Kattotelttojen suosio kasvaa edelleen ympäri maailmaa, kun lisää seikkailijoita pääsee retkeily- ja retkeilytapoihin. On olemassa monia syitä, miksi ihmiset valitsevat kattohuoneistoja perinteisten maatelttojen sijaan. Jotkut näistä sisältävät; asennus kestää noin 5 minuuttia, ne pitävät sinut maasta, nukkumisvälineet voidaan pitää sisällä taittaessa. Se voidaan myös kiinnittää ajoneuvoosi ympäri vuoden, ja tämä voi olla ero menemällä seikkailunhaluiseen viikonloppuun hatun pudotuksen ja et enää etsimään teltoja autotallissa.

Jos olet hiljattain ostanut kattoteltan, sinun on varmistettava, että huolehdit siitä, jotta saat siitä nauttia monien vuosien ajan. Nykyään suurin osa kattotelttoista on valmistettu kankaasta, ja on erittäin tärkeää huolehtia kankaasta varmistaakseen, että se kestää aikakokeen. Se on pohjimmiltaan valmistettu erilaisesta kudoksesta kuin muut raskaat puuvillakankaat. Käytettäessä tavallista kutoa twill-kudoksen sijasta, kankaalle on perinteisesti kaksi perustyyppiä: tavallinen ja ”ankka”, ja joillekin markkinoille tulee nyt uusia joustavampia tyyppejä.

Kangas

Laatu mitataan usein asteikkojärjestelmällä. Numerot kulkevat painon kääntöpuolella, joten numero 10 kangas on kevyempi kuin numero 4. Kun kangas on joutunut muutaman kerran alttiiksi vedelle ja kosteudelle, se tulee luonnostaan ​​vedenpitäväksi, puuvillalangat laajenevat ja turpoavat täyttäen kaikki raot. kankaassa. Nykyaikaisiin kankaankankaisiin lisätään myös kemikaaleja, jotka vähentävät veden imeytymistä entisestään ja antavat kankaan kuivua nopeammin. Jotta nautit telttasi vuosia, on joitain ohjeita, joita sinun tulee noudattaa varmistaaksesi kankaan pitkän käyttöiän telttasi.Meillä on DARCHE Panorama 2 kattoteltta yhdellä TURAS Puolustajien mielestä Panorama 2: n kangas on 340 GSM-suojattu polypuuvilla Ripstop-kangas, joka on kulutusta kestävä ja takaa pitävän sinut kuivana märissä olosuhteissa. DARCHE suosittelee, että heidän kankaalle tarkoitetut tuotteet, mukaan lukien vaihtosarja, kostutetaan perusteellisesti ennen ensimmäistä käyttöä. Tämä varmistaa, että vanne tai teltta toimii hyvin märällä säällä antamalla poly / puuvillaydinlangan langan ja kankaan paisua, varmistaen, että ompelu mahdolliset vuodot tarttuvat.

Yritä aina varmistaa, että teltta on hyvin tuuletettu

Kankaasi huolehtiminen on elintärkeää telttasi pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Aina on hyvä tapa tuulettaa teltta kun saavut kotiin retkeilymatkalta varmistaaksesi, että kankaallesi ei jää kosteutta, on myös hyvä tapa puhdistaa teltta käytön jälkeen. Itse asiassa sinun tulisi yrittää tuulettaa teltta säännöllisesti, kun sitä ei käytetä vain ollakseen turvallisella puolella. Olemme kaikki kuulleet liian monista kauhu tarinoista telttien laittamisesta märäksi ja kankaan vaurioitumisesta seurauksena. Käsittelemällä telttasi TLC: llä se kestää paljon kauemmin.


MUUT VIHJEITÄ

- Älä käytä saippuaa tai pesuaineita kangasta puhdistettaessa.
- Älä säilytä telttaa pois, jos se on märkä, anna telttasi aina kuivua ensin.
- Jos saat homeen kankaallesi, anna sen aina kuivua ennen puhdistamista harjalla. Muotti - anna muotin kuivua
- Sinun tulisi yrittää päästä tapana käyttämällä useimpien telttojen mukana toimitettuja benjiäköitä, ne auttavat kankaamaan kankaasi sulkeessasi ja pitävät sen kuivana.
- Älä pääse tapana tuoda märät saappaasi ja vaatteitasi telttaasi
-Käytä levityspalkkeja, jos sinulla on niitä esimerkiksi talviolosuhteissa, joissa on voimakasta lunta, älä anna sen kerääntyä telttaasi, koska se voi painostaa teltan runkoa.

Tiivistyminen

Tiivistyminen on luonnollinen ilmiö kylmällä säällä. Rajoitetuilla alueilla, kuten swags ja teltat, kehon vapauttaa enemmän kosteutta kuin kangas voi hävittää. Tiivistymisen mahdollisuuden minimoimiseksi DARCHE suosittelee, että avaat kevyesti tai telttasi ikkunan, jotta ilmavirta saadaan aikaan kylminä öinä.

Varmista, että teltta on hyvin tuuletettu ja kuivunut, ennen kuin pakkaat telttasi, jotta muotin muodostuminen voi olla haitallista myös telttoillesi. On myös suositeltavaa välttää ruoanlaittoa ja syömistä teltassasi, jos se on mahdollista - teltassa keittämisestä aiheutuva tiivistys ei ole hyvä. Kun teet joitain yksinkertaisia ​​varotoimenpiteitä ja hoitoa, saat vuosien ja vuosien hauskoja kankaasi retkeilyvarusteistasi. Hyvää leiriytymistä ...

DARCHE Panorama 2 RoofTop-teltta