Cape York - Australian seikkailu.

Cape York on edelleen johtava 4WD-kohde Australiassa, mutta sinun ei välttämättä tarvitse olla täysin varustettua, raskaan 4WD-ajoneuvoa, jolla voit nauttia Kapin tarjonnasta - mutta se auttaa! Ron ja Viv Moon antavat sinulle juoksun.

Normanby River

Kun Bev ja Lang Kidby ajoivat 1928 Austin 7ia, Daisyä, Punsand Bayn rannalle lähellä kesäkuun alussa Cape Yorkia, he eivät tehneet mitään uutta. Itse asiassa he toipuivat niin paljon kuin mahdollista tässä päivässä ja iässä ensimmäisen moottoroidun ajoneuvomatkan Cape Yorkiin. Kaksi New Zealandersia, Hector MacQuarrie ja Dick Mathews, suorittivat tämän alkuperäisen seikkailun Austin 7issa 1928issa, ja niiden tarttuva lanka kerrottiin myöhemmin kirjassa "Me ja vauva".

Vihjeessä

Jos jotain, Lang ja Bev äskettäin pakenivat (ne ovat luultavasti Australian suurimmat seikkailijat lentokoneilla, moottoripyörällä ja moottoriajoneuvolla, vanhoja ja uusia - katso: www.next-horizon.org) vahvistaa sitä, että et tarvitse raskaita 4WD-ajoneuvo matkustaa Cape Yorkiin. Nyt enemmän kuin koskaan reitti on avoinna kaikille SUV: ille tai kevyille 4WD: lle markkinoilla, vaikka täysin kiteytynyt 4WD vie sinut lukuisiin paikkoihin, jotka sijaitsevat alueen suurimmilla lika-alueilla tai auttavat sinua pääsemään läpi kun hiekkatie muuttuu liukkaaksi mutaksi. Suurin osa kesäkuun alusta syyskuun loppuun asti on avoin useimmille ihmisille, jotka ovat halukkaita saamaan vähän pölyä ducolle tai sirulle tuulilasissa.

Ensimmäistä kertaa Cape-matkustajat lähtevät yleensä Cairnsin ja Port Douglasin matkailukokonaisuuksien ympärille, kun he kiipeilevät alueen rehevän sademetsän ja pään sisämaahan viehättävän Atherton Tablelandsin yli Mt Molloyn ja Mt C: henarbiini. Tässä vaiheessa matkailijoiden määrä alkaa laskea ja matkustajat tulevat itsenäisemmiksi ja vain vähän pölyisemmiksi.

Kerran Lakelandin pienessä erillisalueella, jossa on rikas viljelymaa, voit kääntyä lounaaseen niemimaan kehitystien varrella (PDR), mutta suosittelemme, että jatkat blacktopissa historialliseen Cooktowniin, pysähtymällä nauttimaan yhdestä kaikkein ikonisimmat ja historialliset pubit, Lions Den Hotel Helensvalessa.

Pohjoisen kuningatar, kuten Cooktown on usein mainittu, istuu Endeavour-joen rannoilla leveän päisteen reunalla, jota hallitsee Grassy Hillin pyöristetty kupoli. Kapteeni James Cook, Australian itärannikon "löytämisessä" 1770issa, rantasi ja korjasi aluksensa Endeavouria täällä vuoren etelärannalla, sitten purjehti pois, jättäen jälkeensä aborigeeniväestön, jota he eivät saaneet äkillisen saapumisensa ja yhtä äkillinen lähtö.

Yli 100-vuotta myöhemmin, kun kulta löydettiin kaukaisesta Palmer-joesta, Cooktownin satama nousi yhtäkkiä lähimpään ja helpoimpaan tukiasemaan näille kaukaisille mutta upeasti rikkaille alluviaalisille kulta-alueille. 1874in lopussa oli 36-lisensoitu "hotellit" ja grog-kaupat ja yli sata bordellia Cooktownissa, ja se oli villi kaupunki sanoen.

