Joskus on todella siistiä sekoittaa leirintäohjelmaasi, varsinkin jos leiriytyt vain 4WD-levysi kanssa. Koska me rakastamme retkeilyä 4WD-ajoneuvoillamme, jätimme heidät hiljattain taakse ja otimme tina- ja swags up -joen tehdäksemme vähän joki-retkeilyä. Se on niin hieno tapa päästä lähelle luontoa ja tietysti puristua vähän jokikalastukseen ollessasi siinä.


Ja niin suuri kuin joen leirintäalue on, kuten mikä tahansa iso matka, se vaatii melko varovaista suunnittelua ja varovaisuutta tekeessään sitä, etenkin kun et ole tottunut tai ole kokemusta neuvottelemaan joesta pienellä veneellä. Vettä on aina käsiteltävä kunnioittavasti riippumatta siitä, kuinka vaaraton se voi näyttää paljaalla silmällä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden mielestämme pitäisi auttaa tekemään joen leirintäkokemuksestasi turvallinen ja nautinnollinen.

Ensinnäkin turvallisuus on avainasemassa, varmista, että tunnet joen, johon aiot puuttua, jos olet epävarma, tee tutkimusta ja kysy paikallisilta neuvoja. Ennen lähtöä sinun on tunnettava vuorovedet ja sopivat leiriytymisalueet. Käytä myös pelastusliivejä ja muita turvavarusteita, kuten satelliitti-GPS-hätäyksiköitä, matkapuhelimien vesitiiviit kotelot, virtalähteen akut jne.

Tunne veneesi ja moottori, jos et ole tottunut käyttämään pieniä veneitä ja perämoottoria, paras neuvo on ottaa joku mukaan, kuka tekee. Olemme varmasti oppineet kovan tien vuosien varrella ja meillä on tarina tai kaksi kertoa nuotion ympärillä. Tärkeä kysymys, esimerkiksi, onko moottori riittävän tehokas ottamaan veneesi ja vaihtamaan jokea tulevaa vuorovesiä vastaan.


Valitse leirintäalueesi etukäteen, jos sinulla ei ole paikallista tietoa, opiskele karttoja ja varmista, että valitsemasi leirintäalue on jokea korkeammalla. Jos joki on vuorovesi, saatat joutua kaikenlaisiin ongelmiin, jos aliarvioit vuorovesi.

Tides

Vuorovedet ovat yksinkertaisesti merenpinnan nousua ja laskua, jonka aiheuttavat Kuun ja Auringon aiheuttamat painovoimat ja Maan kierto. Me ajattelemme usein, että vuorovedet ovat merkityksellisiä vain merialueille, mutta näin ei ole myöskään jokien ollessa vuorovesi, ja on tärkeää olla tietoinen ennen joen retkeilymatkaa. Kouluttaessasi vuorovesi- ja vuorovesiaikoja sinun on myös otettava huomioon sää, esim. Sateet, tuuli jne.

Jokivirtaukset

Jokia tulee kunnioittaa virtauksissa ja on tärkeää, että veneessäsi on riittävän vahva moottori voittamaan virta. Meillä on ollut vuosien mittaan tapahtumia, joissa moottorimme ei vain ollut riittävän vahva voittamaan päinvirtaa. Yksi varma asia on, että jos näin ei ole, et mennä minnekään nopeasti. Virtaukset johtuvat painovoimasta, joka saa veden virtaamaan alaspäin muodostaen jokivirtauksia. Joen virtauksiin vaikuttaa joessa virtaavan veden määrä tai määrä. Jokin jyrkkyys virtaamalla määränpäähänsä voi vaikuttaa sen virtauksiin. Joen jyrkkyyttä kutsutaan sen virtausgradientiksi.

Ruoanlaitto lounasta joen rannalla

River-leirisi valitseminen

On erittäin tärkeää, että olet tutkinut, mihin aiot leiriytyä joen varrella. Ensinnäkin, sinun tulee varmistaa, että sinulla on lupa leiriytyä haluamallasi paikalla. Toiseksi sinun on varmistettava, että vuorovesi ei vaikuta leirintäalueeseen. Viimeinen asia, jonka haluat kokea leirisi perustamisen ja asennuksen saamisen jälkeen, on huomata, että joki nousee ja tunkeutuu leiriisi.

