Suunnittelet retki- ja retkeilylomaa Euroopassa etkä ole varma, voiko / missä voi leiriytyä villisti? Älä katso enää, tässä artikkelissa selitämme erilaisia ​​sääntöjä, asetuksia ja lakeja villin telttailun ympärillä Euroopassa. Emme rakasta muuta kuin menemällä syrjälle syrjäiselle alueelle, perustamalla villin leirin ja sammumalla ulkomaailmasta muutamaksi päiväksi. Paitsi että se on halpa tapa viettää ansaittua vapaa-aikaa samalla kun nautit ympäröivästä luonnonympäristöstä, tiede kertoo meille myös, että se on myös erittäin hyvä meille.

Nykyaikana päivittäisestä elämästämme on tullut stressaavaa lisääntyneiden taloudellisten paineiden, työaikojen vuoksi, ja nykyään nykyaikaisen tekniikan, kuten puhelimien, iPadien jne., Jokapäiväisessä käytössä emme koskaan näytä pystyvän katkaisemaan toimintoa. Hyvä uutinen on, että on olemassa tapoja katkaista tämä sykli aina silloin tällöin.

Nyt tämä ei tarkoita, että meidän kaikkien pitäisi heittää joogamattoja 4WD-laitteen takaosaan ja suunnata Tiibettiin, ei siinä, että siinä olisi jotain vikaa, se periaatteessa vaatii meitä vain tekemään aikaa aina silloin tällöin suuntaamaan pari Päivää leiriytyä ja jätä laitteemme kotona. Tiedämme nyt myös tutkimuksesta, että nukkumme ulkona, ilman sähköä ja keinotekoista valoa, kehomme alkavat synkronoida aurinkojakson kanssa ja tämä palauttaa kehomme kellot tehokkaasti luonnolliseen vuorokausirytmiin ja vapauttaa onnellisen hormonin melatoniinin, joka myötävaikuttaa parempi terveys yleisesti. Tutkimukset osoittavat myös, että keinotekoiset valot ja modernit välineet, kuten puhelimet, televisiot, IPADS jne. Ovat vastuussa siitä, että pysymme myöhemmin, ja seurauksena on luonnollisen valon ja pimeyden välinen sykli, joka koko ihmiskunnan evoluution aikana alkoi auringonnousussa ja päättyi heti sen jälkeen auringonlasku.

Olemme kaikki tuttuja puhelimien säteilyvaloista, kun tarkistamme cyber-maailman tapahtumia juuri ennen nukahtamista. On hyvin dokumentoitu, että nämä myöhäiset nukkumistavat voivat johtaa ei-toivottuun painonnousuun, mielialaongelmiin, aamun uneliaisuuteen ja luettelo jatkuu.

Joukkue TURAS sinun ei tarvitse paljon vakuuttavaa pakata 4WD-laitteemme ja suunnata muutamaksi päiväksi retkeilyyn jättäen kannettavat tietokoneet ja muut häiriötekijät taakse, ja voimme täysin liittyä joihinkin näistä löydöksistä. Ei tarvitse neroa ymmärtää, että viikon villi leirintä saa sinut tuntemaan paremman yhteyden ympäristöösi. Sosiaaliselta kannalta villi retkeily perheen ja ystävien kanssa on myös loistava tapa muodostaa yhteys ja nauttia toistensa seurassa, ei taistelua television ohjaimien yli tai tuijottaminen näytöille. Sekä lapset että aikuiset rakastavat istua tulen ympärillä paahtaen vaahtokarkkeja ja käydä hyvää iloista keskustelua ilman häiriöitä.

- TURAS joukkue rakastaa löytää uusia villi leiripaikkoja

Valitettavasti emme voi aina vain pakata ja leiriytyä haluamaasi paikkaan. Jokaisella maalla kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolella on erilaisia ​​lakeja luonnonvaraisten retkeily- ja ajo-ohjeiden suhteen syrjäisillä alueilla, ja kaikkia näitä lakeja on noudatettava. Kun virkistyskäytöstä aiheutuva paine maisemaamme kasvaa jatkuvasti, on nyt yhtä tärkeää, että me kaikki noudatamme Leave No Place -periaatteita. On sanomattakin selvää, että suurin osa matkailualan matkailijoista kunnioittaa ympäristöään, mutta valitettavasti meillä on myös vähemmistö, joka ei tee ja antaa meille kaikille pahan nimen.


