Ironman 4 × 4-jousitus, Ironman 4 × 4 vaahtosolususpensio.

Jousitus - Oikean jousituksen valinta 4WD-ajoneuvoosi. Offroad-jousitus Ironman 4 × 4 - miksi vaahtokennojen iskujen pitäisi olla ensimmäinen valinta vakavaan maastoajoon. ABE ja TUV hyväksytty

Kaikki tietävät, että yksi ensimmäisistä olennaisista off-road-muunnoksista on ripustus, mutta on vaikea selvittää, mikä monista malleista on paras 4WD-kiertueelle. TWIN-TUBE, MONO, REMOTE on niin monta iskunvaimennusvaihtoehtoa, jota on vaikea tietää. Jokaisella näistä malleista on hyviä ja huonoja puolia, mutta siitä, mitä me puhumme täällä, ei ole kiertokilpailu, ei ralliajelu, ei autiomaa kilpa-rattaita eikä varmasti Nanin Volkswagen Beetle. Me puhumme Australian 4WD-kiertueesta, joka on yksi maailman kovimmista kiertueympäristöistä.

Vaahtokennomallin etuna verrattuna tavanomaiseen kaasu-sokkiin, joko kaksois- tai monoputkiksi, on parempi lämmönhukka

Lyhyesti sanottuna suspensiolla on kaksi pääkomponenttia; jousi ja vaimennin, joka tunnetaan myös sokkina. Jousi on tavallisesti lehti-, kela- tai vääntöpalkki. Se asettaa ajokorkeuden, kuljettaa ajoneuvon painon ja imee jonkin verran iskun osaa, kun auto menee yli muuten kuin tasaiselle alustalle, tai kun painonvaihtoa ajoneuvo on kääntymässä, jarruttamassa tai nopeuttamassa.

Palatkaa varmuuskopioida ja tarkastella, miksi korkean suorituskyvyn off-road-iskuja on olemassa ja miten ne toimivat, ja sitten voit nähdä, miten eri mallit pinoavat. Kun jousi ulottuu puristuksen jälkeen, se värähtelee kuten betoniin pomppiva kumipallo, ja tällöin isku tulee sisään, koska se vaimentaa värähtelyä ja tasoittaa ajelua.

Iskut ovat täynnä öljyä, ja niissä on männänvarsi, joka putoaa puristustilaan.

Iskut ovat täynnä öljyä, ja niissä on männänvarsi, joka putoaa puristustilaan. Tämä sauva vie tilaa, ja koska öljy on ylikuumentumaton, sokki tarvitsee jotain puristettavia sen sisälle vastaten tilavuuden eroa tangon välillä täysin sokin sisällä ja täysin ulkona.

Hyvä off-road-shokki ei ole ainoastaan ​​riittävän vahva käsitellä väärinkäytöksiä ja viritetty sopivasti ajoneuvoon ja sen käyttöön, mutta sen on myös voitava päästä eroon lämmöstä nopeammin kuin se syntyy.

Joissakin tapauksissa se on korkeapaineinen typpikaasu - siis termi "kaasuiskut", muissa tapauksissa se on vaahtokenno, joten termi "vaahtosolujen sokki". Kaasuiskut voivat olla kaksiputkia tai mono-putkea, jolloin ero on se, onko isku yksittäinen putki tai sisä- ja ulkoputki. Suunnittelusta riippumatta kaikki 4WD-iskut kohtaavat merkittäviä kestävyyshaasteita

Kun auto palaa ylös- tai alaspäin, se tuottaa liike-energiaa ja energia ei vain katoa, sen täytyy mennä jonnekin tai muuttaa fysiikan lakien mukaisesti. Tärähdysten tapauksessa energia muuttuu kuumuudeksi, samoin kuin kun joudut ajoneuvosi jarruihin, liike-energia muunnetaan kuumentuiksi jarruilla. Joten samoin kuin jarrut ylikuumenevat ja epäonnistuvat, niin myös voi järkyttää.

Lyhyesti sanottuna jousituksella on kaksi pääkomponenttia; jousi ja vaimennin, joka tunnetaan myös iskuina

Hyvä maastohyökkäys ei ole vain riittävän vahva käsittelemään väärinkäyttöä, ja se on viritetty asianmukaisesti ajoneuvoon ja sen käyttöön, mutta sen on myös voitava päästä eroon lämmöstä nopeammin kuin se on syntynyt. Jos näin ei tapahdu, hyvin sokki lämpenee ja voi sitten epäonnistua ja sitten tapahtuu kaikenlaisia ​​huonoja asioita; esimerkiksi tiivisteet puhalletaan, tai ehkä myös sokki sekoittuu öljyyn kaasun kanssa, mikä tarkoittaa, että sokki ei kostuta tehokkaasti ja se on huono uutinen ajoneuvosi käsittelylle ja turvallisuudellesi. Joten sinun täytyy todella välttää iskujen ylikuumeneminen.

