Löytämällä Ranskassa lika- raitojen verkko vaatii jonkin verran tutkimusta, ja kun löydät ne, kysytään, miten tiedät, onko sinulla oikeus ajaa niitä? Yleensä sinulla on oikeus käyttää olemassa olevaa julkista kaistaa, mutta varo merkkejä, jotka lukevat ”Propriété privée”, mikä tarkoittaa yksityistä omaisuutta, ja sinun pitäisi pitää nämä kaistat pois. Ranskassa samat säännöt koskevat vihreillä kaistoilla kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja monissa muissa Euroopan maissa, ajaa hitaasti ja pienissä ryhmissä ja pitää kaikki pentueet autossasi, kappaleet ovat useimmiten hyvässä kunnossa, mutta voivat olla pölyisiä ja karkeita varsinkin jos pääset metsäalueille.

Yksi alueen monista hautausmaista

Hyvin vihreät (likaiset raitat) kartat Ranskassa sisältävät muistikartan (IGN) 1: 25000. Nämä kartat tunnistavat selvästi greenlanes. Jos liityt Codeveriin http://www.codever.fr he lähettävät sinulle hyödyllisen vihkosen, jossa selitetään, missä voit laillisesti vihreää. Muita hyödyllisiä karttoja ovat IGN bleu Carte de Randonnee 1: 25000 Nämä ovat yksityiskohtaisia ​​karttoja, jotka kattavat kaiken kapeille reiteille, jopa latoille, joille ja jousille. Jos tiedät, mihin olet menossa, nämä kartat ovat erittäin hyödyllisiä, koska kaikki Ranskan osat kuuluvat.

Suuren sodan museo Albertin kaupungissa

Äskettäin matkustimme Ranskan pohjoispuolella ja meillä oli mahdollisuus tutustua joihinkin alueisiin, jotka ovat pääosin Somme-alueella. Paikka, jossa 100 vuotta sitten ensimmäinen maailmansota virallisesti päättyi. Jokaisen, joka on tässä osassa maailmaa, pitäisi yrittää käydä ja nähdä ensin tämä alue ja kokeilla ja kokea, mitä monet nuoret miehet kärsivät suuressa sodassa.

Somme-alueen tutkiminen

Kaiverrettu historiankirjoissa kaikkien taisteluiden taisteluina, 1in heinäkuun 1916in varhain aamulla, brittiläiset kenraalit antoivat yli 100,000in brittiläisiä jalkaväkeä Somme-joen pohjoispuolella olevista kaivoksista Ranskassa.

Mannermainen aamiainen hyvän yön unen jälkeen katolla

Brittiläiset tuhoutuivat tuona aamuna, mikä johti tuhansiin uhreihin, jotka menivät historiaan yhtenä suurimmista tappioista yhdessä päivässä, joka aiheutui jokaiselle armeijalle nykyaikaisen sodankäynnin historiassa. Huolimatta Sommen taistelun ensimmäisestä päivästä aiheutuneista valtavista tappioista hyökkäys jatkui sodan päättyessä 11in marraskuun 2018.

Reitin tarkistaminen

4WD-raitojen ajaminen tämän alueen kautta on hyvin nöyrä kokemus, kun hautausmaa ylitetään hautausmaan jälkeen, jossa on erottuvia valkoisia ja tummanharmaita risteyksiä, jotka hallitsevat maisemaa. Monet risteyksistä veistetyistä merkinnöistä lukivat 'Jumalalle tunnetun sotilaan' 'ja on olemassa suuria muistomerkkejä, jotka on rakennettu muistiin useista liittoutuneista maista, jotka taistelivat alueen monissa taisteluissa.

Kelly Kettle saa paljon hyötyä matkoillamme

Et voi auttaa, mutta kuvitella, mitä se oli kuin nuoret miehet molemmilla puolilla kaivoja, jotka saapuivat tänne eri puolilta maailmaa 1916-1918: n välillä. Näinä päivinä kaikkein tunnistettavissa oleva ajoneuvo, joka neuvotteli tämän mutaisen maiseman Somme-taistelun aikana oli brittiläinen Mark 1 -säiliö, tämä oli maailman ensimmäinen säiliö, joka osallistui taisteluun. Nimi "säiliö" oli aluksi salainen koodi, jota britit käyttivät salassapidon ylläpitämiseksi ja sen todellisen tarkoituksen peittämiseksi.

Toinen täydellinen leiri Somme-alueella

Tämä ajoneuvo kehitettiin 1915: ssa, jotta rikottaisiin kaivoshaaraan. Mark 1issa oli 6-sylinteri ja 105-hevosvoiman bensiinimoottori, jonka tärkeimmät edut olivat konekiväärin ja pienaseiden tulipalon selvittäminen ”No Man's Landissä”, joka pystyi matkustamaan vaikean mutaisen maaston yli, ajamaan yli b.arblanka ja ylittää vihollisen kaivojen väliset aukot, sitä käytettiin myös kuljettamaan tarvikkeita ja joukkoja vaikean mutaisen maaston läpi.

