As deel van die Land Rover-bouprojek was die doel om altyd te probeer red wat ons kon en om onderdele en items binne die rede te hergebruik. Deur dit te doen, kan ons 'n paar bob bespaar en ook meer beheer hê om die projek te bestuur.

By die beoordeling van die Land Rover het ons geweet dat ons oppervlakroes aan dele gehad het, en ons het geglo dat ons dit weer lewend kon maak deur dit met sekere oplossings te behandel. Natuurlik was daar ander dele wat te ver was en nie gered kon word nie. Een van die produkte wat ons voorheen nie gebruik het nie, maar baie positiewe resensies gesien het, was Evapo-Rust. Ons het met Big Branding in die Verenigde Koninkryk na Colin gegaan en verduidelik wat die plan was met die bouwerk, en hy was onmiddellik aan boord. Daar is ooreengekom dat ons Evapo-Rust sal gebruik om die roesprobleem aan te pak en dan DINITROL holte en onderwas te gebruik.

Die eerste ding was om die dele wat ons wou herwin en behandel met die Evapo-Rust te verwyder. Een van die belangrikste trekpleisters vir die gebruik van die Evapo-Rust was die feit dat dit 'n veilige en nie-giftige roesverwyderaar was wat dele weer lewend kon maak. Daar is ook geen vermenging nodig nie, dit is eenvoudig om te gebruik en doen die werk in 'n relatiewe kort tydperk. Dit is ook interessant om daarop te let dat u die oplossing vir ander geroeste voorwerpe wat u aanmekaar laat klop, aanhou gebruik totdat die oplossing swart word. Daar word beraam dat een liter droë roes van 1 liter sal verwyder, wat nou indrukwekkend is. Hoe werk dit eintlik? Dit is 'n proses waarin 'n groot sintetiese molekule 'n binding met metale vorm en in oplossing hou. Die meeste chelaatvormers bind baie verskillende metale.

Die aktiewe bestanddeel in EVAPO-RUST bind uitsluitlik aan stryk. Dit kan yster uit ysteroksied verwyder, maar is te swak om yster uit staal te verwyder waar die yster baie sterker vasgehou word. Sodra die cheleermiddel die yster verwyder het, trek 'n swaeldraende organiese molekule die yster van die chelator af en vorm 'n ystersulfaatkompleks wat wateroplosbaar bly. Dit bevry die chelaatvormer om meer yster uit roes te verwyder en gee gevolglik wonderlike resultate. Ons kon nie alles terugwin wat ons wou nie, maar moes beslis 'n aantal items terugbring wat andersins weggegooi sou word. Voorbeelde hiervan is modderklep, rame, metaalringe wat die voorligte op hul plek hou, die ligbeskermings, die sierrooster, houer van die noodwiel, brandstofhouer, ensovoorts. Ons het ook baie ou gereedskap, gietysterpot en ander stukkies herwin. Hierdie goed was baie maklik om mee te werk en die resultate is baie indrukwekkend.

 

STAPPE
Gooi voldoende EVAPO-RUST® in 'n houer om die geroeste voorwerp heeltemal te bedek. Dit is die beste om oortollige vuil en olie te verwyder voordat dit gebruik word.
SOEK
Dompel die geroeste voorwerp in die oplossing en laat dit vir 30 minute vir ligte roes of tot oornag vir uiters swaar roes.
UITSPOEL
As dit klaar is, spoel dit uit met water. As diep roes in die kuipe bly, dompel dit weer in totdat al die roes weg is. Ongeroeste metaal sal nie beïnvloed word nie. OPMERKING: Hierdie stadium is BAIE belangrik om die beste resultate te behaal
DIS DIT!
Om flitsroes te voorkom, doop u die item weer in skoon Evapo-Rust®. Laat die item dan droog word. Dit sal roes tot twee weke voorkom.

Dinitrol Voertuigroesvoorkoming

Elimineer roes met 'n hoë kwaliteit verdediger skarnier vanaf Offroad Monkeys