20th Century -kaupungin alussa kaupungin väestö oli yli 35,000, mutta kilpailu muilta satamista etelään pitkin etelään, ja muutamat suuret syklonit ja pariton tulipalo Charlotte Streetin pääkadun varrella näki kaupungin vähenemisen. Useimmat asukkaat evakuoitiin WW2in aikana ja toinen sykloni 1949issa tuhosi sen, mitä oli jäljellä ja lähetetty enemmän ihmisiä pakkaus. Lähes aavekaupunki 1950sissa, matkailu alkoi tehdä merkkinsä, ja 2006in avulla bitumi työnnettiin varmistamalla matkailijoiden tasainen tarjonta ja "harmaat nomadit" pitämään "kuningatar" elossa ja jopa kukoistavan.

Cooktownilta ota Battle Camp Road, joka Dry-kaudella sopii AWD-ajoneuvoihin, joissa ajetaan huolellisesti. Tämä reitti vie sinut ulos Endeavour Fallsista ja Isabellan putouksista, Normanbyn ja Laura Riversin risteyksistä, ainoasta hankalasta paikasta koko reitin varrella. Kun olet Lauran länsirannalla, löydät historiallisen ja hyvin säilyneen vanhan Laura-maaseudun, joka on syytä pysähtyä.

Tiejohdin nearby tarkoittaa, että voit kääntyä etelään Lauran kylään tarvikkeita ja / tai korjauksia varten. Tässä pienessä kaupungissa on vaikuttava Quinkanin ja alueellinen kulttuurikeskus, ja se on `` Quinkan Country '': n sydän, jossa käynti vaikuttavissa aboriginaalien kalliotaidegallerioissa, jotka piiloutuvat kaupungin ympärillä olevalla eskarppimaalla, on pakko tehdä. Tietysti kaupungissa on myös pubi, ja perinteinen Laura-tanssifestivaali järjestetään joka pariton vuosi.Kesäkuu 2019 on seuraava suuri aboriginaalien ja Torresin salmen ihmisten kokoontuminen Kapin yli.

Käänny oikealle, takaisin vanhan Laura Homesteadin lähelle, viedä sinut Lakefieldin kansallispuiston, Queenslandin toiseksi suurimman puiston sydämeen, ja tarjoaa ylellisyyttä linnustoa, kenguruja ja krokotiilejä. Muutamat puistoon merkityt leirintäalueet käsittelevät Dry Season -matkailijoiden tulta, monet jotka tulevat uskomatonta kalastusta varten. Ota aikaa kulkemaan täällä, tiet voi olla pölyinen, mutta retkeily on sen arvoista. Meidän suosikki leiri on Hann-risteyksestä Hann-joen kallion hyllyssä, kun taas lintujen ystäville on ihastunut ohikulkija paraarby Low Lake tai Sweatwater Lake.

Sieltä reitti pohjoiseen lähtee puistosta ja tapaa PDR: n juuri historiallisen Musgrave Roadhousen eteläpuolella, kun se on yksi tärkeimmistä Overland Telegraph -linjan toistinasemista, joka ulottui aina Cooktownista maan pohjoiskärkeen asti. Kaikki pysähtyvät täällä, vaikka se on vain viileä juoma ja selaa vanhoja sanomalehtien pistokkaita ja vastaavia. Jos olet siellä torstaina, varokaa postitasoa, joka nauhaa nauhan selvittämään sen karjasta, kenguroksista ja kauniista turisteista ennen laskeutumista aivan tienvarren etupuolelta.

Coen, seuraava pysäkki PDR: n pohjoispuolella, on suurin kaupunki, jonka läpi kulkette menemättä Weipaan, ja velkaa sen olemassaolosta kullan löytämiseen täällä 1876issa. Kaupunki kukoisti 1893issa Pohjois-Kulta-kaivoksen avautumisen jälkeen. Täällä on täällä pieni pieni museo, pubi - joka on virallisesti Exchange-hotelli, jota usein muutti wagsiksi "Sexchange Hotel" - on kauneus nauttia kylmästä, kun taas muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta on miellyttävä pensasleiri. aivan tien varrella Coen-joen hiekkarannoilla.

