Mikä on ilmanpaine? Tässä on nopea visuaalinen esimerkki. Ota 1 tuuman neliömäinen metalliosa, joka on 1 jalka pitkä ja painaa 1 puntaa. Pysymällä kyseinen metallikappale päädyssään mittakaavassa se käyttäisi 1 puntaa voimaa neliötuumaa voimaa kohti (1psi). Jos käyttäisit saman metallin 10-jalkaa pitkää palaa, se käyttäisi 10psi-painetta ja niin edelleen.

Tapa, jolla kaasut, kuten ilma, aiheuttavat painetta suljetun säiliön sisäpuolelle, kuten rengas, on ilmassa olevien ilmiöiden vaikutuksesta, jotka törmäävät renkaan sivuihin. Renkaan sisällä olevat atomit osuvat jatkuvasti renkaan sivuille, ja nämä törmäykset aiheuttavat renkaan ulkoista painetta. Tätä ulkoista painetta voidaan lisätä kahdella tavalla. Yksi on lisätä enemmän ilmaa ilmaa renkaaseen, sitä enemmän törmäykset renkaan sisäpuolelle, sitä enemmän painetta kohdistuu renkaaseen. Toinen tapa on nostaa renkaan sisällä olevien atomien lämpötilaa, sitä korkeampi lämpötila on, mitä nopeammin atomit liikkuvat, ja siksi mitä enemmän ne törmäävät renkaan sisäpuolelle.

Kun lisäät ajoneuvon renkaita, käytät pumppua renkaan ilmanpaineen lisäämiseksi lisäämällä renkaan sisällä olevan ilman määrää.

Sinun pitäisi aina säätää rengaspaineita ajon aikana rannalla, se on suuri ero

Voit nyt kuvitella, että ulkolämpötilalla tai säällä voi olla suora vaikutus ajoneuvon renkaiden paineeseen. Renkaat voivat tyhjentyä kylmällä säällä, koska niiden sisällä oleva ilma "supistuu" kylmänä, koska niiden atomit törmäävät vähemmän renkaan seinämiin. Rengasvalmistajien mukaan ilmanpaine voi laskea 1-2psi: llä jokaisesta lämpötilan 12C-muutoksesta. Esimerkiksi, jos lämpötila laskee 30C: stä 0c: iin, rengaspaine voi laskea jopa 5psi: iin.

Tarkista aina renkaan tiedot ennen rengaspaineiden säätämistä

Sinun tulisi myös aina tarkistaa rengaspaineesi, kun autosi ja renkaat ovat kylmät, tien ja renkaan välinen kitka voi lämmittää renkaan ja ilman, jolloin rengaspaine on epätarkka.

Samoin hyvin lämpimällä säällä renkaat psi voivat kasvaa. Joten tietäen kaiken tämän, on järkevää tarkastaa säännöllisesti rengaspaineesi, varsinkin kun vuodenaikoja muutetaan.