Ison-Britannian pohjoispuolinen läntinen rantatie ei tiennyt kaikkialla, mistä tiedetään 4WD-AJONEUVOISTA - Ne rakastavat myös enempää kuin pakata heidän 4WD-AJONEUVOJA JA KANNUSTA TULEVAT PERHEET

Yksi aikaisemmista West Coast 4WD -ajoneuvoista

Paul Lundstrom, länsirannikolla off road center on off-road ajo hänen geeneissä. Paavali ja hänen veljensä Tom kasvoivat avaimilla käsissään.

Heidän isänsä Tony osallistui vuosien ajan renkaiden ja autojen huoltoliiketoimintaan, ennen kuin hän perusti West Coast Off Road -keskuksen Southportiin 1987iin. Tony oli havainnut, että 4 x 4 -ajoneuvojen ylläpito, muokkaaminen ja valmistelu on todellakin tarpeen. Liiketoiminta oli välitön menestys johtuen lähinnä Tonyn omistautumisesta asiakaspalveluun ja hänen filosofiaansa pitkän aikavälin suhteiden rakentamisesta asiakkailleen.

Paul on innokas 4WD-kilpailija

Vuosi 4 × 4 -liiketoiminnan perustamisesta tuli kohtalo, ja Tony tapasi Tom Jacobin Australian yhtiöstä Ironman 4X4 joka juuri sattui olemaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa tuolloin, ja Länsirannikosta tuli Yhdistyneen kuningaskunnan tärkein maahantuoja Ironman 4 × 4 ripustus ja lisävarusteet.

West Coast Off Road ovat Yhdistyneen kuningaskunnan jakelijoita Ironman 4 × 4 tuotteet

Paavali on ollut innokas offroader 11in iästä lähtien. Hän on työskennellyt West Coast Off-Roadissa ja on koulutettu mekaanikkona koulun päättymisen jälkeen. Täysin pätevä, koska 1998 Paul on rakentanut ja muuttanut 4 × 4 -ajoneuvoja ja polkupyöriä. Hän on omistanut, käyttänyt ja testannut kaikkea Land Land Roversistä Suzuki SJ: hen ja nyt myös kerää Toyota Landcruisersia.

Paul kilpailee ralli-raidassa, maastohiihtäjätapahtumissa, vintturitapahtumissa, kokeissa, Ultra 4issa, Comp Safarissa ja Expeditionissa / maalla yhdessä perheensä ja ystäviensä kanssa.

2010issa, joka johtui heidän intohimostaan ​​tieliikenteeseen ja elämään, joka keskittyi 4 × 4 -ajoneuvojen ympärille, Paul ja Tom ottivat Tony: n eläkkeelle siirtymisen. Nykyään liiketoiminta jatkuu vahvasta vahvuuteen. Jos käytät nelipyöräistä kykyäsi kilpailemaan vinssin haastattelutapahtumissa tai maaseudun matkalla, vihreänä, leirintäalueella tai missä tahansa toiminnassa, jossa vaaditaan neliveto, West Coastin tiimi antaa asiantuntija-apua ja tukea ehdottomasti parasta autostasi.

Länsirannikko on rakentanut maineensa vahvan asiakaspalvelun ja ajoneuvokohtaisen asiantuntemuksen perusteella riippumatta siitä, tarkoittaako se restaurointia, maanpäällistä valmistelua, suorituskyvyn muuttamista ja mitä tahansa.

Ja Paulille 4 × 4 on hänen liiketoiminta ja elämäntapa. Kaikki hänen pyrkimyksensä on valmistella turvallisia, hyvin valmistettuja, päivitettyjä, esteettisesti miellyttäviä ajoneuvoja asiakkailleen.

Syksyllä Paul, Victoria ja heidän yhdenvuotias poikansa Vincent otti 4WD-kiertueen Portugaliin. Sen jälkeen kun Ferry oli ylittänyt Portsmouthista Santanderiin Pohjois-Espanjassa, matka alkoi. He matkustivat Toyota Land Cruiserissaan, täysin valmistunut 105-sarja. (Paavali on aiemmin kilpaillut tämän auton Carta Rallye Off Road (GPS-asiantuntija) Cross Country Racessa 2018issa, jossa hän ja hänen rinnakkaislentonsa Mike Bibby tulivat 1st-paikalle).

Sama ajoneuvo toimii ensi vuonna myös Carta Rallye 2019in tukivälineenä useille asiakkaille, jotka tulevat kilpailuun ja tarvitsevat teknistä tukea länsirannikolta.
Alun perin Espanjassa saapuva perhe päätti aloittaa off-road-seikkailunsa Vimiosossa. Paavali oli aiemmin ollut 2015issa mukana kuljettajana Ultra4 Europe -mestaruuskilpailussa ja palasi kotiin 2nd-paikalla.

Hän tiesi, että oli mukava alue ylitettäväksi. Tunnetaan nimellä "karu pohjoinen", joskin vuoristomaisema on yksi päivä ja sitten metsästettiin syvien laaksojen leikkaamat jäljet. Kappaleet olivat umpeenkasvuisia, mutta suhteellisen helppo navigoida. Lopulta saapuu vuorille lähellä Torre (Tower), korkein kohta Manner-Portugalissa, korkeudessa 1,993 m (6,539 ft).