Coenin pohjoispuolella sijaitseva Oyala Thumotangin kansallispuisto ulottuu PDR: hen, jonka pääsyreitti johtaa 15-leirintäalueisiin, jotka ovat hajallaan tämän monipuolisen ja jännittävän puiston muodostavien jokien varrella. Kalastus on sallittua useimmissa puroissa, kun taas linnusto ja eläimistö ovat hämmästyttäviä.

Archer-joki ja sen mukana oleva tiehousu, jossa on kuuluisat hampurilaiset ja miellyttävä leirintäalue, on seuraava pysähdyspaikka pitkin pääreittiä pohjoiseen. Niille, jotka menevät Iron Rangen vehreään sademetsään; epäsäännöllinen, jopa eksentrinen, Portland Roadsin yhteisö; tai Chili Beachin leirintäalueen puiden keskellä sijaitseva upea leirintäalue, Archer-joen tiehuone on viimeinen toimituspiste.

Iron Range -tien ohittaminen ja PDR: n kiinnipitäminen vie sinut nopeasti suurelle tiekulmalle, jossa voit kääntyä länteen Weipan kaivoskoollolle. ei, että kaupunki on suuri, mutta kaivosalue ja bauksiittimäärä, joka on lähetetty täältä, on valtava. Weipa sen tärkeimmillä infrastruktuureilla ja miellyttävällä leirillä tekee hyvän pohjan tutustuakseen kauemmas, etenkin Pennefather-joen, mahtavan Wenlock-joen tai kauniin itärannikon Aboriginal Shire of Mapoon.

Käänny oikealle päkaupunkiseudulle, joka on päinvastainen kuin Piccaninny Plainsin (valitettavasti ei avoinna yleisölle) Australian Wildlife Conservancy -ominaisuus - vie sinut pääradalle - ainoalle reitille - pohjoiseen.

Kun olet ylittänyt Wenlock-joen alhaisella sillalla, tulet vanhalle Moreton Telegraph Station -asemalle, jossa on retkeily-, majoitus- ja perushyödykkeitä. Pohjois-pohjoispuolella on Steve Irwinin luonnonsuojelualue (suljettu yleisölle) ennen kuin tulet Bramwell Junction Roadhouseen ja nearby Bramwell Station Tourist Park, molemmissa erilaisia ​​miellyttäviä ja nautinnollisia matkailun tilat.

Tämä on päätösaika!

Helpoin tapa pohjoiseen Cape Yorkin yläosaan on viedä Bramwell Junctionin ohikulkutie lautalle laajan ja ihastuttavan Jardine-joen yli. Mutta se ei ole paras tapa; Kerron aina ihmisille mennä ainakin yhdellä tavalla Cape Yorkin seikkailuun Old Telegraph Line (OTL) -radalla - mutta tarvitset "todellisen" 4WD: n, jossa on alhainen valikoima ja korkea etäisyys OTL: lle!

Jos käytät ohikulkureittejä (eteläinen ja pohjoinen ohitus) - niin nimetty, koska ne ohittavat kaikki puro- ja jokiristeykset OTL-radalla tämän ja Jardin välillä - sinulla on mahdollisuus tulla OTL-radalle useilla pisteillä yleensä lähellä sitä, missä OTL-raita ylittää puro tai joki. Mutta se on pidempi (ja tylsiä) vaihtoehto, eikä yhtä hauska tai haastava kuin OTL-radan ajaminen.

Joten kerran Bramwellin pohjoispuolella olevalla OTL-radalla alat ylittää useita puroja, alkaen Palm Creekistä, sitten nopeasti peräkkäin, South Alice ja North Alice ennen kuin tulet kauniiseen Dulhunty-joen risteykseen. Bertie Creek ja Cholmondeley Creek seuraavat seuraavaa uhkaavaa Gunshot Creekiä. Tämä voidaan ohittaa ja järkevimmät ihmiset tekevät niin. Sitten se on Kockatoon ja Sailor Creeksiin ennen kuin alkuperäinen reitti pohjoiseen on yhdistetty etelän ohitustie.

