CTEKRuotsissa toimiva korkean teknologian akkulatureiden / ylläpitäjien valmistaja muistuttaa omistajia siitä, että niille, jotka eivät käytä ajoneuvojaan ja retkeilyvarusteitaan talvikuukausina, on vähän ylimääräistä aikaa valmistaa vapaa-ajan akkuja varastointiin. monta tuntia turhautumista keväällä. Tässä on pari yksinkertaista vaihetta.

1) Puhdista akku, kaapelikiinnikkeet ja lokero Irrota akku paristokotelosta ja käytä leivin soodaa ja vettä, jotta puhdistat ja neutralisoitaisiin hapon. Hapon tai lian kerääntyminen voi mahdollistaa pienten määrien virtauksen päätelaitteiden välillä. Käytä puhdasta vettä huuhtele pois puhdistusliuos.

Käytä liittimiin ja kaapelikiinnikkeisiin teräsharjaa, kunnes kaikki korroosio, rasva ja muu saastuttava materiaali on kadonnut, ja metalli on kiiltävä. Levitä dielektristä rasvaa liittimiin korroosion estämiseksi tulevaisuudessa.

2) Tarkasta akun ulkopinta ja tarkista elektrolyyttitaso Tarkista akkukotelo ja paristokotelon ulkopinta huolellisesti. Etsi vuotoja, halkeamia ja korroosiota, jotka kaikki voivat vaarantaa suorituskyvyn ja jopa turvallisuuden. Vuotava tai syöpynyt akku on vaihdettava.

Jos se on tavanomainen (tuuletettu) akku, jota käytetään monissa klassisissa autoissa, tarkista, että elektrolyytin taso on vähintään minimiarvon yläpuolella tai alle akun kyljessä olevan maksimitason. Jos se on imukykyinen lasimatto (AGM) -akku, jota kutsutaan myös venttiilin säätämäksi lyijyhappoksi (VLRA) tai huoltovapaaksi, nämä paristot on suljettu ja niitä ei tarvitse tarkistaa. Palauta akku paristokoteloon tai etsi puhdas ja kuiva paikka, jotta se voidaan säilyttää talvella, jos sillä ei ole mahdollisuutta vahingoittua tai koputtaa.

3) Kiinnitä älykäs akkulaturi / ylläpitäjä Jotta vältytään ylilataukselta ja akun mahdollisilta vaurioilta, on tärkeää käyttää älykäs akkulaturi / ylläpitäjä, kuten CTEK MXS 5.0. Tämä laturi "puhuu" akkuun, kun se on liitettynä, kun se tunnistaa lataustason ja säätää nopeutta vastaavasti. Näin akut ovat kärjessä häpeässä keväällä.