Toinen luotettavimmista retkeily- ja retkeilyvälineistämme on hollantilainen uuni. Itse asiassa meillä on kaksi niistä. Hollantilaiset uunit ovat suuria valurautaisia ​​kattiloita, jotka voidaan sijoittaa nuotioon tai uunin tai liekin päälle, ja niitä voidaan käyttää paistamiseen, paistamiseen ja paistamiseen erilaisissa elintarvikkeissa. Nämä monipuoliset ruukut tarvitsevat kuitenkin vähän hellää rakastavaa hoitoa.

Kun uudet tai käyttämättömyyden ja varastoinnin jälkeen ilman asianmukaisia ​​varotoimia, uunit voivat nopeasti peittyä ruosteessa ja korroosiossa. Tämä ratkaisu on "sesonkiaika" uunin varmistamiseksi, ettei se ruostu tai syövytä. Mausteprosessi luo myös tarttumattoman keittotason, joka helpottaa keittoa ja puhdistamista.

Tämä prosessi voi kestää mitä tahansa 1-3: n tai sitä useamman tunnin mukaan, riippuen siitä, kuinka perusteellinen haluat olla, ja myös uunin nykyisestä tilasta. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun olet kokenut uunin, saatat joutua poistamaan tehtaalla käytettyä suojaavaa vahamaista pinnoitetta, jota käytetään ehkäisemään ruostetta alkuperäisen siirron ja varastoinnin aikana. Jos sinulla on vanha, laiminlyöty uuni, joka on peitetty ruosteessa ja mahdollisesti poltettu elintarvikkeessa, sinun on myös puhdistettava tämä.

Voit korjata ruosteisen hollantilaisen uunin, joka tarvitsee puhdistaa minkä tahansa ruosteen ja polttaa ruokaa. Voit tehdä tämän käyttämällä teräsvillaa tai metallia. Sinun on todella päästävä eroon kaikista ruoista ja ruosteesta, kaatamalla pois, aina metallia kohti.
Kun olet puhdistanut kaikki ruosteen, sinun on toimittava nopeasti odottamassa jopa muutama tunti, jolloin voi olla riittävästi aikaa, että ilmankosteus alkaa aiheuttaa ruostetta uudelleen.
Seuraava askel on laittaa Hollantilainen uuni normaaliin kotitalouksien uuniin. Ennen kuin kuumennat uunin, olisi luultavasti järkevää levittää metallikalvoa uunin pohjan päälle saadaksesi rasvaa tai öljyä, joka putoaa oman hollantilaisen uunisi mausteprosessin aikana.

Lämmitä uuni 210C: iin; Pese dutch uuni lämpimällä saippuavedellä. käyttäen hankausta tai teräsvillaa. Tämä olisi viimeinen kerta kun käytät saippuaa uunin puhdistamiseen, ellei sitä enää mahdu uudelleen.

Kuivaa hollanti uuni kangasliinalla ja aseta se uuniin 5 minuutin ajan edelleen kuivumaan ja lämmittämään hieman. Viiden minuutin kuluttua, huolellisesti, käyttämällä uuninkäsineitä tai pyyhe, irrota hollanti uuni ja tuo se ulkona ja aseta se vanhoihin sanomalehtiin.
Jätä uunin ja sen kannen sisäpuolelle ja ulkopuolelle lyhentää vihanneksia. Älä käytä mitään aromivaihtoehtoja, käytimme Frtyexiä, joka on laajalti saatavilla.

Hiero öljyä puuvillaliinalla tai paperipyyhkeellä kaikkiin uunissa oleviin uriin, syvennyksiin, kuoppiin ja taskuihin. Kun olet tehnyt tämän, pyyhi se uudestaan ​​(ja uudestaan?) Ylimääräisen öljyn poistamiseksi, jatka pyyhkimistä, kunnes näyttää siltä, ​​ettei öljyä ole enää jäljellä.

Aseta uuni ja sen kansi ylösalaisin uunissa ja paista se 60 minuutteina. Jos uuni vuotaa savua, luultavasti haluat avata joitakin ikkunoita ja ehkä katkaista savun hälytys tilapäisesti.
Sammuta lämpö 60 minuutin kuluttua ja anna kaiken jäähtyä 30 minuuttia. Poista hollantilainen uuni talon uunista käsineellä tai pyyhkeellä. Anna sen jäähtyä, kunnes voit ottaa sen turvallisesti tutkiaksesi sitä.

leipä-kopio

Leipä paistetaan käyttäen hollantilaista uunia

Saatat saada hyviä tuloksia yhden jakson jälkeen tai joudut ehkä toistamaan prosessin muutaman kerran. Toista levittämällä lisää öljyä uuniin, pyyhi se sisään, sitten pois liinalla ja aseta sitten takaisin esilämmitettyyn uuniin vielä 60 minuutiksi.

Kun se on hyvin maustettu, sen pitäisi näyttää kiiltävältä / kiiltävältä ja sen on oltava tummanruskea tai musta. Sen ei pitäisi olla tahmea kosketukseen. Jos se on tahmeaa, lämmitä sitä pidempään, kunnes tahmea jäännös palaa.

Tästä lähtien kun käytät uunia, rasva ja öljy ruoasta lisäävät uunin suojakertymää. Tulevaisuudessa kuitenkin älä käytä saippuaa sen puhdistamiseen, vaan käytä kuumaa vettä ja hankausharjaa ja varmista aina, että kuivaa uuni kokonaan puhdistuksen jälkeen, tämä voidaan tehdä asettamalla se lämpöön / tulelle ja jättäen kannen päälle mutta jättäen aukon kosteudelle paeta.

Viimeistele pyyhkimällä kuivaksi puuvilla- tai paperipyyhkeellä. Ihannetapauksessa, kun uuni on kuiva eikä kuumaa kosketusta varten, sinun on käytettävä paperipyyhettä sen päällystämiseksi erittäin kevyellä kasviöljypinnoitteella, jotta saat suojaavan kerroksen, kun sitä varastoidaan tulevaa käyttöä varten. Mitä enemmän kypsennät uunin kanssa, sitä enemmän 'maustettua' siitä tulee ja sitä paremmin vastustuskykyinen ruosteelle ja kosteudelle.

Guinness Pie Pot-Camp Cooking Resepti