Kuten Lonely Planet korosti, Iran voisi olla ystävällisin maa maan päällä, mutta myös islamin kruunun jalokivi, jossa yhdistyvät loistava arkkitehtuuri lämpimästi tervetulleeksi. Termi Iran on peräisin suoraan Keski-Persian Eranista, maa on koti yhdelle maailman vanhimmissa sivilisaatioissa, ja sillä on historia monista etnisistä ryhmistä, joihin kuuluvat arabit, kreikkalaiset, turkkilaiset ja mongolaiset, jotka ovat vuosisatojen ajan miehittäneet tämän muinaisen maan. Iran on Lähi-idän toiseksi suurin maa, jonka maamassa kattaa yli 1,648,195 km2 (636,372 neliökilometriä), ja siellä on paljon tutkittavaa paikkoja.

Yli 81 miljoonan asukkaan väestö edustaa tätä monimuotoista maata historian ja kulttuurin suhteen usein matkailijoilla ja muukalaisilla, jotka ovat tutkineet tätä muinaista maata paikana, jossa sen ihmiset ovat erittäin vieraanvaraisia.

Kavirin autiomaa

Maata rajoittavat Armenia, Azerbaidžanin tasavalta, Turkmenistan, Afganistan ja Pakistan, etelässä Turkki ja Irak Persianlahden ja Omaninlahden kanssa. Teheranin maan suurin kaupunki on myös tärkein talous- ja kulttuurikeskus.

Naqsche Jahan -aukio

Iran on yksi maailman vuoristoisimmista maista, sen maisemaa hallitsevat kestävät vuoristot, jotka erottavat eri altaat ja tasangot toisistaan. Iranin korkein vuori Damavand, seisoo vaikuttavalla 5,610 m (18,406 ft).

Mutta se ei ole kaikki vuoret Pohjois-Iranissa, maata peittävät rehevät ala-Kaspian-Hyrcanian sekametsät. Itäinen osa koostuu pääosin autiomaaltaista, kuten Kavirin aavikko, joka on maan suurin aavikko, ja Lutin aavikko, sekä joitain näyttäviä suolajärviä. Iranina on niin suuri maa kuin 11-ilmastossa, joka vaihtelee kuivilla ja puolivälissä. kuivilla, subtrooppisilla Kaspianmeren rannikolla ja pohjoisilla metsillä, Zagros-altaalla koet matalammat lämpötilat, ankarat talvet, joiden päivälämpötila on alle nollan, ja voimakas lumisade, idän ja keskialueen ollessa kuivia.

Olemme äskettäin kiinni Saman Kashanin ja hänen ryhmänsä kanssa Road IRANista Abenteuer and Allrad näyttää Saksassa keskustellakseen siitä, mitä Iranilla on tarjolla Offroad-Adventure-retkillä aavikoilla, vuorilla ja metsissä. Saman ilmoittaa meille, että voidaksesi tutustua Iraniin sen kaikilla puolilla, tarvitset vain avoimen mielen ja olette valmiita nauttia kerran elämässä -kokemuksesta. Iranin tie tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua maahan joko itsenäisenä kuljettajana, matkustajana tai vuokra-auton 4WD avulla. Nämä kaverit tarjoavat unohtumattoman kokemuksen kaukana suositusta turistikohteesta. Saman selitti, että käytetyillä reiteillä esitellään Iranin luonnollisia ja kulttuurisia kohokohtia, joissa voit kokea henkeäsalpaavan maiseman ja persialaisen kulttuurin kaikilla sen sosiaalisilla ja historiallisilla puolilla lähellä.

