1. Ajo - Vinkkejä turvallisuuteen pysymiseen.

Islannissa kehätien tai päällystettyjen teiden ulkopuolella ajaminen voi olla haastavaa. Sää voi muuttua nopeasti, ja on erittäin tärkeää olla tietoinen ja pysyä ajan tasalla Islannin tuuli- ja säävaroitusten suhteen. Monia sisätilojen teitä eivät kata sillat, ja joen polttaminen ajoneuvossa voi olla erittäin vaarallista, jos et tiedä muuttuvista sääolosuhteista, joissa ajoneuvo (ja sinä) voidaan mahdollisesti viedä tulvissa.
vesillä. Älä yritä tehdä liikaa varaamassasi ajassa, Islannissa on niin paljon nähtävää, mutta jos yrität nähdä liian paljon, saatat huomata, että olet viettänyt suurimman osan ajasta ajon aikana. Jos et halua tätä kokemusta etkä voi pysyä tarpeeksi kauan nähdäksesi mitä haluat nähdä vapaa-aikana, kannattaa ehkä suunnitella paluumatka.

Islanti on liian kaunis ja mielenkiintoinen, jotta voit pysyä autossa koko päivän, ja ottaa vain lyhyen välähdyksen sen nähtävyyksistä ennen siirtymistä eteenpäin, jotta mahtuu 'liian kunnianhimoiseen' reittisuunnitelmaan.


On tärkeätä koskaan pysähtyä raiteiden keskelle, tämä on ilmeisesti aivan liian yleinen näky Islannissa, ja se voi tuntua turvalliselta, sillä usein vietät useita tunteja ajaessasi etkä näe muita ajoneuvoja. Mutta muita ajoneuvoja siellä on, ja he eivät odota paikallaan olevaa liikennettä tai ihmisten pysäköimistä radan keskelle, ihmiset ovat kuolleet ottaessasi kuvia keskeltä tietä.

Islannissa merkittyjen teiden ajaminen on täysin laitonta, ja maastoajosta sakot ovat huomattavat. Reykjavikissa ja Islannin etelärannikolla on paljon huoltoasemia, mutta niistä tulee harvempia, jos vierailet Länsi-vuonoilla, Pohjois-Islannissa tai Itä-vuonoilla.

Sisätiloissa matkustettaessa on myös hyvä neuvoja joko kuljettaa ylimääräisiä polttoainesäiliöitä tai muuten koskaan ohittaa autotallia lisäämättä säiliötä, koska huoltoasemat ovat harvat ja etäisyys niiden välillä on suuri. Kaikki sisätilojen F-tiet edellyttävät 4 × 4 kuljettamista varten. Soran likaratojen nopeusrajoitukset ovat 80 kmh 50mph. Suurin osa vuoristotietä on suljettu kesäkuun loppuun saakka tai jopa pidempään lumen ja mutaisten olosuhteiden takia, jotka tekevät niistä läpäisemättömiä.

Kun nämä tiet avataan liikenteelle, monilla niistä voidaan navigoida vain nelivetoisilla ajoneuvoilla. On erittäin suositeltavaa, että kaksi tai useampi auto kulkee yhdessä. Ennen kuin aloitat minkään sisämatkan, kerää myös mahdollisimman paljon tieolosuhteita koskevia tietoja matkatoimistolta, matkailutoimistolta tai Islannin tiehallinnolta (ICERA).
www.vegWagerdin.is/english/

2.Leirintä - Tuntea laki ja kunnioittaa luontoa.

Vuodesta 2015 lähtien villi telttailu on enimmäkseen kielletty Islannissa. Vierailijoita kannustetaan leiriytymään rekisteröityihin leirintäalueisiin. Islantilainen leirintäkortti on älykortti, joka antaa kahdelle aikuiselle ja jopa neljälle lapselle pääsyn noin 40 leirintäalueelle Islannin ympäristössä. Leirintäkortti on ollut valtava menestys turistien ja islantilaisten keskuudessa sen julkaisemisen jälkeen vuonna 2007.