Australian off-road kiertomatkat toimivat noin maailman huonoimmassa mahdollisessa shokkikuumennetussa ympäristössä. Ensinnäkin he ajaa raskaita ajoneuvoja, joissa on paljon lisävarusteita, usein päivitettäessä GVM: tä ja toiseksi he tekevät tämän erittäin kuumissa ympäristöissä. Kolmanneksi ne ajavat yli rajattomat kilometrit aallotuksia, joihin liittyy paljon nopeita ylös- ja alasliikkeitä peltiä varten ja aiheuttavat siten liiallista lämpöä.

Ja viimein he tekevät kaiken tämän pitkän aikaa, kun suuret päivät kulkevat syrjäisiin paikkoihin ja viimeinen asia mitä tarvitset, kun satoja kilometrejä lähimmästä kaupungista on epäonnistunut isku. Sokki, joka voi päästä eroon liiallisesta lämmöstä, on melko tärkeä, ja siksi on tärkeätä päivittää tehtaan jousitus joillekin jälkimarkkinavaihteille, jotka on suunniteltu tällaiseen haastavaan työhön.

Joten jos tarvitsemme raskaita iskuja, miksi emme katso moottoriurheilua ja ehkä nopeita maastoautoja? Nämä erikoistutkijat kilpailee tasaisesti äärimmäisen karkeilla radoilla, ja niillä olisi suunnilleen suunnilleen 800mm pyörämatka verrattuna 260mm: een Toyota Hiluxille. Ja ne myös tyypillisesti käyttävät kauko-säiliö-iskuja, jotta voidaan käsitellä joustavan massan suurta määrää lämpöä.

Nämä erikoistuneet maastojuoksujat käyvät tasaisesti äärimmäisen karkeilla radoilla ja niillä olisi suunnilleen 800mm pyöränliikkeitä verrattuna 260mm: een Toyota Hiluxille

Etäisen säiliöiskun taustalla on yksinkertainen käsite. Kaukoidut säiliöt luovat ylimääräisen öljyvarastoyksikön, "kaukosäiliön", joten siellä on enemmän öljyä ja siten enemmän jäähdytyselementtiä. Yksinkertaisesti sanottuna kaikki nämä suunnittelun piirteet merkitsevät sitä, että kaukosäiliön iskut voivat hajauttaa lämpöä paremmin kuin yksi, jolla ei ole kaukosäiliötä, joten mitä bugialla on, täytyy toimia 4X4-kiertueella, eikö? Väärä.

JOTKA JOTKA OVAT TEHTÄVÄT MOTOR SPORTSISSA, EIVÄTÄ TIETÄÄ, TYÖ ON TYÖSKENTÄVÄ NIIN 4WD

Juuri siksi, että jokin toimii moottoriurheilussa, se ei tarkoita sitä, että se toimii muualla, ja yksi esimerkki on rotujarrut, jotka eivät toimi tehokkaasti, kunnes ne ovat hyvin kuumia, eikä sellaista, jota voisi elää kaupunkialueella. Samalla tavalla kaukosäiliöiskun muotoilu ei käänny virkistystyöhön. Tässä on miksi.

Jotta ylimääräinen öljy kauko-säiliössä voisi tehdä mitään hyvää, lämpö joutuu pääsemään säiliöön. Tässä on kaksi näkökohtaa; sijainti ja pumppaus.

Rullakuorma-autoilla säiliö on tyypillisesti asennettu hyvin lähellä itse iskuja, usein tärkeimmän iskun takana. 4X4s-kiertueella on vähemmän tilaa, joten säiliö asennetaan tyypillisesti pyörän kaaren sisään, suhteellisen pitkän putken avulla.

Korkealla pyörän kaarella on todella huono jäähdytyspaikka, koska ilmavirta on vähäistä tai ei ollenkaan, sekä se, että etukammat ovat myös lähellä kuumaa moottoria, toisin kuin ulkoilman kiinnitys puoliväliin varustetulla rotuvaunulla. Et halua asentaa jäähdyttimen pois jäähdytysilmavirrasta, ja sama koskee iskuja.

Sitten on kysymys pumppauksesta, öljystä, joka virtaa säiliöön ja sieltä pois. Tiedät, miten jäähdytin toimii autossa - jäähdytetty neste pumpataan moottoriin ja sen ympärille, kuuma neste palaa jäähdyttimeen, jossa se jäähdytetään ja sykli jatkuu. Näin myös kauko säiliö iskee, mutta pumppu on iskun ylös ja alas -toiminto.