Rig - e Shotoran (kamelin autiomaa)

Saman kertoi myös, että Road Iran on sitoutunut kestävään ja aitoon matkaan, joka vie sinut ainutlaatuiseen seikkailuun. Perustettuaan kestäviä kumppanuuksia paikallisyhteisöjen kanssa, he varmistavat kulttuurisesti arkaluontoisen ja aitoja kokemuksia. Yksi Samanin keskeisistä tavoitteista Road Iran -palkinnon yhteydessä on kulttuurienvälisen ymmärryksen edistäminen paikallisten ja osallistuvien matkailuyritysten välillä. Mutta tämä on vain osa kokemusta, kyse on IRAN: n ja kaikkien sen ihmeiden kokemisesta 4WD-ajoneuvon pyörän takaa.

Iranin gepardi

Lut-aavikko on ehdottomasti yksi kiertueemme kohokohdista, selittää Saman. Se on suuri suolaaisti, joka sijaitsee Kermanin, Sistanin ja Baluchestanin maakunnissa. Tämä alue on myös Unescon maailmanperintöluonto, ja se kattaa yli 166,000 km² (64092 mailia), joten se on Iranin suurin aavikko. Siellä kuumenee melko kuuma, itse asiassa seitsemän vuoden satelliittilämpötilatiedot osoittavat, että Iranin Lut-aavikko on maapallon kuumin paikka, joka saavuttaa huikean 70.7 ° C (159.3 ° F) 2005: ssa.

Se on myös yksi planeetan kuivimmista paikoista, joten on ymmärrettävää, että jopa nomadit ohittavat tämän loputtoman laajuuden paikan. Lut-autiomaa-alueella Road Iran ajaa sinut Yardang-vuorten läpi kiehtovien hiekkamuodostelmiensa kautta, tämä on kuin ajaminen toisella planeetalla. Luonnollisen tuulivoiman muotoilut yardangit ovat rivissä täydellisesti ja kertovat tiensä seuraavaan matkan osaan.


Saman Kashari keskustelee tie Iranista Saksassa

Kokenut kovat ja kiviset radat vuorilla, Yalanin alue tarjoaa erilaisen ja paljon pehmeämmän näkökulman. Täällä voit kokea klassisen ja ainutlaatuisen aavikkoympäristön. Dyynit saavuttavat upeat 400-metrit, jotka tarjoavat uskomattomia näkymiä ja ikonisia valokuvamahdollisuuksia. Saavuttuaan tämän matkan osan, Road Iran asettaa leirin täällä muutamaksi päiväksi, jossa koet koskemattomia ja pilaantumattomia tähtitaivasa. Aivan pohjoisesta etelään on keskimääräinen lämpötilaero 35 ° C (95 ° F). Joten koko maassa on tutkittava erittäin kuumia ja kylmiä paikkoja. Saman kuitenkin huomautti, että keväällä tai syksyllä matkustaminen välttää äärimmäiset sääolosuhteet, mikä tekee matkastasi paljon mukavamman.

'' Iran on kaukana vain kuivuuden maasta, mutta siihen sisältyy myös henkeäsalpaavat rehevät metsät ja kosteikot ''.

Toinen mielenkiintoinen kohde on ”Hyrcanian Forest”, joka tunnetaan myös nimellä “Kaspian metsä”. Tämä on maan suurin kostea metsä.

Yhdessä Saksan luonnonsuojeluviraston ja Michael-Succow-säätiön kanssa Iranin hallitus tekee suuria ponnisteluja tämän uskomattoman elinympäristön ylläpitämiseksi ja tukee sen tunnustamista Unescon maailmanluonnonperintöksi. Se on yksi harvoista jääneistä metsistä maailmassa, joka selvisi jääkaudesta. Se on myös Iranin vanhin kansallispuisto, ja siellä on 150-lintulajeja, joita täällä löytyy, mukaan lukien melko harvinainen parrakas korppikotka.

Hyrcanic Forest

Myös nisäkkäät, kuten ruskeakarhut, leopardit, susit, gasellit, lampaat ja šakaalit, kutsuvat tätä metsäkotiä. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä yhden viimeisimmistä ja uhanalaisimmista persialaisista gepardista. Tiikerit vaelsivat kerran tätä metsää, mutta ovat nyt valitettavasti sukupuuttoon.