Jos et leiriyty leirintäalueella etkä ole leiriläinen, joka on matkustanut leirintäalueellesi maanteltalla selässäsi, sinun on hankittava maan omistajan kirjallinen lupa, jonka maahan haluat leiriytyä. Joten tämän asian korostamiseksi, jos leirilet 4x4-ajoneuvossa, jossa on kattovarsi tai asuntovaunu, asuntovaunu, telttatraileri tai jotain vastaavaa, sinun on leirittävä joka ilta leirintäalueella riippumatta siitä, missä olet Islannissa, ellei sinulla ole 'kirjallinen' lupa maanomistajalta.


Niin suuri kuin retkeily, on myös tärkeää olla tietoinen uudelleen ennustetusta säästä, kuten ajamisen kannalta. Jopa kesäkuukausina voi esiintyä voimakasta tuulta, voimakasta sadetta ja tulvia. Nuotiopaloja ei sallita missään Islannissa, ellei nimetyllä leirintäalueella ole olemassa olevaa mahdollisuutta. Joka tapauksessa puut ja siksi puu ovat harvinaisuus Islannissa, eikä polttopuuta ole saatavana maasta.


Useimmissa leirintäalueissa on juomavesi, wc, jätealueet ja suihkut, ja joissain on myös keittiö ja pesula.
Toinen majoitusmahdollisuus matkoilla on yöpyminen vuoristossa, joka voi olla parempi vaihtoehto hyvin kylminä öinä tai erittäin huonoissa sääoloissa. Ferðafélag Íslands, Iceland Touring Association (FÍ) johtaa 40 vuoristomajaa Islannin ympäri.

Majat Landmannalaugarissa

Majoilla on yleensä suuri kysyntä, ja siksi on välttämätöntä varata paikkoja niihin etukäteen. Islannissa olevassa maassa oleskellessasi sinun tulee tuoda oma makuupussi, koska makuupusseja tai vilttejä ei toimiteta. Mökit ovat lämpimiä, joten makuupussin ei tarvitse olla arktista laatua. Suurin osa majoista on avoinna ja miehitetty vartioitsijoiden kanssa kesäisin, mutta suljettu talvikuukausina, kun tiet ovat kiinni.

3.Asiat nähdä - joitain ehdotuksia

Islannissa on niin paljon nähtävää, ja suosittelemme, että et yritä nähdä paljon yhdellä matkalla, ellei sinulla ole tarpeeksi aikaa, ja sen sijaan suunnitella uusi matka. Ottaen huomioon, että tässä on joitain suosituksia asioista, jotka on syytä nähdä käydessään tässä upeassa maassa. Jökulsárlón jäätikkölaguuni Kaakkois-Islannissa, Vatnajökullin kansallispuiston laidalla. Breiðamerkurjökull-jäätikön kärjessä sijaitsevasta se kehittyi järveksi sen jälkeen kun jäätikkö alkoi poistua Atlantin valtameren reunasta. Järvi on sittemmin kasvanut vaihtelevalla nopeudella jäätiköiden sulamisen takia. Se on nyt 1.5 km: n päässä valtameren reunasta ja sen pinta-ala on noin 18 km2. Vuonna 2009 sen ilmoitettiin olevan Islannin syvin järvi, yli 248 metriä, kun jäätikön retriitti laajensi rajojaan. Järven koko on kasvanut nelinkertaisesti 1970-luvulta lähtien. Fjadrargljufur-kanjoni on 2 km pitkä kanjoni Islannin kaakkoisosassa. Kanjoni on noin 100 metriä syvä ja sen läpi kulkee pieni makean veden virta. Sen tiedetään olevan yksi maalauksellisimmista paikoista Islannissa, ja se on esiintynyt elokuvissa ja musiikkivideoissa.