Tässä vaiheessa saattaa olla pimeää ja viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on etsiä toista sijaintia. Joten varmista, että olet leiriytynyt aina joen yläpuolelle, kun vuorovesi on täysin sisään. Haluat nukkua hyvissä päivissä ja olla huolesta, jos vuorovesi saattaa viedä sinut joen varrelle keskellä yötä.

Alubox on kätevä leirintäpöytä

 

Kuivat pussit

Pidä vaihde kuivana. Hyvät kuivat pussit ovat mielestämme välttämättömiä jokaiselle matkalle, ei pahempaa kuin saapuminen leirille pyydyksilläsi märkällä. Kuivat pussit eivät ole vain erinomaisia ​​pitämään varusteet ja kamerat jne. Kuivina, mutta pitävät myös asiat puhtaina. Jos ne putoavat yli laidan, voit myös olla varma, että vaihdesi on suojattu. Olemme ottaneet suuremman DARCHE Nero-pussit, joiden loppupuolella on 60, 190 ja 240. Valmistettu 500D PVC: stä, niissä on täysin vedenpitävät saumat, jotka ovat ihanteellisia vaihtomiesten ja muiden varusteiden kuljettamiseen. Ne ovat myös täydellisiä heitettäessä 4WD-levyn päälle eikä sinun tarvitse huolehtia elementeistä jne.

Pidä aina huomiota vuorovesiin

palo kaivoksia

Tuomme aina kannettavan palo kuoppaan joen kalastusretkiä. Kannettavat palokuopat ovat erinomaisia ​​ruoanlaittoon ja pitävät sinut lämpimänä ympäri vuoden. Jättämättä mitään jälkiä -periaatteiden mukaisesti sinun tulee olla varovainen sijoittaessasi palokuoppaan maahan, etenkin paikoissa, joissa sinulla ei ole avotakkaa, myös joen rannalla. Pitäen tämän mielessä monet markkinoilla olevat uudet palokuopat on suunniteltu varmistamaan, että palokuopan alla oleva maa on hyvin suojattu. Tätä tuliaukon ostamista harkittaessa tätä tulisi harkita, mutta myös paloastian varastoinnin tulisi olla tärkeä tekijä, meillä on pieni vene, joten litteä pakattu on kuningas.

Swags ja tiskit

Rakastamme nukkumista swageissa paareilla ja olemme tulleet hiljattain muuntaviksi tämän tyyppiseen leirintäalueeseen, joka on ollut erittäin suosittu Australiassa vuosien ajan. Vaikka swagat ovat suurikokoisia pieneen veneeseen sijoitettuna, ne ovat hallittavissa, ja niiden kanssa aluksella vietetyn tilan vähentäminen on sen arvoista, kun otetaan huomioon suuri mukavuus, jonka ne tarjoavat nukkuessaan kantajalle joen rannalla. Joihinkin kokemuksiin, joita olemme kokenut, ovat nouseminen maasta. Tämä antaa sinulle helpon pääsyn makuutilaasi, mutta tekee siitä myös helppoa ottaa kengät pois tai päästä käsiksi vaatteisiisi ja esineisiisi matkalaukusta.

- DARCHE Hämärästä koittoon paareilla

Mukavuus on myös iso plussi, kuten uudet swag-mallit DARCHE Hämärästä koittoon ja likainen syvä, ja nyt käytettävien materiaalien valtavin parannuksin ne ovat loistava tapa leiriytyä joen varrella. Ja viimeisenä, paarien suunnittelun parannukset tekevät näistä isommista paareista hallittavissa kuljetuksen ja pakkaamisen yhteydessä. Ristijalan avulla voit avata ja sulkea nämä paarit erittäin nopeasti.
Kaikki up-joen retkeily on mielestämme myös hieno tapa rentoutua ja nauttia ympäröivästä villieläimestä. Se, että naimisissa on vähän kalastusta ja muutamia kylmiä oluita palokammion ympärillä, tekee todella erinomaisen irtautumisen kaikesta.

Ruoka maistuu aina hyvältä ulkona kypsennettynä

Jäähdytys joen rannalla

Lounas

.