Die mens gebruik al meer as 1.5 miljoen jaar hout om brande te maak, en as ons gaan kamp, ​​is dit steeds die belangrikste brandstofbron wat ons warm hou op die koue aande en dit vir ons moontlik maak om ons gunsteling kampfees te kook. Met verloop van tyd het die mens ontdek dat sommige bome beter gebrand het as ander, en in hierdie artikel gaan ons kyk na die beste bos om op jou kampvuur te gebruik.
Oor die jare was die keuse van die beste bome wat vir die brandhout afgekap moes word, afhanklik van 'n aantal faktore. Dit sluit in die grondtipe en waar die bome gegroei het, die suur- en voginhoud, die topografie van die land en die heersende mikroklimaat (windrigting, son en skaduwee). Met verloop van tyd het die mens gou agtergekom dat sekere soorte hout natuurlik beter gebrand het as ander.

Hierdie redenasie het afgekom op die digtheid van die hout, met hardehout wat gewoonlik die beste opsie was om te verbrand, maar ook 'n paar sagter hout kan ook 'n keuse wees, aangesien dit vinniger begin werk het en ook 'n relatiewe goeie brandbaarheidsduur gehad het. Ander faktore wat mettertyd in aanmerking gekom het, was die belangrikheid om '' geur '' hout uit te droog voordat dit op die vuur gebruik word. Ons weet almal dat vars gesnyde hout nie dieselfde effek as goed gesout hout het nie.

Waarom is dit so belangrik om u hout te geur?

Hout wat behoorlik gedroog het, sal byna altyd warmer brand as hout wat nog vog daarin het, meestal omdat baie van die hitte-energie gebruik word om die oorblywende water te verdamp.
In die eerste plek sal ongesuiwerde hout rokerig en smeulend wees, sê die kenners ook dat hout in die lente gesny moet word en dan tot 12 maande lank in 'n beskutte gebied gestapel word, met 'n paar houtsoorte soos eikehout wat tot 24 maande duur. heeltemal uitdroog.

U mag slegs 'n oop vuur op toegelate plekke hê ...........

Dit is belangrik om daarop te let dat hout in die algemeen die doeltreffendste verbrand as die voginhoud 20% of minder is. Vogtige hout brand by 'n koeler temperatuur, wat lei tot onvolledige verbranding en meer rook uitgee wat nie gesond of aangenaam is as jy om 'n vuur sit nie.

Gebruik, indien moontlik, altyd droë hout op u kampvuur

Hoe weet u of u hout goed deurwinter is?

Die eerste teken dat u goed deurwinter is, is dat dit ligter in gewig voel en aan die einde van die houtblokke sigbare radiale krake sal hê. Droë hout sal ook lui as dit raak, terwyl nat hout 'n harde geluid sal maak as hout van mekaar geslaan word. U sal ook 'n sissende geluid van ongeoute hout hoor as dit brand.

So, wat is die beste bos om op jou kampvuur te brand?

Dit word algemeen erken dat hardehout die beste hout is om op 'n vuur te verbrand.

- Oak is 'n uitstekende kampvuurhout wat groot hitte gee as dit goed deurwinter is, en dit kan tot twee jaar duur voordat Oak goed deurwinter word. Eike brand ook stadig en dit laat nie vlam nie, dit is die perfekte hout om jou warm te hou op daardie kouer nagte.

Maple

- Esdoorn soortgelyk aan Oak is 'n digte hout wat min rook opwek en ook baie hitte uitgee en nog lank sal brand. Daar is verskillende soorte esdoorn, byvoorbeeld suiker, Manitoba, silwer, en rooi esdoorn is een van die beste om op u kampvuur te gebruik.

Pine

- Apple staan ​​uit as 'n goeie hout om in die kamp te kook, dit brand stadig, gee goeie hitte uit, dit laat ook nie veel vlam nie.
- Kers as dit goed deurwinter is, is dit ook 'n trae hout wat die hitte produseer.

Maple Tree

Woods vir direkte, warm opwarmingshitte sluit in:

- As is waarskynlik die beste groen hout om op 'n kampvuur te gebruik, hoofsaaklik vanweë die lae voginhoud. Dit gee ook goeie hitte uit.
- Berk brand vinniger as die harder hout, maar ondanks dit lewer dit ook goeie hitte uit, maar het 'n aangename geur as dit brand. Birch gee baie min vonke uit wat altyd 'n bonus is, en dit het ook 'n interessante blou vlam. Soos ander spesies, is daar 'n aantal soorte berk met swart berk, wat dikwels beskryf word as die beste berk om op 'n kampvuur te gebruik.
- Seder soos Ash is 'n goeie hout om mee te kook, dit gee goeie hitte en het 'n klein vlam.
- Beuk produseer groot hoeveelhede hitte en laat min vonke af. Dit kan ook maklik verdeel word en brand met 'n helder vlam.
- Eucalyptus is 'n vinnigverbrandende hout wat 'n kenmerkende geur het, dit moet goed deurwinter word omdat dit bestaan ​​uit olies en sap.

Jy kan net nie 'n oop kampvuur klop nie .............

beboste bome

Naaldhoutbome is nie goed vir brand nie, hulle is nie dig nie en produseer nie baie hitte nie. Naaldbome skep ook vonke en kan baie rokerig wees en moet regtig vermy word vir gebruik in u kampvuur. Een van die slegste naaldboom is die uithangstok en u moet dit beslis nie op u kampvuur sit nie.
Bladwisselende bome

Sommige bladwisselende bome maak ook nie groot vuurmaakhout nie. Aspen-, bashout- en wilgerbome het almal baie sagtehout en is oor die algemeen van 'n slegte gehalte om hitte te verbrand en te vervaardig. Dit gesê, hierdie hout is 'n bietjie beter as die meeste naaldbome, hoofsaaklik omdat dit nie soveel vonk nie.

Pine kan gebruik word om u vuur aan die gang te kry, maar dit moet nie as u hoofbrandstof gebruik word nie, omdat dit nie groot hitte gee nie en dit brand ook vinnig.

Dus, opsommenderwys, kies u kampvuurhout met verstand en sorg ook dat u hout goed deurwinter is, daar is niks erger as om by 'n rokerige vuur te sit wat nie veel hitte gee nie. Gelukkige kampeerplek!