Useimmat ihmiset luultavasti tekevät kaiken leirintäalueensa kesällä, ja kesä on hyvä aika leiriytyä, lämpimällä säällä ja pidempinä päivinä. Mutta mielestämme ei ole mitään aivan muuta kuin leiriytymistä talvella, heräämistä raikkaaseen talviaamuna, jossa kaikki telttasi ulkopuolella on pakkanen tai lumen peitossa. Talvi ”kuulostaa myös” erilaiselta, kaikki kuulostaa hiljaisemmalta ja mykistynemmältä, kun se peitetään lumipeitteellä, ainoa ääni, jalanjälkesi.

Leiriytyminen talvella ja kylmällä säällä tuo kuitenkin joitain haasteita, ja sinun ei tulisi koskaan yrittää leiriytyä hyvin kylmällä säällä, ellet ole siihen hyvin varautunut. Yksi tärkeimmistä asioista on tarkistaa (ja tietää) sääennuste ja olla ottamatta tarpeettomia riskejä. Ilmeisesti jos odotetaan myrskyä tai muita ankaria olosuhteita, on todennäköisesti viisasta miettiä matkasi uudelleen.

Varmista, että pukeudut olosuhteisiin sopivasti, ja myös vanhat neuvot, joita usein kuulet kylmäpukeutumisesta, ovat parhaat - käytä paljon kerroksia. Kerrosten käyttäminen on paljon helpompaa säätää lämpötilaa ja lisätä tai poistaa kerroksia, jotta vältetään liian kuuma tai liian kylmä. Hikeä siirtävä pohjakerros on aina hyvä idea.

Makuupussisi tulisi luokitella kylmäksi sääksi ja ihannetapauksessa sen pitäisi olla luokiteltu muutamaa astetta kylmemmälle kuin odotat kohtaavasi.

Jos sinulla on vaihtoehto, on aina parasta tehdä leiri suojaisella alueella, ja siitä tulee tärkeämpi talvella. Etsi tuulen suojattu sivusto, puiden takana tai kukkulan takana. On tärkeää syödä pieniä määriä ruokaa säännöllisesti, koska kehosi ruoansulatusprosessi tuottaa lämpöä ja auttaa torjumaan kylmää.

Varmista myös, että pysytte hydratoituneena ja tuodaan ja juoda paljon vettä. Vedestä puhuttaessa eräs hyödyllinen vinkki on säilyttää vesipullot ylösalaisin, koska vesi jäätyy ylhäältä alaspäin. Tämän pitäisi auttaa varmistamaan, että pullosi ei jäätynyt kiinni. Voit myös pitää pullon mukanasi laukussa estääksesi sen jäätymistä.

Tuotavien välineiden suhteen tulipalo kuopasta on tietysti loistava lisä talvileiriin tarjoamalla paljon lämpöä ja ilmapiiriä. Ja pitämällä lämpimämpänä myös paljon suojaisaa aluetta kuin suljettu markiisi. Jos olet suuressa maateltassa, kuten tipi, retkeilyhella on loistava vaihtoehto. Haluamme myös olla lämpösuojattuja talvimatkoilla, nämä tyynyt aktivoituvat altistamalla ilmalle ja voivat auttaa pitämään hansikkaasi tai kengät lämpiminä tuntikausia.

Jos olet valokuvaamassa, kuten me, on välttämätöntä pitää akut lämpimänä, teemme tämän pitämällä ne sisätaskussa päivällä ja makuupussissamme yöllä.

Leiriämme ympäri vuoden, mutta toivomme todellakin, että saamme muutaman valkoisen päivän tänä jouluna, olemme siellä!