Þingvellirin kansallispuisto on tärkeä paikka Islannin historiassa, koska maailman vanhin nykyinen parlamentti kokoontui ensimmäisen kerran sinne vuonna 930 jKr. Þingvellir on nimennyt sen Unescon maailmanperintöluetteloon. Sisällä Þingvellir on Silfra, halkeama Pohjois-Amerikan ja Euraasian tektonisten levyjen välillä. Riftin muodostivat vuonna 1789 maanjäristykset, jotka seurasivat kahden tektonisen levyn erilaista liikettä. Silfrassa on mahdollista sukeltaa tai snorklata suoraan siellä, missä kaksi maanosaa kohtaavat, ja ajautuvat toisistaan ​​noin 2 cm vuodessa. Silfra on ainoa paikka maailmassa, jossa voit sukeltaa tai snorklata suoraan halkeamassa kahden tektonisen levyn välillä. geysir on geyseri Lounais-Islannissa. Se oli ensimmäinen painetussa lähteessä kuvattu geyseri ja nykyaikaisten eurooppalaisten ensimmäinen tiedossa. Englanninkielinen sana geyser (ajoittain juoksuttava kuuma lähde) on peräisin Geysiristä. Se on nykyään enimmäkseen lepotilassa, mutta sen ”pieni veli” Strokkur ei olearby ja purkautuu muutaman minuutin välein. Itse asiassa Strokkur näet useimmissa Geysir-valokuvissa. Gullfoss on yksi Islannin tunnetuimmista vesiputouksista, jota löydetään Hvítá-joen kanjonista Lounais-Islannissa.


Leveä Hvítá-joki virtaa etelään ja noin kilometrin laskujen yläpuolella se kääntyy jyrkästi oikealle ja virtaa alas laajalle kaarevalle kolmivaiheiselle “portaalle” ja kaatuu sitten äkillisesti kahdessa vaiheessa (11 metriä ja 21 metriä) rako 32 metriä syvä. Rako, leveys noin 20 metriä ja pituus 2.5 kilometriä, ulottuu kohtisuoraan joen virtaukseen.

Keskimäärin vesiputouksesta juokseva vesimäärä on kesällä 140 kuutiometriä sekunnissa ja talvella 4,900 kuutiometriä sekunnissa. Askja on aktiivinen tulivuori, joka sijaitsee syrjäisessä osassa Islannin keskustamaan. Alueelle pääsee vain muutama kuukausi vuodessa. Koska alue sijaitsee Vatnajökull-jäätikön koilliseen sijaitsevassa sateenvarjossa, alue saa vain noin 450 mm sadetta vuodessa. Aluetta käytettiin Apollon ohjelman harjoittelujakson aikana astronauttien valmisteluun kuunoperaatioihin. Askja oli käytännössä tuntematon valtavaan purkaukseen, joka alkoi 29. maaliskuuta 1875. Erityisesti Islannin itäisissä vuonoissa tuhka oli tarpeeksi raskas myrkyttääkseen maata ja tappaakseen kotieläimiä. Tämän purkauksen tuhka tai tefra puhallettiin Norjaan, Ruotsiin, Saksaan ja Puolaan.

4. Ympäristö - Kunnioita luontoa, ole turvallinen ja jätä jälkiä.

Islannissa sen herkän ympäristön säilyttäminen on kasvava huolenaihe. Islanti on yksi harvoista jäljellä olevista suurista erämaa-alueista Euroopassa, ja sillä on monia ainutlaatuisia luonnonominaisuuksia. Viime vuosina sekä matkailun että energiantuotannon (geotermisen ja vesivoiman) kehityspaineet ovat asettaneet kasvavia paineita erämaa-alueille.

Islanti on kuuluisa luonnollisesta kauneudestaan ​​ja koskemattomista näkymistään, ja maa rohkaisee matkailua ja laajan ja enimmäkseen koskemattoman sisätilan tutkimista. Sen on kuitenkin torjuttava joukko tärkeitä ongelmia. Yksi näistä on maaperän eroosio, ja Islannin hallitus on torjunut tätä ongelmaa vuodesta 1907 lähtien.


