Öljyvuodot ovat melko yleisiä ajoneuvoissa, tämä pitäisi olla ylimääräinen kannustin tarkistaa öljysi ja pitää se päällä. Kuva: Robert Couse-Baker CC 2.0 Flickr

Oikean öljyn valinta ajoneuvoosi voi tuntua monimutkaiselta tehtävältä niin monella luokituksella ja mitalla ja öljytyypeillä. Hyvä paikka aloittaa ajoneuvosi omistajan käsikirja. Voit valita öljyn viskositeetin sen mukaan, missä asut tai missä ajoneuvoa käytetään. Tietenkin on järkevää valita hyvämaineisen tuotemerkin valmistama öljy, jonka on noudatettava sovittuja kansainvälisiä standardeja ja määräyksiä.
Viskositeetti (nesteen virtauksen kestävyys) on mitattu 0 ° F. Moottoriöljyn osalta tämä on merkitty numerolla ennen 'W' ('W'inter) ja W: n jälkeisellä numerolla korkeammassa lämpötilassa (212F) . Tämä tarkoittaa, että öljy on suunniteltu toimimaan ja suorittamaan sekä kylmäkäynnistyslämpötiloissa että normaaleissa käyttölämpötiloissa. Ensimmäinen numero on matalien lämpötilojen luokitus, ja suurempi määrä on korkean lämpötilan luokitus.

Kuva: Nicola Baron CC 2.0 Flickr

Moottoriöljy ohenee, kun se lämpenee ja paksuu, kun se jäähtyy. Öljy voidaan arvioida yhdeksi viskositeetiksi kylmässä, toinen kuumana. Mitä kestävämpi se harventaa, sitä suurempi on toinen numero (esimerkiksi 10W-40 vs. 10W-30) Paksumpi öljy tiivistää paremmin ja ylläpitää parempaa voitelukalvoa liikkuvien osien välillä kuin ohut öljy.

Alemmissa lämpötiloissa öljyn on kestettävä liian paksua, jotta se voi edelleen virrata ja päästä helposti kaikkiin moottorin osiin, joissa sitä tarvitaan, lisäksi paksumpi öljy vaatii enemmän energiaa kampiakselin kääntämiseksi. Liian paksu kylmä öljy voi tehdä moottorin käynnistämisestä paljon vaikeampaa ja vähentää myös polttoainetehokkuutta. Yleensä Euroopassa suositellaan yleensä 5W-öljyä. Mutta erittäin kylmissä ilmastoissa 0W-luokitus tarjoaa joitakin synteettisiä öljyjä.

Kun moottori on käynnissä, öljy kuumenee ja muuttuu ohuemmaksi ja liikkuu vapaammin moottorin sisällä.
Täysin synteettiset ja osittain synteettiset öljyt - Täysin synteettisiä öljyjä tarvitsevat jotkut nykyaikaiset huipputekniset moottorit. Ne kestävät pidempään ja parantavat suorituskykyään kuin muilla öljyillä kaikilla alueilla viskositeetin alueelta puhtauteen. Ne virtaavat paremmin alhaisissa lämpötiloissa ja ylläpitävät korkeaa voitelutasoa erittäin korkeissa lämpötiloissa. Näiden öljyjen hinnat ovat heikommassa asemassa, eikä jokainen moottorityyppi voi hyötyä niiden käytöstä. Itse asiassa ne eivät välttämättä sisällä kaikkea, mitä tietty ajoneuvo tarvitsee.

Osa synteettisiä öljyjä on orgaanisen öljyn kanssa sekoitettu synteettinen öljy. Nämä seokset on suunniteltu toimimaan raskailla kuormilla ja korkeissa lämpötiloissa, ne ovat haihtuvampia kuin täysin synteettinen öljy, joten ne pyrkivät haihtumaan vähemmän hitaammin kuin synteettinen öljy, mikä tarkoittaa, että ne on lisättävä vähemmän ja ne voivat olla edullisempia . Tällaista öljyä käytetään yleisesti 4WD-ajoneuvoissa / maastoautoissa ja on paljon halvempaa kuin täysin synteettinen öljy.

Kuva: Mike Mozart CC 2.0 Flickr

Monilla 4WD-ajoneuvoilla on erittäin pitkä käyttöikä, ja korkeammat mittarilukemaöljyt muotoillaan tiivistyskäsittelijöillä, jotka virtaavat tiivisteiden huokosiin, jotta ne voidaan korjata palauttamalla niiden muoto ja joustavuus. Useimmilla suurimmilla öljybrändeillä on öljy, joka on suunniteltu erityisesti moottoreille, joissa on enemmän kuin 75,000 kilometriä kulumista, ja joka sisältää öljyssä olevia lisäaineita, jotka auttavat vähentämään moottorin kulumista ja tarjoamaan muita ikääntymistä ehkäiseviä hyötyjä.

Synteettiset öljyt tarjoavat enemmän kilometrejä gallonaa kohti, ne suojaavat moottoria paljon paremmin kuin orgaaninen öljy, ja ne voivat myös auttaa puhdistamaan lietteitä ja talletuksia moottoristasi samalla, kun ne vuotavat ja korjaavat tiivisteet. Orgaaninen öljy voi kuitenkin olla jopa 6 10-kertaa halvempaa kuin orgaaninen öljy. Tavallinen ”orgaaninen” tai mineraaliöljy on halvin ja vähiten tehokas öljy.

On myös syytä huomata, että useimmissa moottoreissa voit siirtyä synteettisen ja orgaanisen öljyn välillä vaikeuksitta.