Innokkaina leiriläisinä ja ulkona viettävinä lentäjinä, kuten luultavasti oletkin, kun luet tätä, niin minun on vähän sanottava, että et tiedä jo lähtemisen positiivisia vaikutuksia raikkaassa ilmassa ja poissa päivittäisestä arjen stressistä. Koska suurin osa lapsista viettää vain puolet vähemmän aikaa ulkona pelaamiseen kuin heidän vanhempansa, monille lapsille nykyään elämän pääpaino tai vetovoima on yleensä kaikkea elektronista, matkapuhelimista iPadiin ja pelikonsoliin jne. .


Niin hauskaa kuin nämäkin voivat olla, heillä on taipumus olla jonkin verran riippuvuutta aiheuttavia ja lisääntyvän todisteen johdosta niiden liikakäyttöön liittyvistä kielteisistä näkökohdista ei ole mikään ihme, että niistä poistuminen on elintärkeää lasten tasapainoiselle kehitykselle ja hyvinvoinnille. .

Viime vuosina on tehty useita tutkimuksia myös ymmärtääkseen ulkona nauttimisen ja etenkin retkeilyn ajan viettävien lasten vaikutuksia, ja vaikuttaa siltä, ​​että tällä voi olla huomattavia myönteisiä vaikutuksia.
Yhden sellaisen tutkimuksen suorittivat Plymouthin yliopiston kasvatusinstituutti ja leirintä- ja asuntovaunuklubi, jotka tekivät yhteistyötä selvittääkseen käsitykset koulutuksen ja leirityksen välisestä suhteesta.

Vanhemmilta ja lapsilta ympäri Yhdistynyttä kuningaskuntaa pyydettiin joukko kysymyksiä, joissa tarkasteltiin leirikokemuksen koulutuksellisia, psykologisia ja sosiaalisia etuja kaiken ikäisille lapsille. Vanhemmat, joiden lapset leiriytyivät ulkona ainakin kerran vuodessa, kertoivat käyvänsä jotta voisit tehdä paremmin koulussa, sekä olla onnellisempi ja terveempi. Se osoitti myös, että 98 prosenttia vanhemmista sanoi, että leirintä saa lapset arvostamaan ja yhdistämään luonnon; 95 prosenttia sanoi, että heidän lapsensa olivat onnellisempia leiriytyessään; ja 93 prosenttia koki, että se antoi hyödyllisiä taitoja myöhempää elämää varten.
Joten miksi sinun pitäisi viedä lapsesi leiriytymiseen ja mitä hyötyjä heille voisivat saada?Hyvin useille joukkueille täällä TURAS joilla on nuoria perheitä ja jotka usein vievät lapsiamme seuraamaan kanssamme etuja, ovat selvästi näkyvissä hymyilevistä kasvoista ja seuraamassa heitä omaksumaan erilaista ympäristöä ja heti löytämäänsä vapautta, jota he rakastavat. Tosiasia, että useimmissa perjantai-iltoissa meitä kehotetaan "Voimmeko mennä leirille tänä viikonloppuna?" on tarpeeksi todiste, mutta ajattelemalla sitä edelleen, on olemassa joitain selviä konkreettisia etuja, kuten:

- Opi uusia taitoja: leirintäalan perustaidoista, kuten teltan asettaminen, leirin ruoanlaitto, solmujen sitominen, muihin vastaaviin taitoihin, kuten kalastus, kartanluku jne.

- Auta kehittämään heidän luovuuttaan: älä enää luota viihdetekniikkaan - lapset käyttävät mielikuvitustaan ​​pelata pelejä ja viihdyttää itseään.

- Paranna kuntoa: Yhdistä retkeilyretket aktiviteetteihin, kuten mäkeä kävelyyn, kiipeilyyn, melontaan jne.. Se on hieno tapa saada sydän lyömään hiukan nopeammin.

- Luottamus: luo loistava tilaisuus antaa heidän ymmärtää, että he voivat elää pois modernin kodin tavanomaisista mukavuusmuodoista ja nukkua ”pimeässä” uusien äänien kanssa, joita he voivat kuulla heidän ympärillään, ja auttaa heitä selviytymään mahdollisista peloistaan yön kanssa.

- Kehitä kestävyyttä: samoin kuin positiivisia kokemuksia, kuten auttaminen teltan nousemisessa ja leirin perustamisessa jne. Esitetyt haasteet, kuten huono sää, nykyaikaisten olentojen mukavuuksien puuttuminen ja yleinen itsensä puolustaminen. tehdä niistä vankempia.

- Yhdistä luontoon: nukkuminen tähtien alla ja uppoutuminen uuteen ympäristöön, joka on täynnä uusia nähtävyyksiä, ääniä ja hajuja, voi auttaa heitä saamaan uuden rakkauden ja kunnioituksen ympäröivän maailman kauneuden suhteen ja varmistamalla, että käytät 'jätä jälkiä "Eetos auttaa vahvistamaan viestiä planeetan kunnioittamisesta.

Joten mitä odotat - vaikka meillä on vielä edessämme muutamia mukavia sääkuukausia leiriytyä kesän lopulla, ellet ole vielä saanut "pieniä ihmisiä" mukaan, ei ole koskaan ollut parempaa aikaa. Pyydä heitä auttamaan sinua seuraavan suuren ”leirintäseikkailusi” suunnittelussa ja päästä sinne ulos.

He kiittävät kiitosta siitä nyt ja myös tulevina vuosina, kun autat kehittämään seuraavan sukupolven kunnioittavaa ulkotutkijaa, ja se ei voi koskaan olla huono asia.