kuvat: Alek Veljokovic (Rustika-matka)

4WD ja leiriläisten paratiisi, Albania sijaitsee Balkanin lounaisosassa Adrianmeren ja Joonianmeren rajana. Lähes 3-miljoonan asukkaan väestöllä Albanialla on syvä kulttuurihistoria, joka on ollut osa antiikin Kreikkaa, Rooman valtakuntaa ja ottomaanien valtakuntaa, kunnes ensimmäinen itsenäisyysjulistus 1912: ssa. maan itä- ja etelä / itäosa. Albanian koillisosassa Shkumbin-joen pohjoispuolella sijaitseva sisämaa rajoittaa Montenegrossa, Kosovossa ja Makedoniassa, jossa itäosassa Shkumbin-joen eteläpuolella sijaitseva Makedonia ja Kreikka sijaitsevat tällä alueella. suuri rajajärvi, Ohrid-järvi ja Prespa-järvi. Rannikkoalue rajoittaa sekä Adrianmeren että Joonianmeren.

Maa sijaitsee 42 °: n ja 39 ° N: n leveysasteiden ja 21 °: n ja 19 ° E: n välissä. Maan korkein kohta on Korabin vuori 2,764-metreissä (9,068.24 ft) Adrianmeren yläpuolella.

Alin kohta on Adrianmeri 0-metreissä (0.00 ft). Koko on viisas, Albania on pieni maa, jonka etäisyys itään länteen on lyhyt 148-kilometriä (92 mi) ja pohjoisesta etelään noin 340 kilometriä (211 mi).

Ilmasto on yleensä lämmin ja kuiva, ja sen rannikko on Adrianmeren ja Joonianmeren rannoilla. Rannikkoalueilla on tyypillisesti Välimeren sää; ylängöillä on Välimeren mannerilmasto, ja alangoilla ja sisätiloissa sää vaihtelee huomattavasti pohjoisesta etelään.

Maasto koostuu enimmäkseen karuista, kivistä vuorista, joissa on erittäin jyrkät rinteet jaettuna syviin kanjoneihin. Albaanian kappaleita käsiteltäessä pääset rajoittumaan enimmäkseen olemassa olevaan lianraitojen verkkoon, joka voi olla teknisesti haastavaa, mikä johtaa kaukaisiin vuoristokyltiin.

Maanvyörymät ja vesivahingot voivat muuttaa huomattavasti näitä kappaleita yhdestä kaudesta toiseen, joten et voi koskaan olla varma siitä, mitä odottaa. Viime vuosina useat asfaltti- teet ovat korvanneet lian jäljet, mutta siitä huolimatta niiden kannattaa ottaa huomioon, sillä ne tarjoavat upeita maisemia. Pitkiä, alppimaisia ​​laaksoja voidaan usein käyttää vain yhdeltä puolelta, joten sinun tarvitsee vain seurata samoja raitoja, jotka menevät sisään ja tulevat ulos.


Korkein kohta, johon Albaniassa pääsee 4WD: ssä, on pyhän Tomorri-vuoren eteläpiikki, jossa likainen raita saavuttaa lähes 2400m ja selkeänä päivänä näkymät ovat upeat. Tomorrin huipulla on Ali Tomorrin pyhäkkö (nimeltään Baba Tomorri), jossa joka vuosi palvojat nousevat ja tuovat uhraavia karitsoja pyhäkköön ja teurastavat heidät puolipeto-rituaalissa huipulla.

Toinen vetovoima Albanian harrastajille on kuiva jokisängyt. Näitä joen altaita käytetään usein tietä alkukesästä myöhään syksyyn saakka. Suurten jokien risteykset ovat aina riskialttiita erityisesti ajoneuvoissa, joissa ei ole snorkkeliä. Niinpä on yleensä suositeltavaa välttää joenpohjareittejä keväällä, sillä joet ovat melko tulvia vuorilta tulevasta sulavasta lumesta.


Länsirannikolla myös Albanian hiekkarannat ovat erittäin houkuttelevia ja niiden täytyy nähdä paitsi kauneutensa takia, myös siksi, että Albania on yksi harvoista Välimeren maista, joissa villi leirintä rannoilla on todella sallittua. Erityinen nähtävyys on kuuluisa Gjipe-ranta Etelä-Albaniassa, jossa äärimmäisen kivinen polku, joka pääsee vain jalankulkijoille ja 4 × 4 -ajoneuvoille, vie sinut rannalle, joka sijaitsee houkuttelevan kanjonin lopussa ja kallioiden ympäröimänä. Siellä voit kokea hienoja auringonlaskuja!

Albania on 4WD-paratiisi, jossa on loputon lika-aukkojen verkosto, jotkut upeat leirintäalueet ja vapaus vaeltaa, jota on vaikea löytää monissa Euroopan maissa.

 

Saapuminen lautalla

Lautat Durrësiin saapuvat Bari (9h, € 50) ja Ancona (19h, € 70). Bari tarjoaa nopean palvelun (3h, € 60). Myös Skenderbeg Lines ja European Seaways tarjoavat kaksi luotettavaa yön lauttaliikennettä Brindisistä Vloreen.

Lautat Korfusta Sarandaan joka päivä.
Lautta Brindisin ja Shengjinin välillä, European Seaways, joka toimii kahdesti viikossa kesällä (2015).

Tekijä 4WD / Touring Vehicle / Car

Albaniaan pääsee autolla mistä tahansa, joka ylittää naapurimaiden suurten kaupunkien, kuten Montenegron, Makedonian, Kosovon ja Kreikan.

Matkustusasiakirjat
Jos haluat tulla maahan, varmista, että kansainvälinen liikennevakuutuskortti on voimassa Albaniassa (AL) yhdessä ajoneuvon rekisteröinnin ja omistajan valtakirjan kanssa, jos auto ei ole sinun. Rajavartiolaitokset ovat hyvin tiukkoja siitä, että autoja voidaan käyttää ilman näitä asiakirjoja.
suunnistus
Navigointi on melko helppoa, vaikka jotkin maan kartat ovat vanhentuneita tai sisältävät virheitä. On erittäin suositeltavaa saada ajan tasalla oleva GPS, koska uusia teitä lisätään jatkuvasti Albanian tieverkostoon. Jos GPS ei toimi, on hyvä olla vaihtoehtoinen hyvä paperi tai internet-pohjainen kartta.

Tours
Rustika Tours eivät ole pelkästään hyvin perehtyneitä, vaan myös opastavat laajaa kokemusta 4 × 4-seikkailujen järjestämisestä ulkona harrastajille eri puolilta Eurooppaa. Heillä on valtava kokoelma GPS-kartoitettuja raitoja, jotka kattavat Albanian syrjäiset alueet ja jotka tunnetaan 4WD-harrastajien ohjaamisesta maagisia 4WD-seikkailuja varten.


Rustika Travel tarjoaa myös täydellisen valikoiman palveluja, kuten matkakonsultointia, ennalta järjestettyjä matkoja, mukautettuja paketteja, tavanomaisia ​​matkatoimistotuotteita ja -palveluja, mukaan lukien majoitus-, matka- ja matkapaketit sekä kaikenlaiset kuljetukset.

Ryhmien räätälöityjen matkojen lisäksi voimme järjestää myös yksilön pyyntöön räätälöityjä yksilöllisiä matkajärjestelyjä.

Balkanin tutkiminen