Meidän kaikkien tulisi yrittää tehdä enemmän aikaa ulkona pääsemiseen

Joten nyt kun olemme todenneet, että villi leirintä on meille hyvää, seuraava kysymys on, mihin maihin voimme tutkia ja villittää leiriä laillisesti ja nauttia tästä arvokkaasta ja virkistävästä kokemuksesta. Katsotaanpa joitain niistä.

BRITTEINSAARET

Ison-Britannian saarilla ja Irlannin tasavallassa luonnonvaraisten leirintäalueiden lait vaikuttavat vaihtelevan kunkin lainkäyttöalueen välillä, ja toiset ovat vapaampia kuin toiset. Yleensä Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa kaikki maat ovat yksityisomistuksessa ja tarvitset luvan villileiriin. Skotlannissa hyvin kehittynyt Ulkoilmakoodi antaa yksityiskohtaisia ​​ohjeita moottoroimattomaan virkistykseen liittyviä käyttöoikeuksia käyttävien henkilöiden vastuista.

Englannissa ja Walesissa luonnonvarainen retkeily näyttää suvaitsevan retkeilijöitä monilla vuoristoalueilla ja syrjäisillä alueilla, etenkin Snowdoniassa, Dartmoorissa ja järvialueella, mutta suurin osa maasta, mukaan lukien kansallispuistot, on yksityisomistuksessa ja vaatii siksi yleensä jonkun lupaa. villi leiri. Joten toisin kuin Australiassa, oikeus luonnonvaraiseen leiriin ajoneuvollasi on jonkin verran rajoitettu.

IRLANTI

Irlannissa villi telttailu ei ole ehdottomasti laillista, mutta se näyttää suvaitsevan monilla syrjäisillä alueilla. Samanlainen kuin Skotlanti, Irlanti on harvaan asuttu runsaalla syrjäisillä alueilla tutkimaan erityisesti länsirannikkoa pitkin. Tärkeintä on jättää jälkiä ja kunnioittaa alueita, joilla leiriytyy. Jos haluat leiriytyä yksityisellä maalla, sinun on aina pyydettävä lupaa. Coillten Irlannin metsien hoitovirastolla on käytössä leirintäkoodi, joka korostaa tekemiset ja välttämättömyydet metsiin pääsylle.

Asuntolaki (sekalaiset määräykset) antaa maanomistajille valtuudet saada poliisi poistamaan luvattomat leiriläiset. mutta on todennäköistä, että tällaista lainsäädäntöä sovelletaan vain leiriläisiin, jotka tosiasiassa asuvat metsässä ja joita ei sovelleta vapaa-ajan tai virkistysleirilijöihin .. Leirintäalue on tällä hetkellä sallittu joissakin Irlannin kansallispuistoissa, jos noudata jättämättä jälkiä -koodeja.

NORJA

Norja sijaitsee 57 ° ja 81 ° N, ja pituusasteiden 4 ° ja 32 ° E. välissä. Suurinta osaa maasta hallitsee vuoristoinen maasto, jossa on paljon erilaisia ​​luonnonominaisuuksia, jotka jäätiköt ovat aiheuttaneet viimeisen jääkauden aikana. Etelä-Norjan länsirannikolla ja Pohjois-Norjan rannikolla on joitain maailman visuaalisesti vaikuttavimmista rannikkoalueista, ja National Geographic nimeää Norjan vuonot maailman suosituimmaksi turistikohteeksi. Norjassa on erinomaiset villileirien lait, ja yksi Euroopan liberaalimmista yleisölle tarkoitetuista laeista sallii sinun villillä leirillä ilman huoletta pari päivää viljelemättömällä maalla. Norjassa sijaitseva villi leirintäalue on kirjattu Allemannsretteniin, joka on käytännössä jokaisella miehellä tai naisella julkisen pääsyn oikeus.

ISLANTI

Islanti sijaitsee Pohjois-Atlantin yhtymäkohdassa, ja Arktinen valtameri on maa, jonka kokonaispinta-ala on 103,000 neliökilometriä ja jonka väkiluku on vain 320,000, mikä tekee siitä harvaimmin asutun maan Euroopassa. Suurin osa asukkaista asuu lähellä rannikkoa ja sisätilat sisältävät lähinnä hiekka- ja laavakenttiä, vuoria, jäätiköitä ja tulivuoria. Islannissa on noin 170-rekisteröityjä leirintäalueita, jotka ovat yleensä avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun tai syyskuun puoliväliin.


