Monille meistä yksi hyödyllisimmistä muutoksista, joita voimme tehdä maastoajoneuvoihimme, on kaksoisakkujärjestelmän asentaminen, jotta voimme käyttää kahta akkua ja kykymme pysyä pidempään 'verkottumassa' pidempään samalla, kun käytät jääkaappipakastimia ja valaistusjärjestelmät jne. Tähän saakka suurin osa meistä on käyttänyt perinteistä lyijyhappoakkua ajoneuvojen olemassa olevan akun rinnalla tällaisten ylimääräisten sarjojen käyttämiseen, mutta nämä vanhan tekniikan akut eivät ole vain todella raskaita, voivat olla sotkuisia, jos koputettiin myrkyllisten höyryjen vapauttamiseksi ja muutaman vuoden tai muutaman sadan latausjakson jälkeen menettää kykynsä pitää latauksen varassa, ja ne on sitten vaihdettava.

Uusi fiksu CTEK kaksoisakkujärjestelmä toimii nyt myös litiumin kanssa

Onneksi uudempi tekniikka (vaikka tosiasiassakin ensimmäisessä inkarnaatiossaan 1980-luvulta lähtien) on markkinoilla enemmän litiumparistoja, tai tarkemmin sanottuna litiumfosfaattiakkuja tai LiFePO4, kuten ne yleisesti tunnetaan. Ja ei ole vaikea ymmärtää, miksi nämä olisivat paljon suositumpi valinta, kun tarkastellaan tarkemmin kahden tekniikan vertailuja.
LiFePO4-akkuilla: Saat tuhansia latausjaksoja verrattuna muutamaan sataan lyijyhappovariantilla. Heidän itsensä purkautumisaste on erittäin alhainen, mikä tarkoittaa, että heidät voidaan jättää vartioimatta useita kuukausia. Huoltoa ei tarvita. Ne ovat keskimäärin 50% kevyempiä kuin vanhat vastaavat, ja muodonsa ja koonsa ansiosta ne voidaan usein sovittaa pieniin tiloihin, joihin lyijyakku ei sovi.


Latausaste on paljon korkeampi, joten lataus on nopeampaa ja se voidaan ladata nopeasti ajoneuvon moottorista (katso alla).
Jännite pysyy vakiona paljon kauemmin purkautumisen aikana (esim. Ei ole mahdollisuutta, että TV-kuva katoaa yhtäkkiä sinusta, vaikka turhauttavasti silti kuulet äänen) Voidaan purkaa noin 95% vahingoittamatta akkua ja voidaan tyhjentää nopeasti vahingoittamatta soluja joten ne ovat ihanteellisia käytettäväksi invertterien kanssa.

Litiumparistoista on tullut suosittu vaihtoehto

Lisäksi yksi yleinen myytti, joka kannattaa häivyttää, on tarinoiden "litiumparistot" ympärillä, joilla on taipumus syttyä tulematta ilman varoitusta. Ehkä totta joihinkin tämän tekniikan varhaisiin inkarnaatioihin, mutta LiFePO4-akut, joista puhumme täällä, ovat täysin turvallisia normaalikäytössä.

Ainoa mahdollinen haittapuoli tälle litiumteknologialle on alkuperäiset kustannukset, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin heidän vanhan tekniikan lyijyhappo-serkut, mutta litiumteknologialla ei koskaan tarvitse käyttää verkkojohtoa ja sillä on tuhansien lataus- ja purkausjaksojen kyky Monien kustannusten pitkäaikainen hyöty on enemmän kuin yksikön elinkaaren aikana takaisin. Joten jos päätät, kuten kasvava joukko meitä, ottaa askeleen ja sijoittaa LiFePO4-akkuun, jonka avulla voit poistaa koukutuksen tarpeen ja pysyä pidempänä verkossa, samalla kun voit silti nauttia kodin mukavuuksista, kuten kuten jääkaappi / pakastin, valaistus jne., toinen tärkeä asia, joka on harkittava on mikä kaksoisakkujen latausjärjestelmä sopii. Ja kun kyse on akun lataus- ja hallintajärjestelmistä, sinun ei tarvitse etsiä kauempaa kuin CTEK. Heidän upouusi D250SE 20 ampeerin akkulaturi on poikkeuksellinen laitepaketti, joka on optimoitu AGM- ja litiumparistoille ja tarjoaa 5-vaiheisen varauksen, joka kunnostaa ja ylläpitää akkuasi.

Litiumparistot ovat kalliita, mutta pakkauksessa on vakava lyönti

Tämä markkinoiden johtava järjestelmä voidaan kytkeä myös suoraan aurinkopaneeleihin, ja siinä on sisäänrakennettu säädin ja Maximum Power Point Tracker, jotta voidaan varmistaa, että aurinkopaneelista saadaan suurin teho. Yhdistä tämä ja CTEK Smartpass 120S. Tämä ajoneuvon virranhallintajärjestelmä jakaa, ohjaa ja maksimoi käytettävissä olevan energian laturistasi virrankulutusakkuihin ja kuluttajiin, ja sillä on kyky jakaa jopa 350A: n kampiajovoimaa huoltoakusta, jos käynnistysakku yksin ei voi käynnistää moottoria, joten voit suunnata muukalaisille paikoille, joihin rakastamme päästä ilman huolia.