Asuessaan Britannian saarilla, Irlannissa ja Manner-Euroopassa pidämme itsestään selvänä erilaisia ​​maita, joihin voimme päästä 4WD-laitteissamme muutamassa päivässä. Koska vetovoima yli Euroopassa tapahtuvan maiseman yhä suositumman, me rakastamme kuulla henkilöistä ja ryhmistä, jotka aloittavat seikkailut, jotka ovat usein vain lauttamatkan päässä. Yksi näistä seikkailuista sisältää matkan Compass Adventures -tyyppisen reunanvalon etsinnälle upeassa Norjan pohjoisosassa.

Norjalla on maana niin paljon tarjottavaa monimuotoisten maisemien suhteen. Sijaitsee leveyspiirien 57 ° - 81 ° N ja pituuspiirien 4 ° - 32 ° E. Suurin osa maasta hallitsee vuoristoista maastoa, jossa on paljon erilaisia ​​luonnonominaisuuksia, jotka jäätiköt ovat aiheuttaneet viimeisen jääkauden aikana.

Lain mukaan sinun on noudatettava lumiauraa

Näistä huomattavinta on vuonot; syvät urat leikattiin meren tulva-alueelle jääkauden päättymisen jälkeen. Etelä-Norjan länsirannikolla ja Pohjois-Norjan rannikolla on joitain maailman visuaalisesti vaikuttavimmista rannikkoalueista, ja National Geographic nimeää Norjan vuonot maailman suosituimmaksi turistikohteeksi. Koska reittivalot ovat näkyvissä maan pohjoisosassa, siellä on paljon nähtävää.

Jää, jää ja paljon muuta jäätä

Ilmasto:

Norjan etelä- ja länsiosat ovat täysin alttiina Atlantille, mistä seuraa enemmän sateita, mutta talvet ovat lievempiä verrattuna maan itäiseen ja kaukana pohjoiseen. Norjan korkean leveyden vuoksi koet pitkät päivät. Toukokuun lopusta heinäkuun loppuun aurinko ei koskaan laskeudu kokonaan horisontin alla napapiirin pohjoispuolella olevilla alueilla (tästä syystä Norjan kuvaus on ”Keskiyön auringon maa”).

Saavutamme onnistuneesti Pohjois-Norjaan

Eläimet:

Suurin saalistaja Norjan vesillä on siittiövalas ja suurin kala on peilihaita. Suurin peto pohjoisessa, maalla, on jääkarhu, mutta myös ruskeat karhut asuvat Norjan mantereella. Mannerosan suurin maaeläin on hirvi, samanlainen kuin Pohjois-Amerikasta löytyvä hirvi.

Villi camping Norjassa

Norjassa on erinomaiset lait villin leirinnän suhteen, ja sillä on yksi Euroopan liberaalimmista yleisölle tarkoitetuista laeista, jonka avulla voit villeillä leirillä ilman huoletta pari päivää viljelemättömällä maalla. Norjassa sijaitseva villi leirintäalue on kirjattu Allemannsretteniin, joka on käytännössä jokaisen miehen tai naisen julkinen pääsyoikeus.

Lämpötila voi pudota niin alhaiseksi kuin erittäin kylmä -30

Kun kaikki nämä myönteiset asiat ovat menossa, millaista on kiertää, leiriytyä ja tutkia Norjassa 4WD-talvella talvikuukausina?

Tutkitaan kompassi seikkailuilla

Olemme äskettäin kiinni Rob Seabornista Compass Adventuresista, joka oli juuri palannut matkalta Nordkappiin kahdeksan ajoneuvon saattueella etsittäessä vilkuksensa virkaa pohjoisvaloista. Compass Adventures sijaitsee South Yorkshiressä Iso-Britanniassa, ja se on saanut erittäin myönteisen maineen kiertueyrityksenä, joka vie asiakkaita ikonisiin paikkoihin Euroopassa ja Isossa-Britanniassa. Mutta heidän vuosittainen matkansa Norjan pohjoisosaan Nordkappiin on jahtaa mahtavaa Aurora Borealiksen ”Northern Lightsia”, mikä on ehdottomasti yksi heidän kohokohdistaan.