Kun ajoneuvo ponnahtaa ylös tai alas, se tuottaa liike-energiaa ja että energia ei vain katoa, sen täytyy mennä jonnekin tai muuttaa fysiikan lakien mukaan

Keskimääräisen 4WD-jousituksen aikana ei yleensä ole tarpeeksi pumppaustoimintaa öljyn kierrättämiseksi kaukosäiliöön rajoitetun jousituksen takia, ja koska kyseistä matka-aluetta ei aina käytetä - vertaa sitä rotuun, joka on paljon suurempi matka ja käyttää sitä enemmän.

Lyhyesti sanottuna, etäisillä säiliövaurioilla tarkoitat, että maksat runsaasti rahaa markkinointiviestinnästä ja teoreettisista eduista, jotka koskevat erikoisajoneuvoja, ei 4WD-kiertokulkuasi.

Joten mitä voidaan tehdä tämän lämmöntuottoongelman käsittelemiseksi? On malleja, jotka soveltuvat paremmin maastureiden kiertämisen todellisiin tarpeisiin, kuten Ironman 4 × 4: n suurikokoinen Foam Cell Pro sokki.

Vaahtokennomallin etuna verrattuna tavanomaiseen kaasu-sokkiin, joko kaksois- tai monoputkiksi, on parempi lämmönhukka.

Suuri-porainen isku tarkoittaa yksinkertaisesti, että iskun rungon halkaisija on yhtä suuri kuin se voi olla, ja syy siihen on se, että se mahtuu enemmän öljyä. Mitä suurempi öljyn tilavuus, sitä suurempi on shokin kyky absorboida lämpöä, aivan kuten kupin kupillisen veden keitto vedenkeitin on paljon nopeampi kuin täyden vedenkeittimen kiehuminen. Mutta se on vain osa ratkaisua. Mitä suurempi öljyn tilavuus, sitä suurempi on iskun kyky absorboida lämpöä.

On olemassa malleja, jotka soveltuvat paremmin maastoautoilijoiden todellisiin tarpeisiin, kuten Ironman 4 × 4: n suurikokoinen Foam Cell Pro sokki.

Mikään isku ei kykene imemään kaikkia 4WD: n tuottamaa lämpöä, sen täytyy olla hajaantunut, ja tässä taas vaahtosolujen suunnittelussa on etu. Aiemmin kuvasimme ongelman, jossa jokainen isku on, kun mäntä liikkuu kehoon - öljy on kokoonpuristumaton, joten jotain on pakattava ja laajennettava, jotta männänvarsi ottaa tilaa shokissa. Kun kyseessä on vaahtosolujen muotoilu, joka on kerros Nitriilivaahtoa, jossa on pieniä kaasutäytteisiä soluja. Kun sauva tulee iskun runkoon, nämä solut puristetaan, kun sauva poistuu soluista.

Vaahtosoluprojektin etuna verrattuna tavanomaiseen kaasuiskuun, joko kaksois- tai monotube, on parempi lämmönpoisto. Tämä johtuu siitä, että vaahtokerros leijuu iskujen ulkokammiossa, joten siellä on paljon öljyä, joka on kosketuksessa ulomman putken koko pinnan kanssa, mikä sopii erinomaisesti lämmön hajaantumiseen, toisin kuin kaasun sokki-lähestymistapa, joka joutuu uhraamaan jonkin verran öljypinta-alaa kaasulle . Suuri-reikäinen muotoilu tarkoittaa myös paljon ulkopintaa sekä runsaasti öljyä jäähdytyselementille, ja molemmat ominaisuudet ovat ihanteellisia lämmön haihtumiseen.

Australian off-road kiertomatkat toimivat noin maailman huonoimmassa mahdollisessa shokkikuumennetussa ympäristössä.

Myös vankkuutta hoidetaan; vaahtosolun iskun kaksoisputkisuunnittelu tarkoittaa, että jos ulompaan putkeen on törmäys, sisäputki ei vaikuta niin, että mäntä voi edelleen liikkua ylös ja alas, toisin kuin suhteellisen haavoittuva yksisuuntainen putki.

Vaahtokenno on myös matala paine, toisin kuin korkean paineen monotube tai kaukosäiliö, joten tiivisteisiin kohdistuu vähemmän stressiä ja vähemmän tarvetta luovuttaa lisää kolikkoa säännölliseen iskuhuoltoon. Toisin kuin kaukosäiliö, vaahtokennoon on vain yksi osa, joten se ei ole niin monimutkainen, halvempi ostaa ja helpompi asentaa kuin kaukosäiliö.

