Makuupussin valmistuksessa käytetyt materiaalit ovat kehittyneet vuosien varrella.

Eristettyjen makuupussien kysyntä syntyi melko paljon tutkimus- ja vuorikiipeilyyhteisöiltä. Kamelin karvojen luonnollisia eristysominaisuuksia käytettiin alunperin kudottuissa huopaissa 19th-luvun loppupuolella. 1861issa Francis Tuckett, englantilaisen Alpine Society: n varapuheenjohtaja, käytti tekstiiliä, jossa oli käytetty kumitiivistettä, ja aloitti tehokkaasti joukon muutoksia, jotka johtivat aina meidän nykyaikaiseen makuupussiin. Tuckett testasi jatkuvasti Alpine-makuupussinsa prototyyppiä, ja muutaman vuoden kuluttua hän oli täydentänyt pussisuunnittelun, joka koostui päällystemateriaalista, jonka alapuolella oli kumipinnoitettu kangas.

Francis Tuckett, Englannin alppien yhteiskunnan varapuheenjohtaja

Uskotaan, että 1890issa norjalainen yritys Ajungilak oli ensimmäinen yritys, joka tuotti kaupallisesti makuupussit eristävällä täytteellä. Hieman yli neljäkymmentä vuotta myöhemmin 1933issa ranskalainen alpinisti Pierre Allain esitteli lyhyen makuupussin, joka oli yhdistetty untuvatakkiin, jotka molemmat peitettiin vedenpitävällä silkki-ulkopussilla - cagoulella, joka myöhemmin se lyhensi, jotta siitä tuli kevyt kiipeilijän sade parka.

Euklisia-matto

Innovatiivinen matto, joka on kuvattu maailman ensimmäiseksi makuupussiin, on luotu uudelleen ja se on esillä Newtownin tekstiilimuseossa. Newtownin yrittäjä Pryce Jonesin 1876: ssa patentoitu Euklisia-matto vietiin ympäri maailmaa myöhään 19th-luvulla. Asiakirjat osoittavat, että hän myi 60,000in matot Venäjän armeijalle - ja brittiarmeija myös osti ne.


Vuosien varrella makuupussit ja niissä käytetyt materiaalit ovat kehittyneet, ja niihin on lisätty huppu, kaulukset, vetoketjut ja kaksi vetoketjujärjestelmää, kiristysnauhat, vaihtoehtoinen hämmentävä pitäminen täyttöpaikassa, puristuslaukut, vetokangat ja niin Tällä hetkellä markkinoilla on joitakin huippuluokan tuotteita, jotka sopivat kaikenlaisiin sääolosuhteisiin ja toimintaan. Makuupussien kehittäminen vuosien varrella keskittyi pääasiassa painoon (koska tämä oli erittäin tärkeää kiipeilijöille / retkeilijöille), hengittävyys ja makuupussin kyky vastustaa vettä.