kansikuva: 16: 9Clue CC 2.0 Flickr

Phillips Hummel Kudu Overlandista kertoo, että yrityksen tavoitteena on saada vieraat liittymään maalla tapahtuviin retkiinsä omiin 4 × 4 -autoihinsa. Sen retkikunnat sisältävät raitojen ja polkujen käytön, jotka kulkevat upeiden maisemien ja Euroopan ja Marokon kautta. Tässä ominaisuudessa liittymme Kuduun yhdellä sen viimeisimmistä marokkolaisista kierroksista.

Poistuessasi lautasta ennakkoon tulevasta seikkailusta alkaa kasvaa, kun teemme tiensä ulos Santanderista kohti Salamancaa ensimmäistä kauttakulkuamme varten.

Ryhmä oli herännyt varhain aamulla valmistaakseen lähtemään Salamancasta ja menemään kohti Algecirasia. Kun ostit vaaditut liput satamassa, ryhmä aloittaa myöhään iltapäivän lautalla Tangier Mediin. Kaikki tarvittavat ajoneuvon paperityöt tehdään lautalla ja sitten poistumalla ajetaan rajan läpi ja päämme kohtiarby leirin Tangierissa nauttimaan ensimmäisestä yöstä Marokossa.

Päivä 1 - Jätämme leirin Tangieriin ja päämme moottoritielle, kerran moottoritielle pääset alas rannikolle kohti Rabatia ja sitten kohti Fesia ja sitten Guercifiin. Tämä moottoritie on maksullinen hinta noin £ 15 per ajoneuvo. Me kaikki täytämme polttoaineen Guercifissa ja sitten mennä leirille Ben Yakoubille yöksi. Tämä leiri on Porteau Rekkamin portilla.

Maasto on usein karu ja epätasainen

Päivä 2 - Aamulla lähdemme Camp Ben Yakoubista ja löydämme pienen myymälän, jossa varastamme joitakin varauksia. Sitten päämme kohti raitoja, ne ovat hyvin karkeita, kiviä ja kovia ja vietämme suurimman osan päivästä ensimmäiseen ja toiseen vaihteeseen. Päätämme Plateau Rekkamia pitkin hitaasti kohti pientä järveä, jossa me villiämme leirin illalle, ja käytämme varauksia, joita me tänä aamuna varastoimme illalliselle.

Päivä 3 - Jätämme luonnonvaraisen leirimme aamulla ja jatkamme hitaasti Plateau Rekkamia pitkin. Kappaleet tulevat paremmiksi, kun alamme siirtyä maatalousalueelle, sitten maaseudun teille ennen tervaa, ja sitten päämme jälleen tielle. Tie on kohtuullisen hyvä aluksi, mutta heikkenee nopeasti, kun ylitämme monia pieniä jokia ja luolia, joita kohtaamme aina kohti Boudnibia. Boudnibissa asumme leirimme yöksi Camping Rekkamissa.

Päivä 4 - Jätämme leirin ja menemme tankkausasemalle tankkaamaan. On myös pieni kauppaarby, jossa me jälleen palautamme säännöksemme. Kun me kaikki olemme polttoaineita ja varusteltuja, päämme ulos kaupungista, pian huomaa, että ylitämme hyvin kivisen joen ja sitten tyhjän korttelin. Tässä olevat kappaleet ovat kohtuullisen nopeita ja tasaisella maalla, jossa on kauaskantoisia näkymiä. Lopetamme viehättävän rotkon lounaaseen, josta on näkymät Algerian yli, ennen kuin jatkat ja pudotamme Algerian rajalla sijaitsevaan laaksoon. Me kuljemme monta armeijan vartiotornia, kun kuljemme tätä raitaa. Tämä osa on hyvin kuoppainen ja pölyinen, ja meidän on ylitettävä monet joen sängyt ennen kuin lopetamme jälleen lounaalle varjoisassa palmuhaudassa, joka sisältää sen läpi kulkevan pienen virran. Lounaan jälkeen kappaleet alkavat näkyä huomattavasti hiekkaisemmiksi, kun pääsimme kohti Egg Chebbia, Merzougaa, josta löytyy leirintäalueemme tänä iltana. Vietämme kaksi yötä tällä leirintäalueella. Ja jotkut ryhmästä käyttävät tilaisuutta mennä kamelin kyydissä täällä.

Kappaleilla

Päivä 5 - Toinen päivä Merzougassa. Tänään on lepopäivä ja niille, jotka vaativat mekaanista työtä, on paikallinen autotalli, jota Phillip on käyttänyt aikaisemmilla matkoilla ja suosittelee ryhmälle. Vaikka täällä Philip ottaa myös aamun matkalle nearby dunes antaa niille kuljettajille, jotka haluavat kokeilla dyyniä, mahdollisuuden harjoittaa ajamista näissä olosuhteissa. Aamulla tämä ryhmä palaa leiriin lepoa varten.
Iltapäivällä vietämme vapaaehtoisen opastetun matkan dyyneihin katsomaan auringonlaskua. Tämä on innostava asema, jossa yritämme saada mahdollisimman korkeat dyynit ja viipyä siellä nauttimaan kaunista auringonlaskua. On myös vaihtoehto niille, jotka eivät halua ajaa täällä ottamaan kamelin ratsastaa dyynit nähdä auringonlaskua.

