On enemmän käsityönä valmistettua hatchet ja veitsi kuin täyttää silmän. Viime aikoina otimme Dave-yhtiöön Forest Edge Suppliesilta Summer Adventure Overland -näyttelyssä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jotta voisimme tarkastella joitakin niiden kauniita käsintehtyjä kappaleita, kuten Damaskoksen teräsakselia ja silmänpyydystä käsintehtyjä veitsiä, joiden terät on valmistettu… odottamaan se kierrättää lehtijousia eläkkeellä olevista 4WD-ajoneuvoista.

Viking Axen päät

Akseleita on käytetty useisiin tarkoituksiin tuhansia vuosia, ja monet heimot ovat käyttäneet niitä ympäri maailmaa aseina ja seremoniallisena symbolina. Tiesitkö, että ilmaisu "Hatchet the Hatchet" on peräisin amerikkalaisista intialaisista, jotka merkitsivät rauhan tekemistä, perinne tuli piilottamalla tai poistamalla tomahawk (hatchet), kun taisteluosapuolet solmivat rauhansopimuksen.

Varhaisimmat esimerkit käsitellyistä akseleista löytyivät kivenpäällysteillä, joilla oli jonkinlainen puukahva kiinnitettynä käyttäen mitä tahansa tuolloin saatavilla olevia materiaaleja. Kuparista, pronssista, raudasta ja teräksestä valmistetut akselit ilmestyivät pian näiden materiaalien käytön hyödyistä. Forest Edge -tuotteet tuovat monia mielenkiintoisia ja innovatiivisia tuotteita ideoille niille, jotka nauttivat suuresta ulkona ja retkeilystä.

Se on matkamuistomyymälä, joka matkustaa kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja on erikoistunut kaikenlaisiin huippuluokan Leatherman, Gerberin ja sveitsiläisten armeijanveistojen, pelastusvarusteiden ja muiden lisävarusteiden kanssa. Nämä kaverit, jotka sijaitsevat Churchamissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kuuluisan Dean-metsän reunalla ovat läheisessä yhteydessä metsän sydämeen.


Forest Edge -akselit ovat silmiinpistäviä, ja niiden laadukkaiden tuotteiden valmistus on ollut erittäin korkeatasoista, ja jos näitä akseleita pidetään elinaikanaan.

Esteettisesti teräksen silmiinpistävät hahmot erottuvat todella ja tarttuvat silmään, kun näet ne ensimmäistä kertaa. Teräksen epätavallinen mutta silmiinpistävä kuvio oli nähtävissä Damaskoksen terissä, jotka tehtiin ensin yli tuhat vuotta sitten.

Teräs tuotiin alun perin Intiasta ja Sri Lankasta, jossa arabit esittivät teräksen, jota kutsutaan wootz-teräkseksi ja jota käytettiin aseiden valmistukseen. Tämän metallin avulla valmistettuja miekkoja leimasivat erottuvat kaistaleet ja mottling, jotka muistuttavat virtaavaa vettä. Tällaiset terät olivat maineikkaita, kestäviä hajoaville ja kykeneviä hiottamaan terävään, joustavaan reunaan. Damaskoksen teräs sai nimensä Syyrian pääkaupungista, joka on yksi maailman vanhimmista kaupungeista.
Tämäntyyppinen teräs, jota käytettiin aseiden valmistukseen, kukoisti 1700-luvun puoliväliin saakka, mutta sen vuoksi uskotaan, että syy siihen, miksi se meni laskuun, johtui useiden tärkeimpien erittäin suosittua metallia toimittavien pääreittien jakautumisesta.

Veitset ja Damaskoksen teräksistä valmistetut taidet ovat olleet jo pitkään noin ja on hienoa nähdä, että ulkomaalaiset harrastajat ja erikoistuneet käsityöläiset kuten Dave Forest Forestista ovat edelleen ammattitaitoisia. On jotain hyvin ainutlaatuista, kun vyösi on kiinnitetty käsintehty veitsi ja käsin tehty kirves, kuten nämä Damaskoksen teräkset, joilla on pysyvä paikka 4WD: n takana.