Yksi suurimmista kustannuksista, joita meillä on suurelle matkalle, on polttoaineen hinta. Useimmilla meistä ei ole ylellisyyttä ajaa ympäriinsä viimeisimmässä 4WD: ssä, jossa on uskomaton polttoainetehokkuus verrattuna vanhempiin kuorma-autoihin. Mutta on olemassa asioita, joita voimme tehdä autojemme tehostamiseksi tiellä.

Varmista, että ajoneuvosi huolletaan säännöllisesti

Emme puhu kunnostetun moottorin asentamisen kustannuksista, vaan on yksinkertaisempia asioita, joita voimme tehdä, ja ne sisältävät seuraavat:

Hyvin viritetty 4WD-moottori on tehokkaampi varmistamalla, että autosi on huollettu hyvin. Oikean renkaan valitseminen, jotka sopivat elämäntapaan ja varmistavat, että ne täyttyvät oikein. Poistuminen huonoista ajo-tottumuksista, kuten kierroslukujen vähentäminen, voidaan tehdä yksinkertaisesti parantamalla tapaa, jolla vaihdamme vaihdetta matkalla.

Ylikuormitetut kattopalat ovat huono idea ja lisäävät polttoaineenkulutusta

Jos ajoneuvossa on sisäänrakennettu vakionopeussäädin, käytä sitä. Vähennä kuljettamiesi kohteiden määrää, kun vietät viikonloppumatkalle tai pari viikkoa tiellä. 4WD: n takana olevien tavaroiden määrän vähentäminen auttaa myös säästämään polttoainetta.

Yritykset alkavat nyt ottaa käyttöön enemmän aerodynaamisia leirintä- ja retkeilytuotteita

Kattotelineet ja korkeat kattopöydät voivat myös aiheuttaa huomattavaa tuulen vetoa tiellä ja lisätä polttoainelaskua. Useat yritykset kehittävät nyt enemmän aerodynaamisia kattopaloja, jotka käsittelevät tätä ongelmaa. Muiden kuin kovien kuoren kattojen osalta teltta-alueella oleva patjan koko voi usein vaarantaa aerodynamiikan, ja joissakin teltoissa on paksumpi patja. Paksumpi patja tarjoaa tietysti miellyttävämmän yöunen, mutta kompromissit ovat täällä, että teltta istuu korkeammalla kattotelineessä ja näin ollen lisää tuulen vetoa ja vähentää polttoainetehokkuutta tiellä.

tutkimus

Seuraavat Kalifornian yliopiston ja Vanderbiltin yliopiston tutkimukset osoittavat mielenkiintoisia tuloksia kattopalojen polttoaineenkulutuksen vaikutusten analysoinnin jälkeen.

Useat kovakuoriset kattorakenteet tarjoavat parempia ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään tuulen vetoa

2015in tutkimuksessa, jonka otsikkona on "Autokattotelineiden polttoaineenkulutuksen vaikutukset", Lawrence Berkeleyn kansallisen laboratorion (Berkeley Lab) tutkija Alan Meier, työskentelee yhdessä Yuche Chenin kanssa National Renewable Energy Laboratorysta (NREL). Tietojen keräämisen eri menetelmillä USA: n tuloksissa osoitti, että kattotelineet ovat vastuussa kevyiden ajoneuvojen polttoaineenkulutuksen 0.8 ‰: sta, joka vastaa 100 miljoonaa litraa bensiiniä vuodessa, ja että tyypillisten kattotelineiden aerodynaaminen tehokkuus voidaan parantaa ja vähentää huomattavasti ajoneuvon polttoaineen kulutus;

Kattotelineiden ja kattorakenteiden käyttö edellyttää, että ajoneuvot käyttävät enemmän energiaa aerodynaamisen vedon vuoksi. Vaikka niiden vaikutuksista yksittäisiin ajoneuvoihin on tehty tutkimuksia kokoonpanosta riippuen, polttoaineenkulutuksen rangaistus voi olla 0 plus 25 plus. Tutkimuksessa korostetaan myös renkaan (varapyörä) sijoittamisen vaikutusta esimerkiksi Land Rover Defenderin konepeltiin, mikä voi itse asiassa vähentää ajoneuvon aerodynaamista vetoa 8-arvoon asti.