Monet vierailijat tulevat Islantiin kokemaan puhdasta, puhdasta ja koskematonta ympäristöä. Vastuullisen leirintäalueen avulla voit nauttia Islannista puhtaimmassa muodossaan. Se riippuu siitä, kuinka leiriläiset kunnioittavat luontoa ja minimoivat niiden vaikutuksen leiriytyvään alueeseen.

Villi leirintäalue Islannissa

Islannin luonnonsuojelulaki määrää, mihin sallitaan leiriytyä Islannissa, jos huomaat rekisteröidyiltä leirintäalueilta. Asuinalueilla saavat nousta enintään kolmeen leirintäteltaan viljelemättömällä maalla yhden yön ajan vain, jos alueella ei ole leirintäaluetta. Jos haluat leiriytyä viljellyllä maalla tai asuinalueiden lähellä, aidatulla viljelysmaalla tai vastaavalla, sinun on pyydettävä lupaa maanomistajalta tai muulta edunsaajalta ennen kuin nouset ylös retkeilyteltta.

Sama sääntö pätee, jos aiot pysyä pidempään kuin yhden yön. Sinulla ei ole oikeutta leiriytyä viljelysmaata varten ilman lupaa. Ylämaalla sinulla on lupa nousta retkeilyteltoihin. Tämä koskee vain tavallista retkeilytelttaa. Liikkuvien retkeilijöiden on aina haettava lupaa maanomistajilta tai muilta edunsaajilta ennen leiriytymistä asuinalueella, viljelemättömällä maalla tai ylängöllä.

Yleensä luonnonvarainen retkeily on suvaitsevaa, jos huomaat itsesi rekisteröidyiltä leirintäalueilta, kun katsot 4WD-laitteesi kanssa seuraavan parhaiten olemassa olevia kappaleita.

BELGIA

Villi retkeily on yleensä Belgiassa kiellettyä, jos teet telttasi Bivak-alueelle nimetyllä alueella. Bivakin vyöhykkeet on nimetty villeiksi leirintäalueiksi, jotka tarjoavat perustilat. Voit nousta telttaan ja pysyä näillä paikoilla rajoitetun ajan. Flanderissa sallitaan oleskella enintään kaksi päivää. Belgiassa on noin neljäkymmentä Bivak-vyöhykettä. Perusmukavuuksiin kuuluvat vesipumput, puinen telttataso ja palokammio, tosin tämä ei ole kaikilla bivak-vyöhykkeillä. Varmista, että käytät saatavissa olevia palokuoppia.

PORTUGALI

Portugalin lainsäädännössä määrätään, että yöpyminen ja retkeily sallittujen paikkojen (leirintä- ja asuntovaunualueiden) ulkopuolella ei ole sallittua, ja se edellyttää viranomaisten ja maanomistajien lupaa. Portugalissa on laaja korkealaatuisten leirintäalueiden verkosto, monet niistä sijaitsevat harvinaisen kauneissa paikoissa, joissa voit olla täysin yhteydessä luonnon kanssa. Joten jos et halua vaarantaa viranomaisten herättämistä ja mennä kotiin paljon kevyemmällä lompakolla, suosittelemme, että suunnittelet matkasi etukäteen, oleskelet vain laillisilla leirintäalueilla ja valitset matkasi parhaiten sopivat.


Kesäkaudella Portugalissa on historiallisesti kärsinyt lukuisista metsäpaloista. Kriittisen ajanjakson aikana, joka yleensä kestää kesäkuusta syyskuuhun, viranomaiset rajoittavat tai jopa kieltävät tietyt toiminnot, kuten ajoneuvojenarbseuraukset ja piknikit maaseutu- ja metsäalueilla riskitasosta riippuen.

Tässä tapauksessa oikea asia on yksinkertaisesti välttää metsäalueita, noudattaa viranomaisten ohjeita ja ryhtyä ennalta ehkäiseviin toimiin, jotka ovat käytettävissäsi, kuten olla tupakoimatta tai polttaa. Jos Portugalin matkan aikana sinusta tuntuu tekevä abarbtapahdu luvallisten paikkojen ulkopuolella (leirintäalueet tai piknik-alueet, jotka on määritelty sellaisiksi), muista, että siihen tarvitaan paikallisten viranomaisten lupa

