjoasi

Kun kuvaat ulkona, voit tehdä muutamia asioita varmistaaksesi, että useampi kuvasi on laadukkaita. Jotkut näistä ovat ilmeisiä, mutta kuitenkin tärkeitä muistaa. Vältä ampumista valoon / aurinkoon, koska se voi luoda kovia kuvia ja varjoja sekä objektiivin heijastuksia.

Käytä jalustaa, kun voit

Käytä linssinsuojusta varjostamaan linssiäsi auringolta, jos voit, koska tämä vähentää linssin heijastusta. Yritä välttää omien varjoidesi sieppaamista kuviin, joskus aurinko voi heittää pitkiä varjoja, ja sinun on parasta pysyä riittävän kaukana siitä, että varjoasi ei siepata (ellet tietenkään halua kaapata sitä).

Kun kuvaat drone-valokuvaa, yritä välttää ohjaajan kaappaamista kuviin

Vastaavasti drone-valokuvauksessa yritä olla sieppaamatta lentäjää laukauksissa ja anna heidän seisoa riittävän kauas taaksepäin ollakseen poissa kehyksestä, tai muuten peitä ne jokin yläpuolella, kuten puun oksat tai ajoneuvon markiisi.

Käytä linssinsuojusta estääksesi linssin heijastumisen

Kun totut kameraan, suosittelemme kokeilemaan manuaalista tilaa. Useimmissa kameroissa on tämä tila, jonka avulla voit asettaa aukon, suljinnopeuden ja filmin / tunnistimen nopeuden manuaalisesti.

Voit käyttää kameran sisäänrakennettua valomittaria varmistaaksesi, että valitsemasi asetusten yhdistelmä on oikein valotettu. Esimerkiksi päivänvalossa hyvin leveä aukko vaatii normaalisti erittäin nopean suljinnopeuden (ellet käytä neutraalia tiheyssuodatinta anturin valon vähentämiseksi).

Neutraali tiheyssuodatin voi vähentää valotusta useita kertoja ja mahdollistaa suuremman aukon kirkkaassa valossa

Nämä ovat erittäin korkeatasoisia vinkkejä, joista toivomme olevan hyödyllisiä, ja meillä on joitain lisäominaisuuksia valokuvauksessa tulevissa lehden numeroissa.