Ei ole epäilystäkään siitä, että kattotelineen, joka pitää katto telttasi ja retkeilyvarusteet, lisääminen lisää ajoneuvosi tuulivoimaa ja lisää siten polttoaineesi kulutusta.

Tietenkin voimme käsitellä tätä valitsemalla aerodynaamisempia kattorakenteita ja telttoja. Kun kuluttajat ovat tietoisia näistä asioista nykyään, alamme nähdä, että yritykset käynnistävät enemmän aerodynaamisia kattorakenteita markkinoille ja telttayrityksiä kuten DARCHE, Alu-Cab, Ezi-Awn kova kuori teltat ja James Baroud kaikki nyt tarjoavat enemmän aerodynaamisia telttoja, jotka voivat auttaa vähentämään koko tuulen vetoa, ja siten polttoaineen kulutusta.

Katto-teltta-yritykset pitävät DARCHEJames Baroud ja jotkut TUFF-TREK-mallit tarjoavat nyt enemmän aerodynaamisia telttoja, jotka voivat auttaa vähentämään tuulen kokonaisvastusta.

James Baroud Evasion - James Baroud Evasion kovakuoristen katto telttojen ulkokuoressa käytetään lasikuitulinnoitettua polyesteria, jonka yläkuoressa on aerodynaamisia kylkiluita, jotka auttavat parantamaan tuulen melua ja polttoainetaloutta sekä tarjoavat lisärakenteellista lujuutta ja jäykkyyttä.

- DARCHE Panorama 2 -kanka-teltta on ergonomisesti suunniteltu ja siinä on yksi matalimmista katto-teltta-profiileista markkinoilla vain 250mm: llä ja siten vähentää tuulen vetoa ajon aikana. Tämä korkeuden pituus säästää polttoainekustannuksia näillä suurilla matkoilla ja vähentää ajoneuvon kokonaiskorkeutta, jolloin pääset esteisiin helpommin ja antaa sinulle paremman painopisteen lyömällä polkuja. Kompromissi on, että patja ei ole yhtä paksu kuin muut teltat markkinoilla, mutta tämä voidaan ratkaista käyttämällä Darche itse puhallettava patja.


On-line-foorumeista saadut tiedot korostivat seuraavaa: Kuluttajan ilmoittamien tietojen 70% (18-havainnot 26: stä) arvioidut kuormitetut ristikattoiset polttoaineen kulutuksen seuraamukset 20%: n ja 30%: n välillä.

Nämä havainnot näyttävät vastaavan Thomas et al. (2014) eli 24.8% polttoaineen kulutus kasvaa 70 mph vakionopeuksisella moottoritiellä ajamalla henkilöautoja. Thomas et ai. ilmoitti myös, että 11.7% polttoaineenkulutuksen rangaistus matkustajaautolle on samoissa olosuhteissa. Lenner (1998) totesi, että polttoaineenkulutus kasvoi 12.3%: lla sedanilla, jossa on kattopalli ja hiihtokotelo, joka kulkee 55.9 mph. Lennerin 55.9-mph: n 70 mph: n tuloksen ekstrapolointi antaa noin 20%: n polttoaineenkulutuksen kasvun. Tämä on lähellä muita tutkimuksia ja kuluttajien ilmoittamia tietoja. Tutkimuksessa otettiin käyttöön 24.8% kuin henkilöautojen polttoaineenkulutusvaikutukset ja maanteillä kulkevien henkilöautojen 11.7%. Nämä arvot Thomas et al. (2014) ovat uusimmat ja perustuvat kattavimpaan tutkimukseen.

Yuche Chen ja Alan Meier '' Autokattotelineiden polttoaineenkulutuksen vaikutukset ''