Yksi matkan kahdesta jakautumisesta, ei Land Rover vitsaile!

Rob, kokenut turisti, joka on käynyt läpi maailman haastavimmat radat sekä pohjoisella että eteläisella pallonpuoliskolla, kertoi meille, että hän juoksi ensimmäisen Arktisen Norjan matkansa vuonna 2008 ja on palannut siitä joka vuosi, johtaen innostuneita ryhmiä, jotka ovat valmiita tässä elämänhaasteessa. Suoritettuaan tämän matkan yli kymmenen kertaa, Compass Adventures on hankkinut asiantuntemusta kylmän säätutkimuksesta ja arktisesta leirinnästä, mikä auttaa tutkiessaan tätä maailmanosaa ääriolosuhteissa. Matka Yhdistyneestä kuningaskunnasta kattaa noin 4,500 mailia tai 7,200 km, joka kestää upeita maisemia matkan varrella. Reitti Norjaan sisältää matkustamisen Tanskaan, Hollantiin, Saksaan, Ruotsiin ja sitten Norjaan.

Lepo toisen pitkän ajon jälkeen

Tällä äskettäisellä matkalla Rob on jälleen kerran johtamassa luotettavassa vuoden 2005 Land Cruiserissa Troopyssa. Yhteensä kahdeksan ajoneuvoa suorittaisi tämän vuosittaisen matkan, ja siihen kuului kaksi Puma-puolustajaa, Hylux, muutama Land Rover Discos ja 4 × 4 Mercedes Military, muunnettu ambulanssi.


Tämä matka kestää yhteensä seitsemäntoista päivää ja joitakin pitkiä ajopäiviä. Rob vaatii ennen lähtöä, että kaikki ajoneuvot ovat hyvin varusteltuja matkaa varten. Käynnistystä varten vaaditaan hyvät talvirenkaat ja suositeltava muutos ennen lähtöä on moottorin esilämmittimen, kuten Webatson, asentaminen. On tärkeää huomata, että lämpötilat voivat laskea -30 ° C: seen, joten kaikissa ajoneuvoissa tulisi olla muun muassa lumiketjuja. Rob sanoi '', että ympäristön luonteen ja äärimmäisen kylmän takia talviset ajotaidosi testataan varmasti tällä seikkailulla ''.

Suunta pohjoiseen

Joten jos et pidä talvella ajamisesta, tämä retkikunta ei ole sinulle. Majoitus matkalla on sekoitus motelleita, hirsimökkejä ja leirintäalueita niille ahkeralle seikkailijoille. On myös tärkeätä huomata, että kun saavut Nordkappiin joulukuussa ja tammikuussa, sinulla on melko paljon XNUMX tuntia pimeää, ja pluspuolelle kokemusta nähdä Pohjoisvaloista on hyvin auringonpaisteen arvoinen.

Kirvestehdas Ruotsissa

Rob kertoi meille, että kaikki tämän viimeisimmän matkan ajoneuvot saivat sinne ja takaisin turvallisesti toiseen eeppiseen matkaan - huolimatta siitä, että kaksi Land Roveria hajosivat matkan varrella. Yhden vikaantumisen järjesti erittäin avulias suomalainen mekaanikko, joka avasi melkein työpajansa keskellä yötä majoittaakseen kaverit ja onneksi diagnosoinut, ettei se ollut mitään liian vakavaa.

Revontulet ovat uskomattomia spektaakkeleita

Rob kertoi, että tämä matka sisältää vierailun ja kokemisen eri kulttuureilla matkan varrella. Muita näytetoimintoja ovat majoittaminen maailmankuuluun Ice Hoteliin, vierailu hämmästyttävällä käsintehtyllä kirvestehtaalla Ruotsissa, Øresundin sillan ylittäminen, joka on pisin yhdistelmä maantie- ja rautatiesiltaa Euroopassa, kokemus uskomattomista talvimaisemista ja sen päälle tuominen , joka on oltava yksi matkan kohokohdista.