James Baroudin perustaminen

Voit helposti viettää pari päivää kiertelemällä Sommein 4WD-kappaleita niin paljon historiallisesti merkittäviä sivustoja ja muistomerkkejä. Sommen muta on hyvin erilainen kuin mitä ennen olemme kokeneet, se on hyvin liukas ja raskas.

Ammukset näytetään yhdessä alueen monista museoista

TRACKIEN TUTKIMINEN RANSKAISSA 4WD: ssä - Ei loukkauksia bussiretkille, mutta 4WD: n ottaminen tai 4WD-kiertueen osallistuminen todella antaa sinulle mahdollisuuden kokea ja absorboida tätä maisemaa ajaessasi taistelukentältä taistelukentälle pitkin kapeita lian jälkiä, jotka vievät sinut oikealle tämän historiallisen alueen sydämeen.

Somme-taistelun aikana tämä maa räjäytettiin pommien jatkuvalla pommituksella, joka johti siihen, että maa muuttui vesittyneeksi voimakkaalla sateella ja lumella, ja kaikki tämä johti hyvin epämiellyttäviin olosuhteisiin miehille ja ajoneuvoille, jotka joutuivat neuvottelemaan tästä erittäin haastavasta ympäristössä.

Valitsemalla, mihin yöpyä.

Varovaisuus, kun aiot ajaa tätä aluetta 4WD: ssä on, varmista, että pidät kiinni nimetyistä kappaleista ja 4WD: stä oikealla tavalla. Se voi olla hieman yli 100 vuotta Somman taistelun jälkeen, mutta sen perintö ja vaarat ovat edelleen hyvin todellisia, miljoonat räjähtämättömät ammukset, jotka on haudattu maaperän alle koko alueella. Ranskan ja Belgian viranomaiset ja sotilaat puhdistavat ja löytävät vuosittain tonnia pommeja. Niinpä vakiintuneiden raitojen kiinnittäminen tai kiertue 4X4-kiertueyritysten kanssa, kuten 4X4in taistelukentät, on hyvin suositeltava ottaen huomioon mahdolliset vaarat.

Jos päätät käydä Somme-alueella, voit tutustua näihin sivustoihin useilla matkailupalveluilla, joihin kuuluu bussimatkoja ja räätälöityjä 4WD-retkiä taistelukentille. Pääasiallinen 4WD-retkipalvelu on nimeltään Battlefields By 4X4, ne tarjoavat 4WD-opastettuja kierroksia, joiden tarkoituksena on antaa pienille ryhmille mahdollisuus käydä taistelukentillä, ikonisilla hautausmailla ja muistomerkkeillä ja käyttää joitakin Euroopan ja toisen maailmansodan taistelukentistä.

Ne ohjaavat teitä tiellä oikeuksien yli taistelukentillä ja antavat sinulle ainutlaatuisen ja informatiivisen kommentin kokeneista Battlefield-oppaista.

Leirintäalue Les Puits Toumantsin leirintäalueella, joka sijaitsee Australian muistomerkin vieressä

Kun tutustut Sommen ruudukkoihin tänään, toisin kuin historiallisissa kirjoissa nähdyt kuvat, Pohjois-Ranskan ja Belgian maiseman ja 1914-1918in välinen ero on väri. Nykyään kentät ovat kirkkaita keltaisia, vihreitä, erottuva punainen unikko näkyy koko alueella. Suuren sodan aikana väri olisi ollut pääosin ruskea ja harmaa muta hallitsevassa maisemassa, jossa tuhansia kraattereita syntyi säiliöiden jatkuvalla pommituksella.

Mutta kulkemaan tämän alueen kautta 4WD: ssä ja todistamassa taistelupaikkoja, jotka koostuvat suurista nurmikoista yli kraattereista ja kaivoista, ja upeista muistomerkkeistä, jotka kunnioittavat satoja tuhansia miehiä, jotka palvelivat tässä sodan teatterissa, todella tuo tämä paikka elämään .

Ranskalla on hyvin ansaittu maine leirintäalueilla, joissa on valtava valikoima tarjolla. Somme-alueella on useita leirintäalueita, jotka tarjoavat monipuolisia kiertuepaikkoja Somme-taistelukenttien ja Somme-joen lähellä oleville matkailijoille. Vietimme Les Puits Tournantsin leirintäalueella, joka sijaitsee lähellä Australian muistomerkkiä. Suurin osa kentistä sijoitetaan epävirallisesti merkitsemättömille alueille, jotka sijaitsevat leirintäalueen keskellä sijaitsevan hallitsevan kalastusjärven ympärillä. Se on loistava paikka leirin perustamiseen ja alueen tutustumiseen.

Aika saada illallinen pitkän päivän jälkeen Sommen alueella

Voit helposti viettää pari päivää kiertelemällä Sommein 4WD-kappaleita niin paljon historiallisesti merkittäviä sivustoja ja muistomerkkejä. Se on hyvin nöyrä kokemus ja sellainen kuin emme ole koskaan kokeneet ennen. Suosittelemme kaikille, jotka kiertävät Pohjois-Ranskassa tai lähellä sitä, käymään ja käymään tässä paikassa ja paikassa, jota ei koskaan pidä unohtaa.