Kylässä kulkevat kadut tulivat kapeiksi, kun ne kulkivat läpi. Paul selittää, että matkailuneuvontatoimistoilla on tietoa siitä, mitkä raidat ovat onnellisia 4 × 4 -ajoneuvojen ajamiseksi, mutta on myös helppo nähdä metsärajat ja luonnolliset tiet, joita paikalliset käyttävät.

Tien yläreunaan purkautuu kauniilla näkymillä, selkeänä päivänä, jonka voit nähdä kilometreillä, ja pilvisenä päivänä voit usein katsoa alas koskematon pilvien matto. Kylän yläosassa sijaitsevat myymälät myyvät valikoiman herkullisia paikallisia juustoja ja lampaiden ihoa ja villaa. Vuoren ylä- ja alareunan välillä voi olla monta astetta lämpötilaeroa, jos sen 25c on jalkansa yläpuolella 12c.

 

Vuoritietä on täynnä selkänojaa, kun nousta korkeammalle vuorijonoon, palo katkeaa metsässä hajottamalla puulinjat yhtenäisiksi metsäraiteiksi, ajamalla täysin alamäkeen puolelle, joka on tehty kynsien pureskelua varten perheelle. Tilaisuudet. Perhe leiriytyi illalle keinotekoisen laskettelurinteessä Campizmoissa, joka oli mukava suojainen paikka. Tämä on Portugalin ainoa hiihtokeskus, jossa hiihtohissi kulkee huipun huipulle, joka toimii ympäri vuoden.

Seuraavaksi perhe ajoi kohti rannikkoa Leiran läheisyydessä, jossa dyyneillä oli paljon hauskaa, vaikka kun he saapuivat alueelle välittömästi Storm Leslien jälkeen, paikallisille yrityksille aiheutunut tuho oli kauheaa, pudonnut mänty- ja eukalyptuspuut. oli pudonnut tuhoavia kyliä ja merenrantakaupunkeja. Monet Dune-kappaleista, joita perhe ajoi, tarvitsivat moottorisahan, joka auttoi poistamaan polun.

Matkalla takaisin Pohjois-Espanjaan Bilbaon paluumatkalla, Paul, Victoria ja taapero Vincent pysähtyivät vuorille jälleen lähellä Bragan vanhaa kaupunkia (Bragaa kutsutaan joskus Portugalin Roomaksi monien kirkkojen ja muinaisen luonteen vuoksi). Kaupunkien ympärillä oleva maisema on täynnä valtavia graniittipalloja, ja kylät ovat olleet keskiaikaisia. Tämän alueen polut ovat sekoitus pehmeitä lian jälkiä, metsäreittejä ja kallioita. Nautittuasi upeisiin näkymiin ja seikkailunhaluiseen ajamiseen perhe perui takaisin Espanjan kautta kohti Bilbaossa sijaitsevaa lauttayhteyttä kotiin. Tässä on joitakin hyödyllisiä tietoja, joita Paul on tarjonnut niille, jotka ajattelevat Portugalin tutustumista 4 × 4 -ajoneuvoon.


Maastopyöräily Portugalissa
Maastoajo on sallittua julkisilla raiteilla ja Portugalissa on runsaasti valittavissa. Vaikka tieliikennesäännöt ovat Portugalissa melko samanlaiset kuin muualla EU: ssa, maastoajo on sallittua julkisilla raiteilla ja Portugalissa on runsaasti valittavissa. Luonnonpuistojen ja muiden Portugalin luonnonsuojelu- ja metsätalouslaitoksen (www.icnf.pt) valvonnassa olevien ympäristöystävällisten alueiden ja kesän aikana (yleensä kesäkuun ja syyskuun välisenä aikana) sovelletaan erityissääntöjä, kun maa on vaikuttanut metsäpalojen varalta on noudatettava paikallisten viranomaisten antamia ohjeita.

 

Ilmasto
Ilmasto viisas, joka on eteläisen Euroopan maa, joka altistuu Atlantille, Portugalin sää on yleensä lievää, mutta vaihtelee alueittain riippuen leveysasteesta ja meren läheisyydestä. Pohjoisilla alueilla, varsinkin sisämaissa, talvet ovat kylmiä, ja lämpötilat ovat usein alle nolla-arvoja, ja lunta on pääosin korkeimmilla vuoristoalueilla. Kesät ovat kuumia ja kuivia etenkin etelässä lämpötiloissa, jotka ovat helposti 30ºC-merkin yläpuolella, joten olkaa valmiita tuomaan hattu, aurinkovoidetta ja sädekieltoja. Sateinen kausi menee yleensä marraskuusta huhtikuuhun ja kuiva kausi alkaa toukokuusta lokakuun alkuun. Syksyllä on usein lämmin, aurinkoinen päivä, jolloin 4WD: ssä voi matkustaa ja tutustua melko kunnolliseen säähän yli kuuden kuukauden ajan.

Toivomme kuulevamme lisää näistä 4WD-guruista tulevaisuudessa. Saat lisätietoja Yhdistyneen kuningaskunnan länsirannikolla sijaitsevasta Off Roadista tutustumalla heidän verkkosivustoonsa ja laajaan valikoimaansa 4 × 4 -tuotteita, mukaan lukien tarjottuja tuotteita. Ironman 4 × 4.

Ironman 4 × 4 Vinssin palautus

Jousitus - Oikean jousituksen valinta 4WD-ajoneuvoosi. Offroad-jousitus Ironman 4 × 4 ABE ja TUV hyväksytty