Toinen kohokohta Iranissa on Maharloo-järvi, joka tunnetaan myös nimellä Pink Lake. Tämä on kausiluonteinen suolajärvi Shirazin alueen ylängöllä. Järvien suola on runsaasti kaliumia ja muita suoloja.
Niille teistä, jotka olette viininjuomia, olet varmasti kuullut Shirazista, ja on mielenkiintoista huomata, että viiniä tuotettiin Iranissa tuhansien vuosien ajan ja sen tuotantopaikka oli muinaisessa Shirazin kaupungissa.
Alueen järvivesi haihtuu tyypillisesti kesän loppuun mennessä ja paljastaa näyttävän valkoisen järvipenkin. Kesäkuun puoliväliin mennessä ja korkeiden haihtumisnopeuksien ja suolapitoisuuksien vuoksi järvivesi muuttuu vaaleanpunaiseksi punaiseksi järven sisäisen punaisen vuoroveden seurauksena.
Toinen tutkittu alue, joka tarjoaa toisenlaisen vastakkaisen ympäristön, on Dizin, tämä on Aasian suurin hiihtokeskus. Se sijaitsee Alborzin vuoristoalueella, vain noin 70km Teheranin pohjoispuolella, Iranin pääkaupungissa. Se perustettiin 1960: n aikana Mohammad Reza Pahlavin hallinnon aikana. Dizin on ensimmäinen hiihto- ja talviurheilukeskus Iranissa, jonka Kansainvälinen hiihtoliitto on virallisesti tunnustanut ja myöntänyt tittelille kyvystään hallita virallisia ja kansainvälisiä kilpailuja. Korkein hiihtohissi saavuttaa 3,600 m (11,800 ft), joten se on yksi 40 korkeimmista hiihtokeskuksista maailmassa.

Urmiawhich-järvelle siirtyminen on upea endorheinen suolajärvi, joka sijaitsee Iranin Itä-Azerbaidžanin ja Länsi-Azerbaidžanin provinssien välillä ja Kaspianmeren eteläosasta länteen. Se on yksi Lähi-idän suurimmista järvistä ja maan kuudenneksi suurin suolavesijärvi, jonka pinta-ala on noin 5,200 km2 (2,000 neliökilometriä), pituus 140 km (87 mi), leveys 55 km (34 mi), ja enimmäissyvyys 16 m (52 ft). Järven koko on pienentynyt viime vuosina johtuen siihen virtaavien jokien pilaantumisesta ja pohjaveden pumppaamisesta ympäröivältä alueelta.

Siosepol Isfahan

Mutta Iranin hallituksen ja UNESCO: n väliset uudet hankkeet parantavat tilannetta. Urmiajärvellä on noin 102-saaria, ja Iranin ympäristöministeriö suojaa sitä nyt kansallispuistona.


Muita kiinnostavia alueita ovat Naqsh-e Jahan-aukio, joka tunnetaan myös nimellä Meidan Emam. Tämä on aukio, joka sijaitsee Isfahanin keskustassa, Iranissa. 1598: n ja 1629: n välissä rakennettu, se on nyt tärkeä historiallinen paikka ja yksi UNESCO: n maailmanperintökohteista. Allahverdi Khan -silta, joka tunnetaan nimellä Si-o-se-pol (kolmenkymmenenkolmen jännityksen silta), on suurin yksitoista historiallisesta sillasta Zayanderudilla, Iranin tasangon suurimmalla joella, Isfahanissa, Iranissa. Persepolis, joka oli Achaemenid-imperiumin seremoniallinen pääkaupunki (n. 550 – 330 BCE). ja Daryacheh ye Namaki, joka on Iranin toiseksi suurin suolajärvi. Suola on iranilaisen yleisön päärokkaus.

luonut dji-kamera

Saman korosti, että kaikkien osallistuvien maastoajoneuvojen, jotka ovat joko omia tai vuokrattuja, tulee olla huolellisesti valmisteltu, mutta niiden ei tarvitse olla kovaa ydintä maastoajoneuvoihin. Aavikon yhteensopivuus on etu, joten tämä tulisi ottaa huomioon valmistellessasi ajoneuvoasi, jotta saat parhaan hyödyn tästä matkasta, sinun tulisi olla valmis sitoutumaan muihin kulttuureihin ja ihmisiin. Kaikki tämä kuulostaa uskomattomalta kiertuekokemukselta.

