Skotland-1-kopie
Laat geen spoor agter nie - MISSIE

Leave No Trace inspireer die verantwoordelike gebruik van die buitelewe deur vennootskappe, navorsing en opvoeding. Dit leer mense hoe om die buitelewe verantwoordelik te kan geniet.

Aangesien die druk op ons landskappe en die landskappe van ontspanningsgebruik steeds toeneem, is dit noodsaaklik dat stelsels ingestel word wat sal verseker dat besoekers aan die platteland, hetsy inwoners of toeriste, sorgvuldig besoek.

In die Verenigde Koninkryk bestaan ​​daar tans drie verskillende weergawes van die landkode. In 1999 het die Plattelandtoegang en -aktiwiteite-netwerk (Noord-Ierland) die landskode herbesoek en dit aangepas om dit meer relevant vir ontspanningsgebruikers te maak. Meer onlangs het Engeland en Wallis 'n nuwe landskode gepubliseer na die invoering van die CROW Act en Skotland het 'n ander weergawe, die 'Access Code', gepubliseer na die bekendstelling van die vryheid om wetgewing te beoefen.

VISIE

Die 'Geen spoor' -program streef daarna om bewustheid, waardering en respek vir natuur- en kultuurerfenis op te bou en is toegewyd aan die skepping van 'n erkende en aanvaarde buitelugetiek wat persoonlike verantwoordelikheid bevorder. Dit moedig alle buitelug-entoesiaste aan om hul deel te doen om die lande wat deur die publiek gebruik word, te onderhou ten bate van die omgewing en vir toekomstige geslagte.

Die buitelewe is joune. Laat geen spoor om dit te beskerm nie.

Leave No Trace werk om mense bewus te maak en mense op te voed oor die vermindering van hul impak op die omgewing. “As jy dit inbring, haal dit uit” - neem alle rommel en oorskietkos huis toe (insluitend teesakkies, vrugte)

skil en ander biologies afbreekbaar
voedsel). Om vaste menslike afval weg te doen, grawe 'n gat van 15-20 cm diep en minstens 30 m van water, kampplekke en spore af. Bedek en vermom die gat as jy klaar is.

Was u of u skottelgoed 30 m weg van strome of mere en gebruik indien nodig klein hoeveelhede bioafbreekbare seep. Bring enige vaste stowwe huis toe en strooi gespanne skottelwater. Laat geen spoor agter nie

Besoek die Laat geen spoor webwerf nie.