Aurora-alue

Aurora (Northern Lights) näkyy yleisimmin Pohjois-Skandinaviassa vyöhykkeellä, joka ulottuu välillä 66 ° N - 69 ° N, jota kutsutaan yksinkertaisesti Aurora-alueeksi. Aurora on kiehtova luonnonvaloesitys, joka on peräisin noin 150,000.000 93,000,000 XNUMX km päässä (XNUMX XNUMX XNUMX mailia) auringon pinnalta.


Tämä aurinkoon alkava ilmiö johtuu sähkömagneettisen aineen räjähdyksestä, jota kutsutaan koronan massan ejektioon (CME). Tämä koronaalisen massan ejektio lähettää avaruuteen sähköisesti varautuneiden aurinkohiukkasten virran, joka tunnetaan nimellä Solar Wind ja nämä hiukkaset, kun ne sulkeutuvat Maahan, luovat kiehtovia pohjoisvaloja. On mielenkiintoista huomata, että voit nähdä myös revontulet Suomessa, Ruotsissa, Islannissa, Grönlannissa ja Kanadassa.

Elämänmatka

Kun olet puhunut Robin kanssa muutaman kerran, voit nopeasti tuntea hänen intohimonsa varmistaa, että hänen asiakkaansa kokevat elämänsä matkan, ja yhdessä hänen 4WD talvimatkailukokemuksensa kanssa Compass Adventures varmasti merkitsee kaikki ruudut, kun kyse on 4WD-seikkailu. Joten jos yksi ämpäri-luettelosi asioista on tutkia 4WD: n Norjaa ja nähdä revontulet täydessä kunniassaan, voit ottaa yhteyttä Robin ja hänen tiiminsä saadaksesi lisätietoja tästä eeppisestä seikkailusta.

Majoitus on sekoitus hotelleja, mökkejä ja leirintäalueita

 

Maailmankuulu Ice Hotel

 

Toinen päivä tehty ..

 

Rabit rakastavat ja hyvin matkustettua joukkoa

Konvojan ajo

Tie Nordkappiin on avoin liikenteelle ympäri vuoden, mutta talvella sitä hoidetaan saattueella. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa, että kaikkien ajoneuvojen on liittyä saattueeseen päästäkseen Nordkappiin. Saattueen kohtauspaikka on Skarsvåg-risteyksessä, 13 km: n päässä Nordkappista.

Konvojassa lumi auraa normaalisti autokoulutuksen edessä. Auran kuljettaja vastaa saattueesta ja voi kieltäytyä kuljettamasta ajoneuvoja seuraamasta, jos niitä ei ole varustettu kiertoa varten. Yleissääntönä on, että saattueessa ei saa olla enemmän ihmisiä kuin mitä pelastajat voivat pelastaa.

TALVI VAATTEET

On tärkeää pukeutua kunnolla talvella Norjassa. Jotta vierailustasi Nordkappissa olisi mahdollisimman mukavaa, on suositeltavaa pukeutua olosuhteisiin. Tuo lämpimiä ja mukavia vaatteita.


Villan tai vastaavan laadun käyttöä suositellaan. Käytä useita kerroksia vaatteita lämpötilan säätelemiseksi helposti poistamalla tai lisäämällä kerroksia. Päällysvaatteiden on suositeltavaa olla vuorattu ja tuulenpitävä. Jos aiot pysyä ulkona pidemmän aikaa, suositellaan myös seuraavia: talvikengät, käsineet tai kintaat, hatut, talvitakki ja housut, jotka ovat tuulenpitäviä, villaiset sukat, pitkät alusvaatteet ja paksu villapaita, mieluiten villaa tai vastaavaa laatu.