Portugalissa on runsaasti rekisteröityjä leirintäalueita

Ajaminen maastoilla (lukuun ottamatta järjestettyjä retkiä tai tapahtumia) on yleensä sallittu julkisilla päällystämättömillä teillä ja kaistoilla, joilla valtatie on voimassa. Pääsy yksityiseen omaisuuteen tai ajaminen sen kautta on kielletty ilman omistajien lupaa Luonnonpuistoissa ja muilla laillisesti suojatuilla alueilla, mukaan lukien Natura 2000 -alueet, maastoajolla vaaditaan Luonnonsuojelu- ja Metsäinstituutin (www.icnf. pt). Jokaisella suojelualueella on oma sääntelynsä, joka asettaa vaatimukset virkistystoiminnan luvalle, mukaan lukien ajaminen maastoilla. Rannoilla, hiekkadyyneillä, kallioilla ja muilla rannikkoalueiden suojelualueilla ajaminen on kielletty lailla, ja siihen kohdistetaan suuria sakkoja.

Portugali odottaa tutkimusta

Maastoretkiä, luonnonvaraista retkeilyä ja metsäpaloja koskeviin säännöksiin ehdotan, että tutustut erittäin informatiiviseen Dream Overland -verkkosivustoon http://www.dreamoverland.com/en/letra-da-lei

RANSKA

Villi camping, joka käännetään nimellä "le camping sauvage", on Ranskassa yleensä laitonta R111-33 ja R111-34 nojalla laitonta, mutta se ei ole kaikki tuomio ja synkkyys, koska tässä laissa säädetään myös, että "Nämä kiellot ovat täytäntöönpanokelpoisia vain, jos ne ovat julkistaneet lähettäminen kaupungintaloihin ja asettamalla kyltit tavanomaisiin pääsypisteisiin näiden kieltojen kattamille alueille. Sitä ei suositella villileiriin rannikkoa pitkin ja suojatuille alueille. Tietysti voit viettää leiriä, jos saat luvan, joten paras neuvo on, että jos et ole varma, kysy aina lupaa.

RUOTSI

Ruotsissa villileirintälait ovat samanlaisia ​​kuin Norjassa, ja ne ovat erittäin liberaaleja ja tervetulleita villileirilijöihin. Julkisen pääsyn oikeus ('Allemansrätt') tai ulkona pääsyoikeudet antavat sinulle oikeuden liikkua Ruotsin maaseudulla täydellisessä rauhassa ja hiljaisuudessa. Kun olet Ruotsissa, sinulla on oikeus kävellä, pyöräillä, ratsastaa, hiihtää ja leiriytyä. kaikilla mailla, lukuun ottamatta yksityisiä puutarhoja, lähellä asuintaloa tai viljelymaata. He kutsuvat sitä vaeltavaksi. Ruotsissa yleisön käyttöoikeus on ainutlaatuinen oikeus liikkua vapaasti maaseudulla, mutta tämän oikeuden myötä velvollisuus on kunnioittaa luontoa ja villieläimiä ja osoittaa huomionarvoa maanomistajille ja muille maaseutua nauttiville ihmisille. Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto (EPA) tiivistää yleisön oikeudet ilmaisuun "Älä häiritse - älä tuhoa". Voit nousta telttasi yöksi tai kahdeksi maaseudulla, kunhan et häiritse maanomistajaa tai vahingoita luontoa

SAKSA & ITÄVALTA

Villi camping Saksassa on laitonta, voit yöpyä osoitetulla bivouac-sivustolla yhden yön, mutta tämä ei yleensä salli sinun pysäköidä ajoneuvon kanssa. Tietenkin, jos pyydät lupaa leiriytyä yksityisillä mailla, se on eri juttu.

KROATIA

Huolimatta ihmisten näkemyksistä villi telttailu ei ole sallittua Kroatiassa, ja sinun tulee leiriytyä vain tarkoitetuille leirintäalueille ja alueille. Leiriytyminen laillisten leirintäalueiden ulkopuolella on kiellettyä, ja sinusta voidaan rangaista siitä - tällä hetkellä jokaiselle, joka on kiinni yön tai kaksi ajoneuvossa tai teltassa ohjaamattomissa ja ilmaisissa paikoissa, voidaan määrätä sakkoja. Tällaista toimintaa säätelee Kroatian matkailuministeriön myöntämä Kroatian matkailulaki. Turismi on erittäin tärkeä Kroatiassa, ja ilmeisistä syistä hallitus ja paikalliset asukkaat pitäisivät mieluummin, jos yöpyisit rekisteröitynä leirintäalueella.

