Toisin kuin normaalissa tienavigoinnissa, jossa sinun on pakko matkustaa vain merkityillä teillä, maastomatkalla voit liikkua alueiden yli, joilla ei ole päällystettyjä teitä tai merkittyjä reittejä. Siksi et voi luottaa tavanomaisiin navigointityökaluihin, joita käytetään tien päällä. Maastossa ajaessasi sinä et GPS-järjestelmäsi päätä minne menet. Maasto-GPS-järjestelmä näyttää sijaintisi topografisella kartalla, ja voit suunnitella oman polun kohtaamasi maaston yli. Fox 7: n kaltainen off-road GPS-järjestelmä Navigattor myös rekisteröi ja seuraa matkaa tällä maastolla ylittäessäsi sitä, varmistaen, että tiedät aina missä olet ja että pystyt myös jäljittämään reitin tarvittaessa.

Luonnollisesti on kuitenkin yleensä parempi suunnitella reitti ennen kuin asetat matkalle, ja käyttää offroad GPS -järjestelmääsi mielenkiintoisimpien ja luonnonkauneimpien reittien löytämiseen, jotka ovat myös todennäköisesti mahdollista kulkea 4WD-ajoneuvossa. Maastoreittisuunnittelun tavoitteena on luoda matkareitti sellaisten paikkojen yli, joissa ei voi olla teitä, raiteita tai viitoja. Maasto-GPS-laitteella voit turvallisesti suunnitella reitin avoimien tilojen yli, joihin ei ole lainkaan viitteitä, kuten esimerkiksi autiomaa.

Reitin piirtämiseen maasto-GPS: llä avaat ensin topografisen kartan järjestelmässä (Fox7 on varustettu monenlaisilla maailmanlaajuisilla karttoilla ja on myös mahdollista lisätä omia karttoja järjestelmään, mukaan lukien skannatut paperikartat). zoomaamasi kartta ja rekisteröimällä yksittäisiä mielenkiintoisia pisteitä kartalla, niitä kutsutaan ”reittipisteiksi” ja ne voivat merkitä mielenkiintoisia paikkoja, joita haluat nähdä, käydä tai ehkä leiriytyä iltaa varten, tai ehkä ne merkitsevät tärkeätä sijaintia kuten risteyksessä tai risteyksessä reitillä, missä on tärkeää muuttaa suuntaa.

Luomasi reittipistekokoelma edustaa yhdessä hyvin erityistä 'jälkeä' ja juuri tätä jälkeä seuraat pääasiassa käytettäessä maasto-GPS-järjestelmää. Tiellä GPS-järjestelmät laskevat reittejä useiden algoritmien perusteella, mutta valittu tie ei ole niin tärkeä, toisin kuin hyvin erityiset "raiteet", joita käytetään maantieajoon.

FOX 7 on espanjalaisen yrityksen viimeisin maasto-GPS-navigointilaite Navigattor. FOX 7 on GPS, joka on rakennettu kestäväksi ja vedenpitäväksi tablet-tietokoneeksi. Sen kestävä ja vedenpitävä rakenne mahdollistaa sen käytön 4 × 4, buggeissa, maxi-polkupyörissä ja mönkijöissä. Katso seuraavien sivujen videoista saadaksesi lisätietoja Fox 7: stä ja nähdäksesi sen toiminnassa. Voit myös kuunnella Podcast-haastattelumme Ferran Revoltoksen kanssa Navigattor jossa hän selittää offroad-navigoinnin periaatteet.