Pohjoinen ohitustie kiertyy länteen lähellä radan risteystä, joka voi viedä sinut itään lyhyen matkan päässä Fruit Bat Fallsin suosituista uimapisteistä Eliot Creekissä, kun taas OTL-raita jatkuu pohjoiseen. Scrubby Creek on sitten seuraava ja voi olla syvä, ja pääset sitten Eliot Fallsin leirintäalueelle ja yhteen paikkaan, jota sinun ei pitäisi jättää väliin. Nearby Twin Falls on Canal Creek ja 50 metrin päässä, Indian Head Falls on Eliot Creek. Se on loistava paikka!

Leirintäalueen pohjoispuolella pääset nopeasti haasteisiin risteyksiin - Canal Creek, sitten Sam, Mistake, Cannibal ja petollisesti helppokäyttöinen Cypress Creek, joka vaatii vuosittain useita lämpöpattereita ja moottoreita väärällä linjalla tai ajamalla liian nopeasti.

Pian sen jälkeen, kun olet sydämessä Jardine Swamps, jotka rajaavat mahtava joki saman nimen. Voit leiriä joen etelärannalla lähellä missä OTL kerran ylitti joen lähelle täydellistä eristystä - muutama ihminen tulee tänne. Jotkut kuitenkin vielä ylittävät virran, mutta se on mahtava haaste, ei vähäisimmin syvä, tumma lilja katettu vesi pohjoispuolella, jossa krokotiilit usein valehtelevat.

Useimmille matkailijoille lautta yli Jardinen hieman länteen ja pohjoisen ohitustien pohjoispäässä on helppo, turvallinen vaihtoehto ja kerran pohjoisrannikolla se on vaatimaton ajomatka Torres Straitin saarten yhteisöihin Bamagassa ja Seisiassa. Jardine-joen pohjoispuolella ja muutamilla lautamaksuilla, jotka kuuluvat Ferry-maksun piiriin, on tarjolla valikoima yhteisön omistamia leirintäalueita.

Tietenkin matka ei ole päättynyt ennen kuin ajaa 32km Bamagasta ja kävele sademetsän läpi, bluffin yli ja alas kallioiseen kärjelle, joka muodostaa Australian mantereen pohjoisin pisteen, kun kupolimainen saari on Torres Strait pistää taivaansinisen veden sinuun. Olet tehnyt sen!

Alueella pääset nauttimaan ihastuttavasta rannasta Somersetissa ja Frank Jardinen ja hänen perheensä historiallisesta kotisivustosta ja puutarhasta, jotka asuivat täällä 1860: ista, kunnes WW2 näki, että heitä evakuoitiin etelään. He eivät koskaan palaa.

Toinen ei-to-miss-retki, kun taas Jardinesta pohjoiseen on torstaisin saari ja nearby Horn Island. Tulet iloisesti yllättymään TI: n monikulttuurisesta tunnelmasta ja historiasta, koska torstai-saari tunnetaan pääasiassa, ja Horn Islandin WW2-historiaa, jonka japanilaiset pommittivat useita kertoja. Helmi-ystäville vierailu Roko Island helmi tilalla on valaiseva (siellä tented majoitus täällä myös). Kalastajat voivat taistella valittamalla jännittäviä makean veden vastustajia tai jopa suurempia suolaisen veden kilpailijoita, kun taas Seisan laituri - tai Red Island Point on oikeampi - olisi oltava yksi parhaista maalla sijaitsevista kalastuspisteistä kaikissa Australia!

Mitä muuta voisit pyytää lomakohteeksi seikkailunhaluisille matkustajille? Cape York ruokaa sitä… pata.

Tietoja Tekijät

Ron ja Viv Moon ovat matkustaneet Cape Yorkiin noin 40 kertaa viimeisten 37-vuosien aikana ja ovat kirjoittaneet alueen oppaan 32-vuosien ajan. He matkustavat laajalti Australiassa ja ulkomailla ajoneuvoilla vuosittain. Lisätietoja saat osoitteesta: www.guidebooks.com.au, ja:

www.dirtroaddiaries.com.au

tai käy Facebook-sivulla osoitteessa:

www.facebook.com/MoonAdvPub

Cape York - Australian seikkailu.