Kun jousi jatkuu puristuksen jälkeen, se värähtelee kuin kumipallo pomppivaa betonilla ja siellä on sokki, kun se vaimentaa värähtelyä ja tasoittaa ratsastusta

Kristian Ristell, Ironman 4 × 4: n jousitustuotepäällikkö sanoo, että "kun suunniteltiin Foam Cell Pro -iskuja, tavoitteemme oli saada aikaan paras mahdollinen 4WD-kiertue-isku ja olla tekemättä tietyntyyppistä shokkia". Vasta kun arvioimme mahdolliset mallit, valitsimme vaahtokennotekniikan. Teemme itse asiassa monoputkistosäiliösäiliöitä joillekin private label -asiakkaillemme, joten konsepti ei ole meille tuttu eikä sitä vastaan, se ei vain ole oikea tapa maastomatkailuun jokapäiväisissä 4X4-ajoneuvoissa ja meillä on yli 20 vuoden maailmanlaajuinen keskeyttämiskokemus tuen tueksi. Vaahtokennorakenteen on osoitettu toimivan.

Ironman 4 × 4 testasi erilaisia ​​häiriöitä altistamalla ne lisääntyville kuormituksille, kunnes ne epäonnistuivat ylikuumenemisen kautta, sitten he menivät ulos Australian aavikoihin ja suorittivat testejä nähdäkseen, mitkä lämpötilat luotiin reaalimaailmassa erilaisilla 4WD-kiertoajoneuvoilla. Vaahtosoluprojektori juoksi huomattavasti viileämmin kuin muut iskujen mallit, jotka eivät koskaan lähestyneet rasitusrajaa. Katsokaa Ironman 4 × 4 -vaahtosolujen kidutuskoe:

Mitä monet ihmiset eivät tiedä on Ironman 4 × 4 toimittaa tuhansia suspensioita, joita käytetään voimakkaasti panssaroiduissa ajoneuvoissa, jotka toimivat konfliktialueilla ympäri maailmaa, kuten Lähi-idässä ja Afrikassa. Se on vakava liiketoiminta, jolla ei ole minkäänlaista arvoa markkinoinnin hypeille tai mitään heikompi.

"Se ei ole vain kiertänyt 4WD: itä, jotka ovat osoittautuneet vaahtokennotekniikaksi". Kristian sanoo, että "Foam Cell Pro -suunnittelukonseptin perusta on osoitettu osallistumalla sotilaalliseen panssariteollisuuteen". Mitä monet ihmiset eivät tiedä Ironman 4 × 4 toimittaa tuhansia suspensioita, joita käytetään voimakkaasti panssaroiduissa ajoneuvoissa, jotka toimivat konfliktialueilla ympäri maailmaa, kuten Lähi-idässä ja Afrikassa. Se on vakava yritys, jolla ei ole mitään merkitystä markkinoinnin hypeille tai mitään huonompi.

Loppujen lopuksi jokainen iskun muotoilu on hyvä tiettyyn tarkoitukseen. Korkeapainemonotyypit ovat hyviä piirikilpailuajoneuvoille, kalliita ja laajoja kaukosäiliöitä, jotka työskentelevät erikoistuneilla autiomaajoilla, ja kaksoisputkikaasuja voidaan tehdä halvalla, minkä vuoksi ne löytyvät useimmista henkilöautoista. Useimpien 4WD-omistajien kysymys on kuitenkin se, mikä on paras yhdistelmä suorituskyvystä, käytännöllisyydestä, luotettavuudesta ja kestävyydestä 4WD: n kiertueella reaalimaailman ulkopuolisissa kiertueolosuhteissa, ja se olisi isokokoinen Foam Cell Pro -sokki.

[imagemap id = ”3012 ″]

Suuret uutiset  Ironman 4 × 4 Euroopassa australialainen yritys on äskettäin saanut virallisen hyväksynnän saksalaiselle TÜV Nordille ja Saksan liittovaltion moottoriajoneuvovirastolle (KBA).Ironman 4 × 4 on ensimmäinen jousitusyhtiö maailmassa, joka on onnistuneesti saanut tämän tiukan hyväksynnän suosituimmalle nykyiselle mallille 4 × 4. Niihin kuuluvat Toyota Hilux, Toyota Prado 150, Isuzu D-Max, Mitsubishi L200 Triton, Nissan Navara NP300, Ford Ranger, VW Amarok, Mercedes X-Class, FIat Fullback ja Renault Alaskan.

Saksalaisille asiakkaille tämä tarkoittaa sitä, että heidän 4 × 4: nsa voi laillisesti asentaa KBA / ABE-sertifioidun keskeytyspaketin päivityksen ilman vuosittaista sertifiointia. Muille eurooppalaisille 4 × 4-omistajille TÜV Nord-hyväksyntä mahdollistaa myös laillisen asennuksen ja kaikkien kansallisten ja kansainvälisten tieliikennelakien noudattamisen

Ironman 4 × 4-jousitus, Ironman 4 × 4 vaahtosolususpensio.