Aavikon ajo…. asioita, jotka on harkittava.

Renkaat: Varmista, että sinulla on hyvät renkaat ja että ne ovat oikeassa paineessa maastosta riippuen. Kuumat lämpötilat voivat vahingoittaa renkaita kumia. Tarkista aina ennen matkalle lähtöä renkailla pullistumia tai muita vaurioita. Muista myös tarkistaa vararengas.

Moottorin jäähdytysneste: Varmista, että olet tarkistanut jäähdytysnesteen määrän, ja seuraa aina ajoneuvojen lämpötilamittaria. (Vältä jäähdytysnesteen tarkistamista, kun moottori on kuuma.
Paristot: Varmista, että ajoneuvossa on hyvälaatuisia akkuja. Varmista myös, että akut kiinnittävät kiinnikkeet ovat lujat. Löysästi löysällä oleva paristo voi vahingoittaa konepeltiä.

Öljy: Muista myös vaihtaa öljy ennen matkaa ja tuo mukanaan vara öljyä joka tapauksessa. Tarkista myös hydraulinen kytkin ja jarrusäiliöt.
Ikkunan suojukset: Tuo ajoneuvon sisäikkunoiden suojat, jotta ne eivät kuumene.

Harjoittelu: Harjoittele mahdollisuuksien mukaan ajamista hiekalla ennen matkaa

varastointi; Varmista, että 4WD: n takaosassa tai kattotelineessä oleva säilytysjärjestelmäsi on hyvin kiinnitetty. Viimeinen asia, jonka haluat tapahtua dyyniä tullessa, on lyödä jotain, joka oli löysällä ajoneuvon takana. Varmista, että kaikki varusteet, mukaan lukien työkalulaatikot, retkeilyvälineet jne. On kiinnitetty kunnolla ajoneuvon takaosaan ja etteivät ne voi alkaa lentää kulkiessaan karkeaa maata tai jyrkkien rinteiden ylös tai alas.


Päivittäinen matkustaminen:
Ajoaika suurimman osan Road Iran -kohteiden välillä on välillä 4 ja 5 tuntia päivässä. Tämä voidaan kuitenkin ylittää.
Matkaoppaat:
Road Iran -oppaat ovat hyvin perehtyneitä alueisiin ja tietävät, mitä tarvitaan ohjaamaan sinua turvallisesti. Opas antaa sinulle uskomattoman näkemyksen maasta ja sen ihmisistä. Saman kertoi, että jokaiseen kiertueeseen liittyy englannin / saksankieliset oppaat, jotka tuntevat Euroopan kulttuurit.
Terveystutkimukset:
Rokotuksia ei määrätä. Ennen matkalle lähtöä suositellaan käyntiä lääkäriltäsi.
Matkapäivämäärät:
Iranin tieretket järjestetään aina keväällä (maaliskuusta toukokuuhun) tai syksyyn (syyskuusta marraskuuhun).

The Road Iranin seuraaviin päivämääriin sisältyy:

Itsekuljettaja lokakuussa 2019, toukokuu 2020 ja lokakuu 2020

Matkustajat maaliskuussa 2020 ja syyskuussa 2020

Autonvuokraamo voi liittyä milloin tahansa

Kesto: alkaen 5-30 päivää

Ota yhteyttä
Saman Kashani
+49 176 84709907
[sähköposti suojattu]