Päämme kohti salaista keidasa, jossa meillä on lounas.

Päivä 6 - Poistumme Merzougan jälkeen polttoaineen täyttämisen jälkeen ja suuntaamme nyt kohti Zagoraa. Aamulla kohtaamamme kappaleet ovat hiekka, kivi ja jokisängyt. Suuntamme kohti suurta wadi / jokilaaksoa, joka meidän on ylitettävä, Philip sanoo, että tämä voi joskus olla ongelmallista riippuen nykyisestä vesitasosta. Löysimme sen olevan kunnossa, mutta alue oli sen sijaan hyvin kuiva ja pölyinen. Pysähdymme Lac Raiderille lounaaksi ennen kuin ylitämme suuren kuivuneen järven, joka oli myös hyvin kuiva ja pölyinen, vaikka Philip selitti, että jos olisimme huomanneet sen olevan märkä, se olisi merkinnyt pitkää kiertotietä. Sitten olemme jälleen karkeilla radoilla, jotka johtavat lopulta asfalttiin, joka vie meidät Zagoran yön leiriin.

Päivä 7 - Jätämme leirin ja päädemme Zagoran kaupunkiin, jossa on ihana maustekauppa ja upea nuotiopiste.arby. Niille, jotka tarvitsevat mekaanista työtä, on yksi parhaista Zagoran autotalleista, jotka sijaitsevat hieman kauempana samasta kadusta.
Kun polttoainetta on lisätty uudelleen, päämme ulos asuinalueella asfaltilla kohti Mhamidia, jossa pysähtymme kahvia ennen kuin lyömme jälleen raitoja uudelleen. Kappaleet vievät meidät kohti Chigagan hiekkadyynejä, Phillip ohjaa meidät salaiseen keidasan, jossa meillä on lounas.

Nomadic Huts Kuva:Carlos ZGZ

Lounaan jälkeen tie muuttuu hyvin karkeaksi jonkin aikaa ennen kuin pääsimme Iriki-järvelle. Järvi on kuiva, ja risteyksemme on erittäin pölyinen, ilmeisesti jos se olisi ollut märkä, se olisi lähes mahdotonta. Kun olemme järven yli, kappaleet palaavat karkeisiin kiviraidoihin, jotka johtavat meidät sotilaalliseen virkaan ennen kuin pääsemme Forum Zugidin kaupunkiin, jossa me leirimme yöksi.

Päivä 8 - Jätämme leirin ja päämme tankkausasemaan ja jotkut pienet kaupat varastoivat jälleen varauksia. Tien päällä pysymme asuinalueella Tata-tiellä. Kun lähdemme Tatasta, olemme karkeilla raiteilla, jotka johtavat joihinkin joen ajoihin. Nämä joenpohjat voivat olla sekä hiekan että kiven sekoitus, ja ne voivat usein olla melko lohkareita. Menossa on melko hidas, kun kulkemme pieniä ja syrjäisiä kyliä pitkin, jotka kulkevat hämmästyttäviä maisemia ja muuttuvia kalliomuodostumia. Lounaamme autiomaassa pihalla ennen kuin jatkamme jälkiä pitkin kohti Taliouineä, jossa me leirimme yöksi.

Päivä 9 - Tänään on viimeinen off-road-päivämme, nyt olemme menossa vuorille, jotka kulkevat erilaisten kappaleiden läpi, jotkut hitaat ja karkeat ja jotkut hieman nopeammin. Päätämme tänä päivänä Marrakechissa, jossa me leirimme kahdeksi yöksi. Tämä leirintäalue on hotellin perusteena, joten niille, jotka haluavat tässä vaiheessa vähän ylellisyyttä, valinta on heidän sijaintinsa.

Päivä - 10 Marrakech Jotkut meistä päättivät tutustua Marrakechin upeisiin värikkäisiin Souksiin ja tehdä ostoksia, toiset päättävät laiskotella hotellin uima-altaassa.

Päivä - 11 Tänään on varhaista alkua, palaamme takaisin moottoritielle ja päämatka maahan saamaan iltapäivän lautan takaisin Espanjaan ja sitten Tarifaan, jossa me leirimme yöksi.

Päivä - 12 Lähdemme Tarifasta ja menemme Espanjan kautta kohti Salamancaa lopulliseen kauttakulkumajoitukseen.

Päivä - 13 lähdemme Salamancasta ja ajamme Santanderiin ja saamme lautan takaisin Portsmouthiin. Hämmästyttävä seikkailu eksoottisessa paikassa takanamme. Voimme rentoutua ja miettiä kokemusta.

Voit ottaa yhteyttä Kudu Overlandiin verkkosivuillaan tai puhelimitse tai sähköpostitse

T. 01278 424153
M: 07456 668530
E.[sähköposti suojattu]