Soos die meeste Land Rover-eienaars, het ek altyd 'n gevoel van avontuur gehad en 'n ware begeerte om so gereeld en so ver weg te kom en in my Defender. Soms moet u u voertuig 'n bietjie verder neem om unieke en avontuurlike uitstappies te beleef. Met hierdie gesê, was ek die afgelope agtien jaar gelukkig genoeg om moere, groen bane, reënwoude, woestyne, strande, boorpaaie, bergreekse en gletsers in my standaard 2002 Rover Defender 90 te onderhandel.

Ek het my voertuig tweedehands gekoop; dit was net twee jaar oud toe ek dit koop. Met net 17,000 180,000 km op die klok het sy so goed soos nuut gelyk. Sy het nou byna 4 4 km op die klok, waarvan 'n groot deel my na ongelooflike plekke neem. Gedurende haar betreklik kort leeftyd volgens Land Rover-standaarde was ek gelukkig genoeg om my kort asafstand deur Ierland deur die pragtige bakens in Wallis, na die basis van Ben Nevis in Skotland, rondom die Faroëreilande in die noorde te neem. Atlantikus, na Italië, Switserland, Frankryk, oor die vulkaniese reekse en gletsers van Ysland en deur die woestyne, reënwoude en afgeleë buitewyke van die groot stowwerige rots, Australië. Toe ek na Australië verhuis, het ek my Defender uitgestuur en 'n paar jaar vir 'n aantal tydskrifte gewerk as vryskut-fotojoernalis, waaronder 4 × XNUMX Australië, wat volgens my een van die beste XNUMXWD-tydskrifte is.

Terwyl ek vir die 4 × 4-Australië gewerk het, het ek gereeld groot reise in die buiteland begaan en op 'n ongelooflike plek wild gekamp terwyl ek reisverhale vir die tydskrif saamgestel het. Die Landy het beslis hard gewerk gedurende sy tyd in Australië en het daarin geslaag om meestal foutloos te doen waarvoor hy gebou is. Een ding is seker en dit is dat ek nie by sommige van die afgeleë gebiede sou kon uitkom en baie van die moeilike omgewings en spore sou aanpak as ek nie in 'n 4WD gereis het nie.
Sedert ek die 90 vir die eerste keer in 2003 aangeskaf het, was dit my eerste 4WD en dit was die begin van 'n baie interessante reis. Deur die jare heen het ek na ervare toeriste geluister, geleer uit baie foute terwyl ek daaraan gewerk het om 'n voertuig op te bou as 'n toer in teenstelling met 'n veldwapen. As 'n daaglikse voertuig moes my Land Rover my werk toe bring, die kinders van plek tot plek vervoer, inkopies doen en al die ander daaglikse funksies wat ons primêre voertuie moet uitvoer.

Gelukkig het dit my die afgelope agttien jaar meganies gedien, maar soos die meeste Land Rovers-eienaars weet, veroorsaak dit wel dat hulle 'n groot deel van die probleme het, en as ek sou sê dat ek dit nie ondervind het nie, dan is dit baie n leuen. Met 'n paar uitgawes met die gearbos, die koppelaar en 'n paar ander niggly bots en bobs, het my Landy al meer as een keer huis toe gehink, maar gelukkig het dit my nooit in die middel van nêrens gestrand gelaat nie, alhoewel dit naby gekom het.

 

Die volgende hoofstuk
Daar kom 'n tyd vir baie van ons wat al lank 'n voertuig besit, in my geval agtien jaar, wanneer u voor die dilemma te staan ​​kom of u u trots en vreugde wil aanhou of wil aanbeweeg en dit opgradeer na iets net 'n bietjie meer modern. Oor die jare het ek meer as net 'n band met my Landy ontwikkel, en dit is redelik om te sê dat ek waarskynlik tien keer meer foto's daarvan het as die missus, so in alle waarheid sal ek nooit voor die moeilike dinge te staan ​​kom nie besluit om dit aan te skuif. Ek dink diep van binne het ek altyd geweet dat my Land Rover my hopelik sou sien. Maar ek het ook die afgelope paar jaar veral geweet dat dit 'n bietjie geskud en moeg lyk en dat haar dae getel sou word, tensy ek dit ernstig sou gee.

Die besluit is geneem, die 90 sou herbou word en opgegradeer word tot wat hopelik 'n aantal praktiese toevoegings sal bevat wat sal ontwikkel tot die perfekte toer- en kampeerterrein. Na kontak met 'n aantal van ons vennote het ons 'n groot reaksie gehad wat almal bereid was om advies te gee en deel te wees van hierdie nuwe gebou.

Die doel hier was nie net om die voertuig op te gradeer en die gesig te laat optree nie, maar ook om te probeer red wat ons kan. Ons is verheug om saam met van die beste ondernemings in die onderneming saam te werk, waaronder: DARCHE, Bearmach, Cooper Tyres, Mobile Storage Systems, Nakatanenga, Dinitrol, Raptor (U-PolL), Euro 4x4parts, Eezi Awn, APB, Nokian Tyres en die Britse Mobile Storage Systems.

Oor die volgende nege maande gaan ons die werke op die 90 dokumenteer, en ons sal u vordering met hierdie opwindende konstruksie met u deel. Hierdie konstruksie as dit klaar is, sal ons Land Rover Defender 90 nuwe lewe gee en verseker dat dit voorbereid en gereed is vir die volgende twintig jaar van avonture.

 

 

BORGE


Ons is verheug om saam met van die bestes in die onderneming saam te werk. Ons sal soveel as moontlik herwin, maar sal ook wonderlike nuwe produkte byvoeg wat u idees kan gee.