Islanti on myös ollut vahva ääni kansainvälisesti taistelussa valtamerten pilaantumiselta. Islannin vedet ovat maailman puhtaimpia. Islanti on osallistunut aktiivisesti kestäviä orgaanisia yhdisteitä koskeviin kansainvälisiin foorumeihin.

Islantilaisten kävijöiden ja lukijamme kannalta erittäin tärkeä asia on huomata, että kaikki maastoajo on laitonta Islannissa. Tästä säännöstä ei ole poikkeuksia. Retkeily matkailuautoissa ja mattoautoissa, joissa on kattorakenteet, on sallittu vain nimettyihin retkeilypaikkoihin. Tätä lakia noudatetaan nollatoleranssipolitiikassa, ja jos joku näkee sinut ajavan tai leiriytyvän laittomasti, sinun on pakko lopettaa matkasi ja ilmoittaa poliisiasemalle ja maksaa suuri sakko.

Maantieajoon jääneet vierailijat Islantiin ovat joskus joutuneet islantilaisten kansallisten sanomalehtien kansiin. Islanti on täynnä fantastisia kappaleita, joista suurin osa on hyvin merkitty kyltteillä, jotka kertovat sinulle mitä odottaa eteenpäin ja millaista ajoneuvoa tarvitaan eteenpäin menemiseen. Jos rataa ei voida kulkea, sinun ei pitäisi ajaa radan ulkopuolella esteen ohittamiseksi. Sen sijaan sinun tulee joko odottaa esteen poistumista tai kulkea reitti uudelleen ja suunnitella uusi reitti hyväksyttyjen ja avoimien reittien yli. Ajaminen Islannin laajojen alueiden ja näiden vuoristoratajen yli on uskomaton kokemus, eikä sinun tarvitse matkustaa merkittyjen kappaleiden ulkopuolelle nauttiaksesi Islannin sisätiloista.

5. Ennen lähtöä - tärkeitä asioita tietää

PASSPORTTI - JA VIISASÄÄNNÖKSET

Islanti on assosioitunut jäsen Schengenin sopimukseen, joka vapauttaa matkustajat henkilökohtaisesta rajatarkastuksesta 26 EU-maan välillä. Schengen-alueen ulkopuolella asuvilta henkilöiltä vaaditaan voimassa oleva passi vähintään kolmen kuukauden ajan saapumispäivän jälkeen. Lisätietoja passi- ja viisumipakosta sekä Schengen-alueen säännöistä on Islannin maahanmuuttoviraston verkkosivuilla.

KIELI
Islanti on kansallinen kieli. Englantia puhutaan laajasti ja tanska on kolmas islannin kouluissa opetettava kieli.

LÄÄKÄRIN HOITO
Apteekkeja kutsutaan ”Apótek” ja ne ovat avoinna normaalina aukioloaikoina. Vain muutama on avoinna yöllä. Sairaanhoito saadaan käymällä aukioloaikoina Islannin terveyskeskuksessa, nimeltään “Heilsugæslustöð”.

Lisätietoja soittamalla + 354-585-1300 tai käymällä terveydenhuoltoa koskevalla verkkosivustolla.

Lääketieteellinen apu: Islannin kaikissa suurimmissa kaupungeissa on lääketieteellinen keskus tai sairaala. Hätäpuhelinnumero (24 tuntia) Islannissa on 112.

Sairausvakuutus: ETA-maiden kansalaisten on tuotava EHIC-korttinsa (eurooppalainen sairausvakuutuskortti), muuten heidät veloitetaan kokonaan. ETA-asetukset eivät koske ETA: n ulkopuolisia kansalaisia, ja heistä veloitetaan kokonaisuudessaan.

Kiitos ..