Images TURAS & Aleksandar Veljković www.rustikatravel.com

Het u geweet dat 'n bewys van gesondheidsvoordele is dat u om 'n kampvuur sit?
Ek is seker dat julle wat gereeld van 'n kampvuur hou al geweet het van die positiewe gevolge daarvan, nie waar nie?


Die volgende navorsing is 'n paar jaar gelede deur die Universiteit van Alabama uitgevoer in 'n studie genaamd 'Invloed van harte en kampvuur op arteriële bloeddruk: die koste van die sosiale brein deur middel van ontspanning in die vure', en met baie interessante bevindings. Die navorsing het tot die gevolgtrekking gekom dat die sitplek by die kampvuur 'n aantal voordele vir die gesondheid inhou, wat die vermindering van bloeddruk insluit.

'' Die belangrikheid van vuur in die evolusionêre geskiedenis van die mens word algemeen erken, maar die omvang daarvan is nie volledig ondersoek nie ''.

Die baie interessante ondersoek het beklemtoon dat '' die belangrikheid van vuur in die evolusionêre geskiedenis van die mens algemeen erken word, maar dat die omvang nie ten volle ondersoek is nie ''. Vure behels flikkerende lig, geknetterende geluide, warmte en 'n kenmerkende reuk. Vir vroeë mense het vuur waarskynlik die dag verleng, hitte voorsien, met jag help, roofdiere en insekte afgeweer, donker plekke verlig en die kookproses vergemaklik.

Daar word ook geglo dat kampvure ook sosiale nexus en ontspanningseffekte kon veroorsaak wat prososiale gedrag kon verbeter.

Volgens hierdie hipotese sou 'kalmer, meer verdraagsame mense in die sosiale omgewing baat gevind het deur interaksies tussen die ander lande, relatief tot individue wat minder vatbaar is vir ontspanningsreaksie.
In die gebruik van 'n gerandomiseerde oorgangsontwerp wat die sensoriese eienskappe van vuur gedifferensieer het, is die bloeddrukmetings voor die na-toets onder 226 volwassenes in drie studies vergelyk met betrekking tot die kyk na gesimuleerde gedempte vuur, brand-met-klank en beheermaatreëls, benewens die toetse. vir interaksies met hipnotiseerbaarheid, absorpsie en prososialiteit.

Resultate het aangedui dat die konstante bloeddruk daal in die brand-met-klank-toestand, veral met 'n langer stimulusduur, en die effek van absorpsie en prososialiteit verhoog.

Bevindinge bevestig dat vuurherd en kampvure ontspanning veroorsaak as deel van 'n multisensoriese, absorberende en sosiale ervaring.


Verbeterings aan ontspanningsvermoëns in die sosiale brein van die mens het waarskynlik plaasgevind via terugvoer wat hierdie en ander veranderlikes betrek. ” Hoe interessant dit ook al is, dit bevestig vir ons net wat ons alreeds geweet het.


Daar is geen twyfel daaraan dat een van die ontspannendste dinge wat jy kan doen om op 'n kampvuur na 'n dag se toer te kuier terwyl jy jou gunsteling drankie geniet nie.

Daar word ook geglo dat kampvure ook sosiale nexus en ontspanningseffekte kon veroorsaak wat prososiale gedrag kon verbeter.

Ongelukkig word dit nou moeiliker om plekke te vind waar u 'n oop vuur kan hê, maar hierdie probleem kan oorkom word deur eenvoudig 'n draagbare vuurput te gebruik wat u kan gebruik om u gunsteling kampfees te kook, maar u ook in staat stel om rond te sit dit terwyl jy warm bly - sonder om wette te oortree.