BALKANIT (YLEINEN)

Balkanin tai Balkanin niemimaa, sellaisena kuin se tunnetaan, kattaa Itä- ja Kaakkois-Euroopan alueen, jolla on useita rajoja, jotka jakavat alueen. Alue on saanut nimensä Balkanin vuorilta, joka ulottuu Serbian ja Bulgarian rajalta Mustallemerelle. Alue on nelipyöräisten kuljettajien ja villien retkeilijöiden paratiisi, ja niemimaalla on yhteensä noin 470,000km neliömetriä tai 181,000 neliökilometriä, jolloin alue on vain hieman pienempi kuin Espanja.

Balkanilla koet ilman vinkkejä luonnonvaraisesta leirinnästä upeissa paikoissa syvällä erämaissa ja erilaisissa korkeuksissa metsistä avoimeen ruohoalueeseen vuoristojen huipulle ja jokipenkille pitkin sinua pilataan valinnan vuoksi. Saatuaan useita vastauksia Alek Veljkovićilta, joka on Rustika Travelin Overland Expedition Manager -päällikkö, viimeaikaisissa kysymyksissä, he ovat ilmoittaneet meille, että he ovat erittäin onnekkaita pääsyä yli 150.000 km -raiteille Balkanin alueella, ja nämä kappaleet tarjoavat erilaisia vaikeustasot 4WD-harrastajille.
Bulgarian kansallispuistot ovat osoittaneet 4wd-radat, ja on tärkeää pysyä näillä reiteillä tarvittavalla kirjallisella luvalla, jos haluat päättää puuttua joihinkin määrittelemättömiin raitoihin, varsinkin jos olet lähellä jotakin rajaa, esimerkiksi Turkin kanssa.

Bulgariassa et yleensä saa ajaa rannalla. Joitakin poikkeuksia tehdään, mutta yleensä sinun pitäisi saada lupa. Jos leiriytyy yksityisomistuksessa, sinun on myös aina pyydettävä lupaa.

Bulgariassa hallitus valmistelee parhaillaan lakia, jotka kattavat luonnonvaraisten leirintäalueiden ja korostavat sitä, että paikallisten kuntien on merkittävä vapaa leirintäalue (biologinen alue) 2021: llä ja luonnonvarainen leirintä on sallittu vain näillä alueilla.

ALBANIA

Toinen 4WD- ja leiriläisten paratiisi, Albania, sijaitsee Balkanin lounaisosassa, Adrianmeren ja Joonianmeren rajoilla. Jaettu kolmeen alueeseen, joihin kuuluu maan rannikko-, koillis- ja etelä- / itäosa. Albanian koillisosassa Shkumbin-joen pohjoispuolella sijaitseva sisämaa-alue rajoittuu Montenegron, Kosovon ja Makedonian kanssa, kun taas sisämaan alueen kaakkoisosassa Shkumbin-joen eteläpuolella on Makedonian ja Kreikan raja, tämä alue sisältää suuret rajajärvet, Ohrid-järvi ja Prespa-järvi. Rannikkoalue rajoittuu sekä Adrianmereen että Joonianmereen, ja koko maa tarjoaa upeita villejä leirintäalueita.

4WD: n omistajina ja ihmisinä, jotka rakastavat tutkia syrjäisiä alueita ja löytää täydellisen leirintäalueen, on erittäin tärkeää, että meidät nähdään suojelemaan ja kunnioittamaan näitä lakeja ja niiden ympäristöä ja tekemään aina mitä teemme. Jokaisessa maassa Euroopassa ja sen ulkopuolella on erilaiset lait kun kyse on villistä retkeilystä ja ajo syrjäisillä alueilla, ja kaikkia näitä lakeja on noudatettava. Kun virkistyskäytöstä aiheutuva paine maisemaamme kasvaa jatkuvasti, on nyt yhtä tärkeää, että me kaikki noudatamme Leave No Place -periaatteita. On sanomattakin selvää, että suurin osa matkailualan matkailijoista kunnioittaa ympäristöään, mutta valitettavasti meillä on myös vähemmistö, joka ei tee ja antaa meille kaikille pahan nimen. Tästä huolimatta on vielä paljon mahdollisuuksia löytää tämä täydellinen villi leirintäalue ja voisit varmasti viettää paljon elämänsä aikana etsiessään joitain niistä ympäri Eurooppaa.

ISLANTI Unohdetut kappaleet - Geko Expeditionsin avulla

Tutki Somme-aluetta Pohjois-Ranskassa

Portugalin maantie - ajaa likaa.

Balkanin tutkiminen

Albania - Kotkien maa - 4WD ja Camperin paratiisi